Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    42,129

Guilty pleasure


Guardian1980

2,110 views

 Share

gallery_112354_66_698.jpg

Guilty pleasures, iedereen heeft ze wel. De mijne is LEGO. Als klein jongetje was ik al gek op LEGO. Ik had vooral sets uit de Town-serie (de voorloper van City), de Castle-serie en de Pirates-serie. Op latere leeftijd voegde ik daar wat Technic-sets aan toe. Maar toen ik een jaar of 14-15 was verdween alles in grote opbergdozen om enkel bij een verhuizing nog aangeraakt te worden.

Vorig jaar veranderde dat. Mijn oudste dochter kreeg voor haar verjaardag wat DUPLO-achtig spul en vond dat heel leuk. Toen zijn we gaan kijken wat daar nog meer van was. Maar ondertussen begon het bij mij ook te kriebelen, en kocht ik een paar Architecture-sets. Deze staan intussen in een vitrinekast. Maar het was toch niet echt wat ik wilde; ik wilde het gevoel van vroeger, er moest mee gespeeld worden. Toen kwam ik bij de Modular Buildings. Geen goedkope hobby trouwens; ze zijn alleen bij LEGO te koop, en kosten daar zo'n 150 euro. Wanneer ze daar niet meer te koop zijn stijgt de prijs op de tweedehandsmarkt en wordt er zo 1000 euro of meer voor de oudere sets gevraagd.

Desondanks heb ik er inmiddels al een aantal van gekocht en daar heb ik veel plezier van; met de bouw van een set ben ik zeker 6-7 uur bezig, vaak verdeeld over meerdere avonden, en daarna kunnen m'n dochter en ik er zo uren mee spelen. Daarnaast heb ik weer mijn oude LEGO-sets opgebouwd, ook erg leuk om weer eens te doen. Naast dat ik fysiek met LEGO bezig ben vind ik het ook leuk om op YouTube filmpjes te bekijken waarin anderen hun creaties showen. Daar zitten vaak hele mooie dingen tussen, die dan weer ter inspiratie kunnen dienen voor mijn eigen bouwsels.

gallery_112354_66_10093.png

Voor zover mijn coming out als AFOL. Of ik hier nog meer over ga bloggen weet ik niet, de toekomst zal het leren.

~Guardian1980

 Share

7 Comments


Recommended Comments

Voor zover mijn coming out als AFOL.

Geen shock voor zij die regelmatig het 'laatst gekochte voorwerp' onderwerp checken. Geniet ervan.

Ga je in het najaar ook naar de LEGO beurs? Niet zo ver van huis :D

Link to comment
en daarna kunnen m'n dochter en ik er zo uren mee spelen.

Kijk eens aan. :puh: Mijn zusje is nog maar 4 jaar oud en ik word regelmatig gevraagd om even op haar te passen. Meestal laat ik haar een beetje bepalen wat we dan allemaal gaan doen en speel ik een beetje met haar mee, totdat we eenmaal met de Lego aan het spelen zijn. Als ze dat zat is en iets anders wil gaan doen, moet ze echt moeite doen om mij over te halen. Toen ik zelf nog zo jong was speelde ik met diezelfde LEGO al, en eigenlijk heb ik er nooit grote dingen mee gebouwd, ik beleefde er gewoon allerlei fantasievolle avonturen mee. Dat avontuur kon eeuwig doorgaan want als je iets nodig had, maakte je dat gewoon.

Misschien, de eerstvolgende keer dat ik in de Intertoys ben om een cadeautje voor een jarig neefje, nichtje, broertje of zusje te kopen, kom ik misschien bij de kassa met een extra doosje Lego die niet ingepakt hoeft te worden.

Ik zag laatst wel een grappig filmpje van LEGO:

Link to comment

Leuk stukje, Guard! LEGO blijft niet voor niets van alle leeftijden en dat maakt het ook zo leuk. Zelf staat het bij mij onder stof, maar ik heb er nog echt veel van. Vooral de 'City'-serie was het leukst. Voor mij moest het zo reëel mogelijk zijn om een beschaving te bouwen. Als we (mijn broer en ik) dan klaar waren met bouwen uiteraard uren met LEGO spelen. Al moet ik zeggen dat daar ook veel ruzies bij te pas zijn gekomen. :7

De Modular Buildings heb ik zelf nooit gehad. Mag ik vragen welke jij nu hebt? Overigens zou ik graag meer over je LEGO ervaringen zien. :tu:

Link to comment

Tip: hou de dozen bij. Ik vind het zo jammer dat mijn ouders de dozen meteen hebben weg gedaan. Een complete vintage set met doos en instructies is nu ongeveer het dubbele waard.

En oh, deze klassieker:

Link to comment

Herkenbaar, heb tot mijn 13e ongeveer ook veel plezier beleeft aan Lego en dat ligt nu allemaal opgeslagen in kisten en dozen op de zolder. Wat ga je doen als je kinderen jouw modular buildings willen gebruiken bij het spelen. Laat je ze het uit elkaar halen zodat zij er 100en andere dingen mee kunnen doen of mogen ze er echt niet aan komen behalve naar kijken? :puh:

Link to comment

Leuke reacties, ik had niet verwacht dat er zoveel vragen zouden komen.

-Dit najaar naar LEGO-world? Waarschijnlijk wel. Lekker op de fiets, geen gedoe met parkeren.

-Welke Modular Buildings ik nu heb? Pet Shop, Palace Cinema, Parisian Restaurant en Detective's Office. De Brick Bank is de eerstvolgende die komt, en daarna ga ik in ieder geval nog voor de Town Hall (de grootste van deze sets), Grand Emporium en Fire Brigade. Deze zijn qua prijs nog wel te doen. De andere (oudere) sets zijn echt absurd in prijs.

-Bewaar ik de dozen? Vooralsnog wel; het zijn redelijk grote dozen en ik heb er nu 4, tenzij ik ze opvouw is dat al een halve verhuisdoos vol.

-Uit elkaar laten halen door de kids of alleen kijken? Er zal een moment komen dat ze ze uit elkaar willen halen. Ik zal het waarschijnlijk met pijn in m'n hart toestaan :puh:

Link to comment

De prijzen van Lego stijgen inderdaad best snel.

Dat zie ik nu vooral bij m'n Star Wars Lego spul dat plotseling met meer dan 150 euro in waarde is gestegen per stuk. Helaas geen dozen bewaard. :/

Leuk dat je Lego terug hebt opgepakt! :puh: Vroeger wou ik altijd zo'n gigantische stad maken, met bergen en treinen die dan door de bergen gingen. :puh:

Heb momenteel een doos of 10 Lego in de garage staan. Ik heb de volledige City reeks van 2008- 2013 ofzo.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...