Jump to content
 • Sign Up

LibertyKillerZ

 • entries
  290
 • comments
  2,561
 • views
  103,028

PSN: Belangrijke tips!

Sign in to follow this  
Kai-ShockWave

494 views

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

This poll is closed to new votes
 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   6
  • 20%
   5
  • 30%
   6
  • 40%
   1
  • 50%
   2
  • 60%
   11
  • 70%
   6
  • 80%
   4
  • 90%
   7
  • 100%
   40

pslogo.png

Al eerder is bekend gemaakt dat alle gegevens van PSN-gebruikers op straat liggen. Wat kan jij doen om erger te voorkomen?

xlarge_psn_hack_splash.jpg

1. Creditcard-gegevens

Bij de hack zijn waarschijnlijk ook creditcard-gegevens gekopieerd. Deze gegevens kunnen door derde gebruikt worden voor aankopen. Indien je een creditcard gebruikt voor aankopen op het Playstation Network raden we aan je laatste aankopen op de creditcard te controleren. Indien er verdachte aankopen zijn geweest raden we je aan om contact op te nemen met de bank en eventueel je kaart te laten blokkeren. Meer informatie hierover vind je hier.

2. Wachtwoorden

Sony heeft gisteren aangegeven dat alle persoonlijke informatie van PSN is gestolen, dus ook wachtwoorden. Indien je het wachtwoord voor je PSN-account ook voor andere diensten binnen én buiten Sony gebruikt (zoals e-mailadressen) raden we je aan deze wachtwoorden te wijzigen! Ook wanneer PSN weer online is is het de bedoeling om je bestaande wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.

3. Spam

Je ingevulde adresgegevens zijn ook buitgemaakt door de hackers en zijn nu in handen van derde. Hierdoor kan je spam via telefoon of mail verwachten. Let er dus goed op als je berichten ontvangt over games of andere gerelateerde zaken. Ga hier niet op in als je het niet vertrouwd.

Als je verdere vragen hebt over de problemen met PSN, laat ze dan hier achter. We proberen je dan zo snel mogelijk te helpen.

Sign in to follow this  


6 Comments


Recommended Comments

Pff, gelukkig gebruik ik overal andere wachtwoorden en heb ik alles wat ik in de PS Store heb gekocht, met prepaid kaarten gekocht. Is er trouwens al iets bekend over reeds verstuurde spam via mail en/of telefoon?

Share this comment


Link to comment
Grand Theft Auto TOM

Posted

Zelf gebruik ik inderdaad ook prepaid kaarten. Uiteraard wijzig ik mijn wachtwoord zodra dit mogelijk is.

Ik had de tips trouwens al gevonden, maar dit is overzichtelijker. :)

Share this comment


Link to comment

Ik gebruik wel een CC maar heb ook verschillende wachtwoorden, ik zit wel te denken: er zijn meer dan 70 miljoen gebruikers, Het zou wel heel erg toevallig zijn als ze precies met jou gegevens ervandoor gaan.

Share this comment


Link to comment

Als ze willen gaan ze er met alle 70 miljoen vandaan. Weet je hoeveel op-het-randje-van-de-wet legale bedrijven betalen voor dit soort gegevens? Alleen die 70 miljoen mailadressen kan je al te koop aanbieden voor $0,01 p/st of meer.. En dan biedt je e boel nog spotgoedkoop aan ook. Heb je wel even zeven ton in je kontzak. :$

Ik hoop dat het aantal prepaid-kaart gebruikers veel groter is dan het aantal creditcard-gebruikers. Bij de 360 heb je ook de keuze tussen redeemen via prepaid of creditcard, en juist de mogelijkheid dat dit soort gedonder ontstaat, was voor mij reden genoeg om het bij prepaid te houden. En dat blijf ik ook zeker wel doen, zo te zien...

Heb het al eens eerder gezegd: Ik hoop dat het snel wordt opgelost, zodat LKZ verder kan met gamen en vooral ook met alle festiviteiten omtrent het 3-jarig bestaan, doodzonde dit.

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...