Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285134

Editie 002 -- Crewwerc


NandroDavids

619 bezichtigingen

crewwercfk7.png

De crew van GTAForum.nl dient te zorgen voor een site die goed functioneert, zich doorontwikkeld, onderhouden wordt en uiteraard vrij blijft van ongure en louche types. Een heel takenpakket, waar zeker niet iedereen volkomen geschikt voor is en het komt dan ook wel eens voor dat er bij een vacature de perfecte kandidaat niet bestaat en er genoegen wordt genomen met een surrogaatcrewlid. De betreffende persoon wordt dan voorgesteld aan het grote publiek en ontvangt felicitaties en gelukswensen van de rest van het Forum, terwijl diep van binnen iedereen eigenlijk wel weet dat het niets gaat worden. Wat dat betreft lijkt het ons hoog tijd om de crew eens kritisch te analsyeren om aan de hand van de onderzoeksresultaten een niet-bindend advies uit te brengen.

---

Allereerst zien we webmaster Joriz. Lange tijd was hij de man die er enkel achter de schermen was en als hij er was, werd er meestal een kortaf antwoord gepost op een domme vraag waarna een slotje volgde. Tegenwoordig doet hij dat laatste nog altijd uitstekend, maar vertoont hij zich toch stukken meer op de voorgrond. Dit komt mede door GTA IV, waar hij uitermate goed en snel nieuws van weet te plaatsen, maar het is nog maar de vraag hoe dit na de release van GTA IV zal zijn. Is hij dan weer verdwenen tot de volgende GTA in aantocht is? Of blijft hij actief posten op zijn eigen Forum?

Over Lantyz kunnen we erg kort zijn: Hij doen zijn werk op het Forum prima en wat dat betreft valt er niets op deze Administrator aan te merken, maar het is toch wel érg jammer dat hij zich verlaagd heeft tot het niveau van OWN, het oppervlakkig en simpele Forumkrantje (Zie verder: Concurrecensie).

GTA-Sheep is geknipt voor de rol van Global Moderator en wat dat betreft is zijn aanstelling van ruim 2 jaar geleden nog altijd te billijken. Immers, iemand die eigenlijk nergens verstand van heeft, maar globaal overal wel een beetje mee kan komen kan prima aan de bak voor zo’n algemene job. Maar feit is dat hij zich in die ruim twee jaar totaal niet heeft doorontwikkeld en immer dezelfde is gebleven; Een pijnlijke constatering. Daarnaast is het leeftijdsverschil natuurlijk ook een groot obstakel voor hem om goed te functioneren. De man is nota bene al 38 en zou al bijna kleinkinderen op het Forum kunnen verwelkomen. ”a.k.a. MTA-Sheep”... yeah right, Forumopa komt meer in de buurt.

Graphicus .Levi. is naast GTA-Sheep de andere Global Moderator, maar is een totaal ander type GM: In tegenstelling tot GTA-Sheep is hij niet in het algemeen actief, maar eigenlijk enkel en alleen in de Graphics Fora. Op zich is dat te begrijpen, want samen met Slimm heeft hij dat subforum vanaf het begin opgebouwd en houdt hij dat nog altijd op orde. Máár, van een Global Moderator mag je een wat bredere activiteit verwachten en in dat opzicht faalt .Levi. jammerlijk.

---

Bij de Moderators vinden over het algemeen de meeste wijzigingen plaats en het is dan ook waarschijnlijk dat zich daar de meeste pijnpunten bevinden. Houdt er dan ook rekening mee dat onderstaand verhaal enkel bedoeld is als analyse en stof tot nadenken en dat geen enkele persoon zich persoonlijk aangevallen moet voelen. Het mag natuurlijk, wel, we leven tenslotte in een vrij land.

We beginnen ons objectieve onderzoek bij Azer en RTS, de Moderators van het Multiplayer Mods-gedeelte. Over beide kan gezegd worden dat ze qua kennis absoluut op de juiste plek zitten, maar daarbuiten niet bijster actief zijn. Wat dat betreft vallen ze te vergelijken met .Levi., ware het niet dat de crew er in dit geval goed aan heeft gedaan Azer noch RTS te promoveren tot Global Moderator. Ondanks het feit dat het jammer is dat ze niet erg actief zijn in andere delen van het Forum, is een compliment voor de crew voor de aanstelling van deze twee heren toch wel op z’n plaats.

Bling en HerrieM steken duidelijk boven de andere Moderators uit en zijn veruit de beste keuzes geweest. Ze zorgen er allebei voor dat hun subfora er goed verzorgd uitzien en op orde zijn, maar enkel daarmee onderscheiden ze zich nog niet echt van de rest van de Moderators. Dat doen ze meer door hun duidelijke aanwezigheid: Ze kalken niet constant andere posts vol met modtags en zetten niet enkel slotjes, maar geven zelf ook het goede voorbeeld door actief te zijn in hun subfora. Behulpzaam of informatief, het maakt ze niet uit, ze doen het beide allemaal op een uitstekende manier.

