Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585659

Editie 59 - Herrie met HerrieM


Dutchy3010

538 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

HMH.jpg

Deze rubriek is geschreven door HerrieM

Hoe was het ook al weer?

Ehmmm *gaap*, een luie zondagochtend. Laat ik eens kijken wat er van de week op tv komt. Kijk, daar is de TV krant, wat komt er vandaag. Niet veel, ken ik al, een film, heb ik al gezien. O hé, Sabretooth, die is zo slecht dat hij om te lachen is, maar ja, die ken ik dus ook al. De rest van de week belooft niet veel beters. Weinig leuke series, hier en daar een film, maar die ken ik meestal dus al, of ik vind ze niet interessant. Dus behalve de quizes die ik graag kijk zie ik nog niet veel. Wat goed is aangezien het zoeken bij de Treaserhunt te veel tijd kost. Misschien de nationale geheugentest, de IQ test was altijd grappig, en geeft me de mogelijkheid om op te scheppen over mijn intelligentie, want ik zit ruim boven het nationaal gemiddelde. Dus mijn vrije tijd kan ik deze week eens goed aan gamen besteden, die oranje fretbutton is nog niet binnen handbereik, of eerder vingerbereik.

Die nationale geheugentest, wanneer is die… Woensdag, dus ik ben het vergeten te kijken, wat waarschijnlijk veel zegt over mijn geheugen. Nou weet ik al lang hoe het gesteld is met mijn geheugen, slecht. Ik vergeet veel, vooral dingen die belangrijk zijn. Als ik naar de klassenfoto van mijn examenjaar, ken ik er nog maar vier bij naam noemen, waarbij ik mijzelf meereken. Niet dat ik niets kan onthouden, want het aantal (nutteloze) feiten die ik kan opnoemen is niet gering. Deze afwijking heeft een naam, namelijk het alle ijsberen zijn links syndroom. Het heeft de naam te danken aan het feit dat alle ijsberen links zijn. Dit feit klopt echter niet, want het betreft alleen de ijsberen in het wild. Onder de ijsberen in gevangenschap komen ook enkele rechtsklauwige ijsberen voor. Er zijn nog wel meer dingen die ik mij goed kan herinneren. Ik vond van de week een cd terug, met daarop allemaal oude spellen. Met oud bedoel ik niet de GTA III de eerste Half-Life of Delta Force, die heb ik ook wel, maar ik bedoel de echte klassiekers waarmee het gamen voor mij echt begonnen is. Grand Prix, Winter Games, King of the Beach, Stunts en vooral Prince of Persia. Niet die 3-D muurlopende met zand spelende prins, maar de echte 2-D platform held uit 1988. Ik startte het spel, en warempel, ik ken de levels net zo goed als het stratenplan van Apeldoorn. Welke fles je wel moet drinken en vooral welke niet, de klim omhoog vanaf het zwaard zodat je snel door het eerste level bent zonder te hoeven vechten.

Over games gesproken, hier is een grappig topic waar forumleden hun gamecollectie posten. Ik zat te denken om mijn collectie er ook bij te plaatsen, maar waar moet ik beginnen. Bij de meer dan 30 PS2 games, of de ruime collectie NES games die ik heb, moet ik ook mijn verzameling van Colecovision games plaatsen? En wat moet ik allemaal meetallen bij de pc games? Alles wat op cd/dvd staat? Dan kom ik al makkelijk over de honderd heen. Tellen de games op 3½ inchdiskette ook en als die tellen dan moet ik die op de 5¼ floppy’s natuurlijk ook opgenoemd worden. Dan heb ik al een dagtaak om één post te maken, en niemand die de hele lijst zal doornemen en denken “nou die mist nog wel een aantal titels”.

Misschien hebben enkele van jullie de volgende statement van Microsoft al wel gehoord: Halo 3 officially the biggest entertainment launch in history. Een tv programma heeft er natuurlijk al aandacht aan besteed, en heeft het terecht ontzenuwd als een belachelijke statement. Microsoft beweert dit omdat het in de eerste 24 uur meer heeft opgebracht dan een Harry Potter of Spider-man film. Met een kostenplaatje voor Halo van $60 dollar tegen een gemiddelde ticketprijs van $10 is het niet bepaald een eerlijke vergelijking. Halo 3 is ook niet een vernieuwende game, waar Halo een matige erg repetitieve SF-shooter was, heeft het vervolg veel te danken gehad aan zijn online kwaliteit. Maar aangezien de meeste Halo gamers meer aandacht besteden aan Corpse humping dan aan de echte gevechten, is de Halo multiplayer niet aan mij besteed. Ook op het gebied van verkoop is Halo niet de grootheid die Microsoft het maakt. Met een verkoop van het eerste deel van 5 miljoen en 9 à 10 voor deel twee, haalt lang niet bij de echte verkoophits. En met iets meer dan 10 miljoen Xbox360’s verkocht is er dus een sterk limiet. De drie Super Mario delen halen alleen op de NES al de 70 miljoen, zelfs Tetris is op de gameboy al meer dan 30 miljoen keer verkocht. Microsoft moet zich minder druk gaan maken over de pr bij games en wat meer bezig zijn met het maken van innovatieve games, want wat microsoft de laatste jaren heeft uitgebracht zijn allemaal kopieën van succesvolle games. Weet je wat, ik ga weer lekker verder met Duke Nukem, en wie weet kom Duke Nukem: Whenever nog uit voordat ik mijn eigen naam vergeet.

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...