Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    42,262

Verhuizen (deel 2) Open huis.


Guardian1980

1,013 views

 Share

med_gallery_112354_66_698.jpg

Enige tijd geleden kregen we de vraag van de makelaar of we mee wilden doen met de Nationale Open Huizen route van de NVM. Voor een klein bedrag (je huis verkopen is bepaald niet gratis) zou dat dan worden aangekondigd op diverse websites, zouden we reclamemateriaal krijgen, en ook nog wat attenties voor mogelijke bezoekers. Wij hebben toen besloten om dat dan maar te doen, een beetje extra reclame kan tenslotte geen kwaad.

Afijn, alle reclamespul opgehangen zodat duidelijk was dat we meededen aan Open Huis, op zaterdag in de vroege ochtend m'n schoonmoeder laten invliegen om nog even te helpen met schoonmaken en opruimen, en toen om 11:00 alles aan kant was en zij weer richting huis was, begon het lange wachten.

med_gallery_112354_66_24875.jpg

Open Huis was van 11:00 tot 15:00, oftwel 4 uur lang wachten in de hoop dat er iemand komt die je huis de moeite waard vindt om te bezoeken. Wat ga je doen? Krantje lezen, beetje tv kijken, zaken waarbij je geen troep maakt en waar je meteen mee kan stoppen als er gebeld wordt.

Van de 56.000 deelnemende huizen werden er 16.000 überhaupt niet bezocht. Daar hoorden wij gelukkig niet bij, wij werden door één koppel bezocht. Nog steeds niet veel, maar gelukkig niet alle moeite voor niks gedaan. Ik heb ze door het huis geleid, wel een beetje onwennig, ik ben tenslotte geen professional. En toen zij weer weggingen hebben we hoopvol gewacht, maar helaas bleef het daarbij.

Toen het eenmaal 15:00 was hebben we als een razende alles opgeruimd, het reclamemateriaal weggehaald en vervolgens zijn we weggegaan. Het huis hadden we tenslotte wel weer lang genoeg gezien op onze vrije dag. Later kregen we bericht van de makelaar dat onze bezoekers bij hen hadden aangegeven dat het huis zeker bepaalde pluspunten had, maar dat het niet naar hun smaak was. Hebben we het nu voor niks gedaan? Waarschijnlijk wel, maar ja, nooit geschoten is altijd mis hè. Nu maar hopen dat er gauw weer andere geïnteresseerden komen.

~Guardian1980

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Leuk geschreven weer. Toch jammer voor jullie dat het niet gelukt is. Maar zoals je zelf al zei, nooit geschoten is altijd mis. :Y

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...