Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285153

Editie 001 -- V®aaggesprek


NandroDavids

868 bezichtigingen

vaaggespreksl2.png

Maandelijks komt er in het V®aaggesprek iemand aan het woord die om de één of andere reden in de maand daarvoor niet of nauwelijks in de spotlights heeft gestaan. Deze maand is het de beurt aan NilsHolgersson, die bij de Forum Awards een Award in de wacht sleepte, maar daarna eigenlijk niet sterk aanwezig was. De gehele maand januari heeft hij een beetje op de achtergrond doorgebracht en dus is het hoog tijd om hem naar de voorgrond te slepen voor een boeiend V®aaggesprek.

---

Bij de Forum Awards van 2007 werd je verkozen tot Grappigste Lid, maar we hebben nooit een reactie van je gezien op de Forum Awards. Wat vind je eigenlijk van de Forum Awards en wat vind je van jouw uitverkiezing tot Grappigste Lid?

De kroon op mijn werk. Maar even alle gekheid op een stokje; we kennen allemaal wellicht de leus ‘Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.’ Ik denk dat dit in zekere zin ook geldt voor het winnen van prijsjes op internet. En het grappigste lid zijn betekent niet dat ik in werkelijkheid als een Ron Boszhard al gekke bekkentrekkend door het leven ga. Ik kan geen touringcar vol bejaarden op weg naar Spanje vermaken, en ben een waardeloos moppentapper. Dat ik er geen reactie op gegeven heb is echter geen bewuste keuze geweest, dus daarom bij deze; alsnog bedankt lieve stemmertjes. Wat wel pijn deed, is dat ik niet één keer genomineerd ben voor de ABN-Award. Het ‘epische properties’ in de titel van het Sint vs. Kerstman topic heeft me genekt, vrees ik. Wanhopig wachtte ik destijds op een moderator die het even snel zou corrigeren, maar ze lieten me genadeloos aan mijn lot over. Net als echte agenten zijn ze spoorloos in nood, maar wee je gebeente wanneer je in overtreding bent.

Zoals je misschien wel weet won PizzaTonno bij de Forum Awards van 2006 de Award voor Grappigste Lid en dat leverde hem een promotie tot Superlid op. Terwijl jouw humor stukken beter is was deze promotie niet voor jou weggelegd; Hoe sta je daar tegenover?

Dat zijn jouw woorden, Nandro. Maar PizzaTonno vroeg zich zelf ook al af waarom ik met deze award niets won op wat extra PB-ruimte na. Als je de ware reden wilt weten zul je het aan de mensen moeten vragen die hierover gaan. Daarbij neem ik het GTAforum niet zo serieus dat ik er wakker van lig. Een superlidstatus is in wezen ook alleen een stapje in de richting van de moderatorstatus en ik zou hier nooit moderator willen worden. Dan moet ik mezelf namelijk warns gaan geven en politiek verantwoorde reacties plaatsen. Tel daarbij nog op dat inmiddels alle andere ‘normale’ leden met awards gepromoveerd zijn, ik ook nog eens kans maak op de titel ‘Beste Lid 2008’. Het glas is niet half leeg, maar half vol.

Na je 1000e post, op 14 juli 2007, hebben we je bijna 2 maand niet op het Forum gezien. Wat heb je gedaan tijdens deze 2 maanden waarin menigeen in spanning afwachtte of je nog terugkeerde?

De eerste 1000 reacties heb ik als een bezetene bij elkaar gespamd. Als je terugkijkt zie je dat al mijn topics uit die tijd op dezelfde formule gebaseerd zijn; men neme een ridicuul publiek figuur, en hange hier de fanboy van uit. Onder andere Hilbrand Nawijn, Dries Roelvink en Karl Noten passeerden de revue. Dit leverde een zekere aandacht op waaraan ik op dat moment blijkbaar behoefte had. De een verzint een terminale ziekte, de ander wordt fan van Tokio Hotel; een kat in het nauw maakt rare sprongen. Maar om even terug te komen op je vraag; het was een combinatie van factoren. Mijn computer gaf problemen en moest nodig naar de reparateur. Ik wist dat ik tijdelijk zonder ‘vast’ internet kwam te zitten, en wilde mijn postcount zo lang op 1000 reacties laten staan. Ontzettend duf natuurlijk, maar ik vond het wel stoer. Tijdens deze twee maanden was ik voor mijn internetvoorziening volledig aangewezen op een Playstation, en omdat typen met een controller niet mijn ding is zat er niets anders op dan een time-out inlassen. Tevens gaf ik de crew op deze manier even de tijd om weer op adem te komen, voor ik een nieuwe diarree aan flauwekul en infantiliteit op het forum zou loslaten. Die mensen moeten immers ook vakantie hebben.

