Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285116

Kersteditie - Serieus Verzoek


NandroDavids

600 bezichtigingen

***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***



***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***SNEEUW***

serieusverzoek.png

Nederland heeft er sinds enkele jaren een heuse kersttraditie bij: 3FM Serious Request. Iedereen kent het fenomeen inmiddels waarschijnlijk wel: drie dj’s laten zichzelf in de week voor kerst opsluiten in een glazen huis en draaien tegen betaling verzoekplaten van het publiek. Het geld dat hiermee op wordt gehaald gaat dan naar Het Rode Kruis die daarmee een bepaald doel gaat steunen. Zo wordt het geld dat dit jaar is opgehaald bijvoorbeeld besteed aan kinderen in Afrika die hun ouders verloren zijn aan aids.

Op het eerste oog een goed initiatief dus, maar toch heeft het hele gebeuren ook mindere kanten. De tv-uitzendingen en sommige nachtgasten zijn bijvoorbeeld zo leuk dat ik de nacht dat Willie Wartaal te gast was mijn slaap zelfs heb overgeslagen. Maar dat is toch een punt dat voor het grootste deel mijn eigen schuld is. Wat ik nog meer negatief vind aan Serious Request is het moment dat ze een aangevraagd plaatje gaan draaien Wanneer je pakweg € 25 hebt betaald om je favoriete plaat te horen kan het maar zo zijn dat ze deze pas uren later draaien en je het nummer niet eens hebt gehoord. Naar mijn idee belachelijk; je betaalt toch niet voor niets?

Waar ik me nog meer aan erger is de grote hypocrisie van Nederland de afgelopen week. Meer dan 7 miljoen euro, voor het goede doel, fantastisch! Of toch niet? Wanneer je nagaat dat Nederland ongeveer 16,5 miljoen inwoners heeft, is er per Nederlander slechts iets van € 0,40 gedoneerd aan Serious Request. Aan de andere kant zijn er de mensen die vinden dat de € 25 die ze betaald hebben natuurlijk een nobele daad is. Maar is dat wel zo? Een paar uur later lopen diezelfde mensen in de supermarkt hun winkelwagen vol te laden met luxe en dure producten, soms wel oplopend tot een totaal van honderden euro’s. Dat roept bij mij toch de gedachte op dat het kleine bedrag dat ze aan het goede doel hebben gegeven vooral bedoeld was om hun eigen consumeergedrag te compenseren. Zo voelen ze zich tijdens het vijfgangenmenu tijdens de kerst nét even wat beter.

De overheid heeft dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen bedrag gedoneerd. Vorig jaar bracht de overheid nog 3 miljoen euro in, waardoor er een recordopbrengst werd gehaald van iets meer dan 7,1 miljoen. Ik juich het absoluut toe dat de overheid niets doneert. Wanneer een burger iets wil geven, kan hij of zij dat namelijk prima zelf doen. Maar hoe kan het dan dat 3FM dit jaar tóch weer een record heeft behaald met de actie? Ik geloof echt niet dat ze net die paar duizend euro meer hebben opgehaald, dat kan toch geen toeval zijn?

Bij deze wil ik 3FM dan ook verzoeken om eens te laten zien waar die 4 miljoen euro in de laatste 24 uur vandaan zijn gekomen. En dat is een serieus verzoek.

1 reactie


Recommended Comments

Laatste 24 uur gingen heel snel wat dat betreft, maar het is wel logisch. In de laatste paar uur kwam iedereen met bedragen van zon kleine 50.000-100.000 opdraven. Dit door acties die ze die dag afronden e.d.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...