Jump to content

Joriz Blog

  • artikelen
    22
  • reacties
    115
  • bezichtigingen
    24154

Joriz

969 bezichtigingen

Aangezien ik een nieuwe computer heb kan ik nu eindelijk goed Grand Theft Auto IV spelen. Alles draait goed op hoogste instellingen dus dat is zeer mooi. Daarom kan ik ook zeer mooie plaatjes schieten, daarom ben ik begonnen met het maken van panorama's.

Omdat er nog geen mod is waar je 360 graden kan draaien om één punt ('statief') maak ik gebruik van het motorkap perspectief op een motorfiets (dit is het enige cameramode waarbij je een 'statief' hebt en niets vertekend als je de camera draait).

Wat ik doe is met <a href="http://www.fraps.com/" target="_blank">Fraps</a> vele screenshots nemen vanaf de moterkap cameramode waarbij ik de camera steeds een stukje draai. Hierna heb je ongeveer 40 hoge resolutie screnshots. Deze afbeeldingen worden dan aan elkaar gestitcht door programma's zoals Hugin en Autostitch. Hierdoor krijg je een afbeelding met een kijkhoek van ongeveer 270 graden met het volgende resultaat:

blogentry-1-1246478537.jpg

In principe kan je dit ook direct gebruiken en met Flash in een viewer zetten. Echter was dit niet de oplossing waar ik naar zocht aangezien het tot nu toe nog geen ware 360 panorama's zijn, dit zwaarder is voor de computer van de bezoeker en tevens alles snel vertekend bij in en uitzoomen.

Daarom heb ik de afbeeldingen netjes uitgesneden en nog iets opgepoetst waarbij je het volgende resultaat krijgt:

blogentry-1-1246478791.png

Een lijst met alle panorama's die tot nu toe zijn geschoten is hier te vinden.

8 reacties


Recommended Comments

Leuk gedaan, maar op de verkeerde plek gedaan. Het had mooi geweest als je de geheele skyline in de panorama kon zetten. Had ook een beter resultaat opgeleverd.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...