Je noemt met Hilbrand Nawijn, Dries Roelvink en Tokio Hotel een aantal grootheden uit de muziekindustrie. Daarnaast laat je op het Forum blijken dat je ook Michael Jackson, Total Roef en Chuck Berry hoog in het vaandel hebt staan. Maar welk genre heeft nou écht je voorkeur en wie zou je ooit nog eens live willen zien?

Ik ben inderdaad een groot fan van Chuck Berry, maar of ik hem nog eens live zou willen zien weet ik niet. Dan betaal ik me scheel om een hoogbejaarde man te zien duckwalken en denk ik weer bij mezelf, is dit nou waar jij je zuurverdiende centjes aan wilt besteden? Echter, over het algemeen ben ik wel in de markt wanneer de oude mannen van weleer hun gitaren weer uit het stof halen. Zo hoorde ik over een mogelijke reünietour van The Kinks, toch ook een van mijn favoriete bands. En vorig jaar ben ik al bij Bob Dylan en The Rolling Stones geweest, ook niet bepaalt de jongsten meer. Je zou kunnen zeggen dat deze artiesten een parodie op zichzelf zijn geworden, maar als ik een oude Dylan met een haast onverstaanbaar krakende stem oude nummers hoor vervormen zodat ze opnieuw in het tijdsbeeld passen zie ik niets anders dan een geweldig artiest. Wat dat betreft ben ik blij dat ik niet 10 jaar later geboren ben, omdat ik dan de mogelijkheid om deze mensen in de nadagen van hun carrière nog eens te kunnen aanschouwen niet meer gehad zou hebben. Met Muddy Waters, John Lee Hooker en James Brown is dat bijvoorbeeld wel het geval.

Het is daarentegen niet alleen oude muziek waar ik voor warmloop. Zoals gezegd heb ik ook Michael Jackson en Prince hoog in het vaandel staan als wat eigentijdsere artiesten. Jackson als absoluut jeugdidool, Prince ben ik later meer gaan waarderen. Opblijven en wachten tot Ghosts op televisie kwam en dan snel de videorecorder inschakelen. Ik had videobanden vol materiaal van midden- tot eind jaren ’90 en ook klassieke videoclips verzameld. Op mijn kamer hangt een poster van Michael Jackson als ‘King of Pop’. Ik weet dat hij de afgelopen 10 jaar op muzikaal gebied niets heeft klaargemaakt, toch wacht ik nog altijd in spanning op een eventueel nieuw album. Er gaan geruchten over mogelijke optredens in Londen, maar de ticketprijzen hiervan rijzen al snel tot ongekende hoogten. Kwestie van vraag en aanbod, zijn laatste concert dateert immers alweer uit 2001. Misschien als ik mijn console, televisie, computer, dvd’s en cd’s verkoop en een extra krantenwijk neem kan ik het kaartje net betalen, dan laat ik alle overige kosten nog buiten beschouwing. Ik heb veel voor mijn idolen over, maar de kans dat ik Michael Jackson binnen afzienbare tijd live ga zien verwerp ik.

Genoeg over de muziek...terug naar het Forum; Daar postte je in december vorig jaar het volgende antwoord op de vraag of je een dagboek bijhield:
Nee en ik zou niet weten wat ik er dan in moet schrijven. "Lief dagboek. Vandaag heb ik met een kopje thee in de hand naar de televisie gekeken. Het was erg fijn."
Dat terwijl je een half jaar daarvoor toch echt een bladzijde uit je dagboek aan ons openbaarde: *KLIK*. Hoe verklaar je deze paradox?