Ook RonaldVC behoort tot de betere Moderators. In eerste instantie leek dat wel mee te vallen aangezien hij Slimm opvolgde in de Graphics Fora en daar in een gespreid bedje terechtkwam, maar hij heeft zich inmiddels wel bewezen. Onderhouden kan iedereen, maar met het gedeelte Computer Talk erbij laat hij zien gewoonweg een zeer bekwame Moderator te zijn. Het is opvallend om te zien dat iemand die op meerdere gebieden vrij veel kennis blijkt te hebben – Graphics, Computer en Vice City – slechts gewoon Moderator is, terwijl de meer gespecialiseerde .Levi. Global Moderator is. Zijn de hoge piefen van het Forum hierin wel helemaal actueel?

Ons aller SummerBase is de enige waarvan duidelijk is dat hij zijn plaats binnen de crew heeft gekocht. Men maakt wel eens grappen dat je voor een bepaald bedrag Moderator kunt worden, maar SummerBase heeft het voor elkaar gekregen op een ietwat slimmere manier: Door indirecte betaling. Toegegeven, hij heeft het érg slim gespeeld, maar het is hoog tijd dat het aan het licht komt. We gaan terug naar 2006, het jaar waarin hij op de valreep gepromoveerd werd tot Moderator. SummerBase papte met veel mensen aan en was extreem behulpzaam – Soms wat té uitgebreid – waardoor men zich afvroeg waarom hij toch steeds maar geen Moderator werd. Duidelijk: Hij was er niet het juiste type voor. Maar hij wist via een omweg ervoor te zorgen dat de crew hem wel móest toelaten en gooide daarvoor al zijn charmes in de strijd. De Forum Awards kwamen eraan en het verleden liet zien dat een goed resultaat bij zo’n gelegenheid aanleiding zou zijn tot een promotie. En jawel hoor, exact één dag voordat de stembussen opengingen had SummerBase honderden zelfgemaakte kerstkaarten klaarliggen die hij elk lid dat ook maar een beetje actief was stuurde. Een mooi gebaar, zo 2 weken voor kerst; Waarom zo vroeg? Zodat men zou denken aan die behulpzame en attente jongen…

Tot slot nog _KoE_Mzungu…wie? Ja, _KoE_Mzungu, die Moderator met die vreselijke naam die al een tijdje niet bijster actief is. Sterker nog, we hebben al 2,5 maand niets van hem gehoord en dat is vreemd voor een crewlid. Nog vreemder is het dat hij al eerder een complete maand nergens te bekennen was en ook geen reden voor zijn afwezigheid was. Het is natuurlijk zo dat koeien in de winter meestal naar binnen gaan, maar dat zou toch een ietwat aparte reden zijn voor zijn wegblijven.

---

De conclusies van dit onderzoek zijn als volgt:

  • In de hoogste regionen van de crew zit het op zich wel goed, alhoewel er wel gedacht mag worden over de breedte van activiteit van de Global Moderators. Er zit duidelijk verschil tussen een regular Moderator en een Global Moderator en daar moeten dan ook de juiste personen bij gezocht worden.
  • Bij het zoeken naar een nieuwe Moderator moet niet gekeken worden naar hoe de persoon ligt bij de rest van de leden of hoe goed er met de betreffende persoon kan worden opgeschoten, maar naar de kwaliteiten van de persoon. We hebben namelijk gezien dat er zeker Moderators zijn die qua kwaliteit veel tekort komen, maar die wegens andere redenen gepromoveerd worden.
  • Het is logisch dat het degraderen van Superleden en Megaleden niet bijster snel gaat, want dat heeft weinig prioriteit: Ze hebben enkel een voorbeeldfunctie, geen verantwoordelijkheid. Van Moderators daarentegen wordt verwacht dat ze een bepaald deel van het Forum voor hun rekening nemen. Bij lange inactiviteit moet hier dan ook eerder tegen opgetreden worden en daar waar nodig een vervanger worden aangesteld.
  • Eventuele kandidaten voor de functie van Moderator zijn volgens MAF -Matthijs- en ASPHALT. Eerstgenoemde kan prima terecht in de SA Fora, en ASPHALT is absoluut geschikt voor het ambt van LCS Moderator.



* Froodooo, Mania-92, Ikkes en Dizzee, die allen op 14 oktober 2007 Moderator werden, zijn te kort in dienst om in aanmerking te komen voor een vermelding.

*2 DaBeast en Wazuup zijn goede opvolgers van Bradley H. en Jorge_F en vallen vanwege hun promillage alcohol dan ook niet te analyseren.

8 reacties


Recommended Comments

Je mist er twee. Censuur?
Johan is bewust overgeslagen hoor.

Waarom wordt dat niet vermeld dan :N
Johan was zelfs de vermelding dat hij een vermelding niet waard was niet waard.
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...