Jump to content

Inactief

  • artikelen
    143
  • reacties
    841
  • bezichtigingen
    147591

Bijdragers aan deze blog

  • Cabyon 97
  • Bierbuikje 15
  • MegaPilot 15
  • Phoenyxar 9
  • Foreigner97 5
  • thebig 1
  • Michael 1

Tweede Nederlands-Belgische oorlog in volle gang


Cabyon

2436 bezichtigingen

NEDERLANDS-BELGISCHE GRENS - Een hevige strijd is uitgebroken tussen Nederlandse en Belgische strijdkrachten op de website GTAForum.nl. Het topic "Olympisch Spelen 2016", dat als doel heeft om de ontwikkelingen omtrent de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te bediscussiëren, is uitgelopen op een enorme veldslag onder leiding van generaal Dutchy3010 en generaal MegaPilot van de, respectievelijk, Nederlandse en Belgische strijdkrachten.

Inzet van het conflict is de overwinning van de Belgische hockeyheren op hun Nederlandse tegenstanders in de halve finale van het Olympisch mannenhockeytoernooi. Na de nederlaag merkte een duidelijk teleurgestelde Dutchy3010 op dat het vanzelfsprekend was dat België door de Nederlandse media als een lagere tegenstander werd beschouwd dan Australië ("de nummer 1 van de wereld en wereldkampioen [van het mannenhockey, red.]") maar dat de Belgische media dat beeld onterecht uitvergrootten.

Niet lang na de opmerking stormde MegaPilot het slagveld op. Er volgde een korte discusie over de status van het Belgische medium Sporza en vervolgens laadde MegaPilot zijn geweer met de wérkelijke locatie van de bediscussieerde opmerking. Die vond hij in een voetnoot in de samenvatting. Verwerpelijk genoeg, besloot hij. De echte kogels werden pas in zijn laatste zin afgevuurd: "Ten derde, als het over België en/of Belgen gaat, dan is de uitspraak "wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok" echt wel op jou van toepassing. Zoveel is weer eens duidelijk.."

Dutchy3010 was er snel bij om de uitspraak te veroordelen. "Trieste persoonlijke aanval op laatst, MegaPilot," schreef Dutchy over het eerdergenoemde citaat van MegaPilot. Vervolgens deelde ze mee dat ze de Belgisch sportteams altijd een warm hart toedroeg, behalve als zij tegen een Nederlandse tegenstander speelden. Ze vuurde ook enkele salvo's terug: "Ben echt helemaal klaar met die Calimero uitspraken van Belgen. Jouw reacties bevestigen eigenlijk alleen maar mijn gevoel," schreef ze, afgesloten met een smiley.

Nadat de Belgen ogenblikken later in de olympische finale van het mannenhockey verloren van Argentinië, richtte Dutchy3010 haar geweer op de Belgische troepen. "Karma," schreef ze. ""Dit is waar sport om draait. Huilende Nederlanders." las ik afgelopen week ergens." Niet lang na deze post sloeg MegaPilot beladen met flink wat ammunitie terug. "Dus jij ergert je eraan dat een enkele uitspraak van een enkele analist wordt vertaald in een generaliserende opmerking?" schreef hij. "Volgens mij doe je net hetzelfde." Vervolgens vliegen de salvo's een onbekende richting op. MegaPilot plaatst twee afbeeldingen die betrekking hebben op het 'huilende Nederlanders' citaat en sluit af met een ferme "Juist, ja."

Daarna richt hij zijn vizier toch wat scherper in de richting van Dutchy3010. HIj quote het deel van haar bericht die de persoonlijk aanval 'triest' noemt. "Beter een persoonlijke aanval die ergens op slaat dan wat veralgemeningen denk ik dan," schrijft de jonge generaal. Op het deel van het bericht van Dutchy3010 dat ze klaar is met die 'Calimero-uitspraken van de Belgen', vuurt hij verder dat hij zich afvraagt "wat voor reacties je verwacht van een Belg als je de ene na de andere veralgemening dropt over Belgen."

Dutchy3010 neemt de laatste twee kogels voor lief en reageert op de afbeelding die MegaPilot plaatst betreffende de generaliserende opmerking over de 'huilende Nederlanders'. Ze lijkt in haar bericht redelijk geagiteerd een zucht te laten en knalt nog eens op MegaPilot: "Helemaal niet, lees aub voor veroordelen. Ik zeg dat het karma is (met een referentie naar jouw eerdere "karma is a bitch"), maar zeg er toch duidelijk achter "jammer van die miljoenen anderen die gewoon blij waren"." Verder wil ze het, blijkbaar voor de mentale toestand waarvan ze denkt dat MegaPilot in verkeert, wel even helder uitleggen: "ben blij dat die leuke journalist niets te juichen heeft, maar vind het sneu voor anderen (en mijzelf, aangezien ik voor Belgie was)," zegt ze. Ze besluit met haar laatste schot: "Graag even goed lezen voordat je gelijk de tegenaanval met ongefundeerde beschuldigingen plaatst..."

We weten niet of het slagveld nog echt bezig is, vanwege de verwarrende berichtgeving. Als de gemoederen alweer wat getemperd zijn, zou je dit bericht het beste kunnen zien als een relaas van de strijd van de afgelopen dagen; als dit niet zo is, houdt onze verslaggever voor het topic nauwlettend in de gaten en doet dan verslag wanneer nodig.

8 reacties


Recommended Comments

Mij best, maar dan wel in een server met anti-hacking/cheating scripts.

Ik wil niet nog eens onterecht beschuldigd worden van auto aiming.

Derde Nederlands-Belgische oorlog aanstaande

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...