De reactie van 16 december is de waarheid. Ik leid een te onboeiend bestaan om er iedere dag een stuk over te schrijven. De eerste reactie vergt echter enige uitleg. Om die te begrijpen moet je je even verplaatsen in de tijdsgeest van toen. Het was midden 2007 en het was Jumpstyle wat de klok sloeg. Topics als ‘Kun jij jumpen?’, ‘Waar heb jij allemaal al gejumpt?’en ‘Komt er Jumpstyle in GTA4?’ schoten als paddenstoelen uit de grond. Bij mij, als rechtschapen muziekliefhebber, ging dat natuurlijk door merg en been. De vorm van een dagboek leek me de beste manier om mijn frustraties betreffende dit fenomeen te uiten. Omdat ik me voelde als een roepende in de woestijn was een figuurlijk dagboek het enige waaraan ik zoiets kon vertellen. Veel later pas bedacht ik me dat er in meegaan wel eens de beste manier kon zijn om deze rage voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen. Het topic ‘Ik wil me helemaal overgeven aan de Jumpstyle’ vloeide voort uit deze gedachtegang. Want wie wil er nou bij een stroming horen waar onder andere NilsHolgersson, Hilbrand Nawijn en Total Roef (ik plaats mezelf maar even in een illuster rijtje) deel van uitmaken. Hierna is het jumpen ook langzamerhand uit het straatbeeld verdwenen; hiervoor kun je me dus verantwoordelijk houden. Ik heb de Jumpstyle eigenhandig met de grond gelijk gemaakt.

Je bent duidelijk een daadkrachtig persoon die wezenlijke problemen in de maatschappij wilt oplossen; Wat baart je in de tegenwoordige wereld grote zorgen, en denk je daar een oplossing voor te hebben?

De verslonzing van het voetbal op televisie. Het feit dat het oude vertrouwde ‘bord op schoot’ op zondagavond komt te vervallen. In het nieuwe seizoen beginnen de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden namelijk pas om acht uur. Na het vertrek van Jaap Stam uit de voetballerij is dit weer iets wat de voetballiefhebber ontnomen wordt. Je reinste heiligschennis wat ik je brom, en we worden de laatste jaren al keer op keer vernederd. Neem nu het hele Talpa-fiasco. Was je dan op zondagavond om zeven uur, met het bord op schoot, knarsetandend door die foeilelijke Talpa-intro heen gekomen, kreeg je Heracles Almelo – Excelsior voorgeschoteld terwijl op dezelfde dag Feyenoord – Ajax gespeeld was. Op dat moment voelde ik altijd een onheilspellend onderbuikgevoel opborrelen, maar de Talpa-pesterijen waren nog niet voorbij. Want na zo’n draak van een samenvatting komt tot op de dag van vandaag steevast Jan van Halst in beeld die het nog eens op z’n dooie akkertje gaat analyseren. Allerlei pijltjes en stippellijntjes worden er op het scherm getekend zodat we in ieder geval weten dat de linksback van Excelsior in de 38e minuut zijn mannetje liet lopen. Ik kan me daar vreselijk over opwinden en gooi dan ook van alles naar de televisie. Runderlappen, stukken pizza, kwark, wat dat betreft is het misschien zelfs een voordeel te noemen dat de samenvattingen op een later tijdstip worden uitgezonden. Houd ik eens iets meer over om zelf op te eten. En is Jan eenmaal klaar met zijn betoog dan gaan we naar de reclameonderbreking. Heb ik mooi even tijd om de beeldbuis af te drogen. Als oplossing, en uit protest tegen dit hele gebeuren, heb ik de link naar de actiegroep die opkomt voor de belangen van de voetballiefhebber in mijn signature gezet. Als dat geen stof doet opwaaien bij de gezaghebbende organisaties weet ik het ook niet meer.

Kijk, zijn we toch aanbeland bij het voetbal, keurig. In je topic "Nostradamus" voorspel je dat Nederland de poulefase niet doorkomt op het EK en dat Van Basten vervolgens tekent als coach van Ajax; Maar wie zie je als ideale opvolger van hem als bondscoach en waarom?

Ik heb er gewoon bar weinig vertrouwen in. De poule is loodzwaar en het lukt het Nederlands Elftal al jaren niet meer om fatsoenlijk een wedstrijd te spelen. Tegen de winnaar en finalist van het WK 2006 moeten we dan ook maar hopen op wat geniale bevliegingen van creatieve spelers als Robin van Persie en Wesley Sneijder. Maar wie weet, Griekenland is de vorige keer Europees Kampioen geworden door met een café-elftal met Angelos ‘Harry’ Charisteas in de spits achtereenvolgens Spanje, Frankrijk, Tsjechië en de gedoodverfde favoriet Portugal uit te schakelen. Puntje van verschil is dat ze wel een ervaren bondscoach hadden.

