Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285358

Editie 002 -- Uit Den Ouden DOSch


NandroDavids

475 bezichtigingen

uitdenoudendoschch7.png

De afgelopen week was het bij vlagen mooi weer en je zou toch haast vergeten dat het kortgeleden nog winters weer was. Voor de mensen die van de winter houden en er maar geen genoeg van krijgen, gaan we in deze editie kijken naar het fameuze Winter Challenge, het briljante spel uit 1991 dat volledig draait om de Olympische Winterspelen.

001dq0.jpg

Winter Challenge lijkt een simpel spel, maar blinkt uit in zijn eenvoud: Geen enkel ander spel dat gebaseerd is op de Olympische Winterspelen is zó leuk om te spelen. De beschikbare sporten zijn gevarieerd, de niveaus zijn absoluut niet simpel te noemen en het is ook nog eens zéér verslavend. Helemaal als je mensen in de buurt hebt die ook competitief zijn ingesteld en van sport houden, want dan is de multiplayer-optie absoluut geweldig. De trainingsoptie is enkel handig als je één van de sporten helemaal niet kunt, want voor de rest moet je alleen Tournament spelen, dat is verreweg het leukste om te doen.

Bij deze game heb je de keuze uit 8 verschillende wintersporten: Rodelen, afdaling op de ski, langlaufen, bobsleeën, schaatsen, reuzenslalom, biatlon en schansspringen. Zoals gezegd een breed aanbod met voor ieder wat wils. Men heeft bij een game als deze gauw een beeld van het rammen op één toets om zo snel mogelijk te gaan, maar bij Winter Challenge is dat enkel bij het schaatsen het geval en zelfs dát hoeft niet, zoals later te lezen valt. Laten we maar gewoon beginnen bij het rodelen, en het bobsleeën er gelijk bijnemen, aangezien dat op hetzelfde neerkomt. Bij allebei de sporten is het zaak om in een zo kort mogelijke tijd het einde van de lange glijbaan te bereiken. Tijdwinst valt te boeken door goed door de bochten te gaan en op de juiste momenten ervoor te kiezen om snelheid te maken door even niet te sturen. Daarnaast is de start bij het bobsleeën érg belangrijk.

002pt2.jpg

Ook het langlaufen en de biatlon vallen eigenlijk onder dezelfde noemer: Ver-schrik-ke-lijk saai. Echt, het is leuk om wat betreft tijd een onderlinge strijd aan te gaan, maar 4 minuten lang zo regelmatig mogelijk op enter drukken en een beetje sturen is erg jammer. Bovendien is de straftijd die je bij de biatlon krijgt voor het missen van de targets zwaar frustrerend en dat maakt dat je na enkele keren al besluit om die sporten echt nooit weer te doen. Ook al is het zeker dat je goud pakt op het langlaufen, die 4 minuten besteed je liever aan 20 keer schansspringen, om maar wat te noemen. Want het schansspringen is leuk, ondanks het feit dat het de meest gecompliceerde sport is bij Winter Challenge. Alle vijf de toetsen die in de game gebruikt worden, moeten bij het schansspringen samenkomen tot één perfecte combinatie waarna je 95 meter ver springt. Klinkt simpel, maar het vergt zeker wel wat oefening.

Naast de erg leuke sporten is er ook nog het schaatsen: Op schema voor een verpulvering van het wereldrecord vlieg je onherroepelijk uit de bocht in de laatste ronde, daar valt echt nooit wat tegen te doen. Een erg jammer minpunt aan deze verder geweldige game als het om multiplayer gaat. Een absolute aanrader voor koude, donkere winteravonden!

3 reacties


Recommended Comments

Deze haalt even wat herrineringen op. ^_^

Al ben ik het niet helemaal eens met de beoordeling, biathlon was juist mijn lievelingsport in het spel. Jammer dat mijn diskette niet meer werkt, anders zou ik het waarschijnlijk nog wel eens spelen.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...