Jump to content

GTAforum Verhalen

 • entries
  165
 • comments
  1,007
 • views
  92,819

Creepy Thursday


TheGuardian

704 views

 Share

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   5
  • 20%
   6
  • 30%
   1
  • 40%
   2
  • 50%
   11
  • 60%
   6
  • 70%
   4
  • 80%
   7
  • 90%
   40
  • 100%
   0

This poll is closed to new voteshalloween2.png?

Hoe Halloween ontstond: het begon allemaal met Jack

Jack, een Ierse man, bracht zijn avonden graag door in zijn stamkroeg, waar hij het ene glaasje na het andere dronk, om de tijd te doden. Op zo'n avond ontmoette hij in een dronken roes de duivel, die maar één ding wou: bezit nemen van zijn ziel. Maar de listige Jack wist de duivel over te halen om samen met hem nog één glas te drinken.

Op het einde van de avond nam de duivel de gedaante aan van een muntstuk om zijn pils te betalen. Jack greep het muntstuk en sloot hem op in een buidel met een kruisvormig slot. Pas toen hij Jack had beloofd hem tien jaar met rust te laten, liet Jack hem weer vrij.

Tien jaar later botste Jack weer op de duivel op een verlaten landweg. Om tijd te winnen vroeg hij hem nog om één gunst: een appel uit de dichtstbijzijnde boom.

Toen de duivel in de boom klom om een mooi exemplaar uit te zoeken, zag Jack zijn kans schoon om met zijn zakmes een kruis te kerven in de stam van de boom. De duivel zat klem in de kruin en Jack liet hem beloven dat hij hem nooit meer lastig zou vallen. Vanuit zijn benarde situatie kon de duivel niet anders dan hiermee akkoord gaan en hij sloeg jammerend op de vlucht.

Toen Jack stierf, werd hij weggejaagd uit het paradijs, omdat hij met de duivel had geheuld. In de hel wilden ze hem ook niet, omwille van de belofte van de duivel. Jack was verdoemd om eeuwig te dolen en smeekte de duivel om een gloeiend kooltje, waarmee hij zijn lange en donkere weg kon verlichten. Die kreeg hij gelukkig nog en hij stak het in een uitgeholde raap.

Sindsdien dwaalt 'Jack of the Lantern' - later verbasterd tot 'Jack O'Lantern' - door het duister, met zijn lantaarn in de hand.

GTAForum Verhalen - Halloween steunen?

Zet deze in je signature!

[url=http://www.gtaforum.nl/blog/verhalen/index.php?][img=http://www.summerbase.eu/halloween2.png][/url]halloween2.png?

Doe mee met de verhalencompetitie! Twijfel niet, doe mee en win geweldige prijzen!

halloween3.png

Competitie: Halloween

Geschreven door: TheGuardianVandaag start er een splinternieuwe competitie. Schrijf je eigen verhaal over Halloween. Dit verhaal mag zelf zo lang zijn als je maar wilt. Zolang het maar over GTAForum en Halloween gaat. Het GTAForum Verhalen team zal uiteindelijk uit alle inzendingen enkele winnaars selecteren. Deze krijgen een eigen tijdelijke inhoudsblok op de blog, een plekje tot het GTAForum Verhalen team, een plaatsje in de forum-rubriek van OWN en een signature.

Waar wacht je nog op? Doe ook mee!

1ste prijs: 20000 oceans credits, plekje in OWN, eigen inhoudsblok tijdelijk, toetreding tot GTAForum verhalen en een eigen signature

2e prijs: 10000 oceans credits, plekje in OWN, en een eigen signature

3e prijs: 5000 oceans credits, plekje in OWN en een eigen signature

Alle overige deelnemers: 500 oceans credits als troostprijs.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...