Toen ik de Nostradamus uithing was het nog niet bekend dat Marco van Basten na het EK zou stoppen als bondscoach. Mijn voorspelling is al half uitgekomen, en ik verwacht dat ik daarop de volle 100% ga halen. Het is zo rustig rond Ajax, terwijl ze geen vaste hoofdcoach hebben. Dat kan maar één ding betekenen; ze hebben al iemand binnengehaald. En misschien blijkt Van Basten een perfecte clubcoach te zijn. De wonderen zijn de wereld immers nog niet uit.

Mijn ideale (haalbare) bondscoach is nog altijd Martin Jol, ondanks dat deze op voorhand al is afgeserveerd door de man die in zijn eentje lijkt te beslissen over het lot van ons als voetbalnatie; Henk Kesler. Martin Jol heeft in tegenstelling tot Van Basten door middel van een jarenlange carrière bewezen de fijne kneepjes van het trainersvak te beheersen. Met RKC heeft hij ondanks het beperkte budget altijd uitstekend meegedraaid in de middenmoot van de Eredivisie, en niet lang na zijn vertrek degradeerde de club dan ook weer uit het hoogste niveau. Omdat hij ook bij Tottenham Hotspur redelijke resultaten heeft behaald ben ik ervan overtuigd dat Jol als bondscoach van Nederland de ploeg in goede banen kan leiden. Waarom hij nu al afgeserveerd is als ‘absoluut geen optie’? Ik zou het niet weten. Waarschijnlijk zit het het Kesler/Cruijff-kamp nog dwars dat hij in 1978 aan de zijde van Bayern München het grote Ajax met 8-0 versloeg, en dat in de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff.

Met voetbal erbij hebben we inmiddels vrijwel alle belangrijke dingen des levens eigenlijk wel behandeld, enkel de politiek ontbreekt nog. Laten we dat zo, of heb je nog een belangrijke politieke boodschap die je ons publiek wilt meegeven?

Ach, politiek. Ik hoor dat er gevreesd wordt voor relletjes nadat Geert Wilders zijn anti-Islam film eenmaal vertoond heeft. Ik wil de lezers vooral oproepen hun kalmte te bewaren, en niet de eerste de beste shoarmazaak te bestoken met lawinepijlen en ander grof geschut. Deze wapens hebben we immers nog hard nodig voor die andere strijd. Bord weer op schoot. Veel belangrijker.

En met die conclusie, waarbij ik me volledig aan wil sluiten, lijkt het me een goed moment om te eindigen. Hartelijk dank voor je tijd en bovenal voor je duidelijke, goed onderbouwde antwoorden.

NandroDavids, het was me een genoegen.

---

Tot slot nog even een prijsvraagje: Halverwege het interview vroeg NilsHolgersson om enkele grammatica- en spellingsfouten te verbeteren waarbij hijzelf enkelen aangaf. Mocht ik nog wat foutjes vinden mocht ik ze gerust verbeteren…dat heb ik echter niet gedaan. Ik maak er namelijk een kleine prijsvraag van: De persoon die me als eerste via PM nog een grammatica- of spellingsfout weet te sturen van NilsHolgersson, wint een prijsje die in de volgende MAF bekend zal worden gemaakt. Good luck!

4 reacties


Recommended Comments

Alleen een beetje jammer dat die Roelvink weer z'n gezicht moet laten zien. Die man kleeft maar aan me. Het wordt gewoon tijd dat hij eens een leven gaat zoeken ipv meeliften op mijn succes. Ik kan het ook niet helpen dat heel Nederland zijn naam kent maar er niemand is die een van zijn nummers kan meezingen.

Link to comment
Alleen een beetje jammer dat die Roelvink weer z'n gezicht moet laten zien. Die man kleeft maar aan me. Het wordt gewoon tijd dat hij eens een leven gaat zoeken ipv meeliften op mijn succes. Ik kan het ook niet helpen dat heel Nederland zijn naam kent maar er niemand is die een van zijn nummers kan meezingen.

_O_

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...