Jump to content

Inactief

  • artikelen
    143
  • reacties
    841
  • bezichtigingen
    147604

Bijdragers aan deze blog

  • Cabyon 97
  • Bierbuikje 15
  • MegaPilot 15
  • Phoenyxar 9
  • Foreigner97 5
  • thebig 1
  • Michael 1

Cultuurverschillen


Cabyon

2101 bezichtigingen

Hallo. Ten eerste typ ik dit wanneer ik eigenlijk een essay zou moeten typen - ach ach, ja, ach so ach so, ja gut ja gut, het zij nou eenmaal zo. Ik zou graag willen praten over cultuurverschillen in dit artikel. Het is niet echt een in-depth artikel, ik doe geen diepgravend onderzoek. Ik schrijf gewoon mijn ideeën op papier, mijn ervaringen met dit fenomeen.

Laten we teruggaan naar het begin. De zon kwam op en God zei: 'oké, i'm the fuck outta here'. Nadat ook de toren van Babylon roet in het eten had gegooid (oke thx) ontstonden er cultuurverschillen tussen mensen. Dit betekent dat ze verschillende talen spraken en verschillende gebruiken hadden. Normaal ontstonden culturele dingetjes uit gewoontes. Ik zal je een voorbeeld geven. Neem aan dat lang geleden, voordat men dan ook maar ooit van het concept 'België' had gehoord en toen MegaPilot geen vriendin had, er een stam was waar de leden van de stam na elke jacht de leider het eerste stukje vlees lieten proeven. De eerste keer werd het een voorrecht om de leider van de stam dat te laten proeven, maar na een tijdje werd het een regel. Moreel weliswaar.

Ikzelf doe nu een opleiding in Amsterdam. Intensief doch leuk, maar, belangrijk voor dit artikel: internationaal. 52 nationaliteiten op 200 mensen. De voertaal is Engels, gelukkig, maar er worden allerlei talen gesproken. Ik heb vrienden gemaakt die uit de Arabische wereld komen, Azië, Amerika en Oceanië. Nu, mijn vriendin, die ik ff heb gecatched door middel van mijn uitstekende charmes (lang verhaal) komt uit Peru... maar is Indiaas. Ook een lang verhaal. Ondanks dat zij een tijdje in een ontwikkeld land, Canada, haar middelbare school heeft doorlopen merk ik nog iedere dag dat zij uit een andere cultuur komt. Neem het eten. Ik houd niet zo van kruiden. Zij, daarentegen, eet kruiden. Veel kruiden. Soms denk ik dat een gerecht meer 'Kruiden met X' is dan 'X met kruiden'. Ze was verafschuwd dat ik bijna geen kruiden gebruikte met het eten. Daarnaast zit het ook een beetje in de humor, omgangsvormen, hygiënische dingetjes (uhu aha je weet ja ik oké te intiem nee haha misschien een beetje) en de toetsenborden van laptops. Die is anders (fuck AZERTY).

Maar laat mij je niet deze geweldige blog verlaten zonder te zeggen dat, ondanks cultuurverschillen, ik van iedereen hou. Iedereen moeten worden geapprecieerd zoals hij, zij of het is en dat is maar goed ook, want anders was de wereld tantoe saai, ah matto. Stel je voor dat alle vrouwen op de wereld Dutchy3010's waren. Alle mannen zouden voorgoed maagd zijn, tenzij zij een PhD in fiscale economie hadden en lid waren geweest van de studentenvereniging. Ach so, ach so, ja gut, ja gut, het zij maar weer zo.

Dit was dan mij breiseltje, straight outta my brain, laat mij weten wat je er van vindt. Ik wil overigens wel even zeggen dat we de laatste tijd hier bij Inactief een reeter hebben. Ja, een reeter. Geen rater. Deze reeter rate alles één ster. Beste reeter, stuur me een berichtje wat je dwars zit. Ik wil er graag met je over praten en vervolgens rapporteren aan de forumpolitie. Gelukkig is er overal op de wereld wel politie. Ta tu ta tu

5 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...