Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    42,265

Verandering van spijs...


Guardian1980

1,625 views

 Share

med_gallery_112354_66_698.jpg

Zo af en toe is het goed om met iets nieuws te beginnen. Het kan zijn dat je iets doet wat je heel leuk vindt, maar dat er geen uitdaging meer is, of dat je iets doet wat je niet meer leuk vind. Bij mij is er nu sprake van het eerste.

De meeste forumleden leven nog niet het leven met een vaste baan. Sterker, velen denken hier waarschijnlijk nog niet eens concreet over na. Na mijn schooltijd heb ik eerst een paar jaar in de beveiliging gewerkt, waarna ik ben overgestapt naar de politie. Het was toch wel een jongensdroom, dat werken bij de politie. En ik doe het inmiddels alweer bijna tien jaar met veel plezier. Ik heb verschillende dingen gedaan, gewoon in blauw door de wijk surveilleren tot het verhoor en dossier-vorming. Op welke afdeling ik nu werk ga ik niet vertellen, er bestaat nog altijd een kans dat ik iemand van de lezers tegenkom. Maar er is een sleur ingetreden; Ervaring is leuk, maar het nadeel is dat je vaak nog maar beperkt wordt ingezet. Chef van dienst of coördinatie, meer variatie is er amper. Af en toe een cursusdag of sport, maar dat is incidenteel. En wat inmiddels ook niet meer zo leuk is, is de onregelmatigheid. Vroeg-laat-nacht, en dat flink gemixt.

Het heeft zeker z'n voordelen; als anderen aan het werk zijn loop ik door een hele rustige supermarkt en als mensen 's ochtends vroeg naar hun werk rijden ga ik lekker naar huis om te slapen. Maar het kan ook killing zijn voor een relatie. Als ik een week lang late diensten heb, moet ik me weer opnieuw voorstellen aan mijn vrouw, omdat we elkaar alleen slapend zagen. Bovendien zijn mensen helemaal niet gemaakt voor nachtdiensten. Vanuit de nachtdienst weer in het dag/nacht-ritme komen is net als jet-lag. En als je dat drie keer per vier weken hebt, word je daar niet vrolijk van.

Inmiddels weet ik dat ik wat anders wil gaan doen. En na het bruisende leven van de jacht op boeven en het handhaven van de openbare orde is het misschien heel saai, maar ik denk er over voor een management-functie te gaan. Ik ben bijna klaar met een middle management opleiding, en daarna wil ik een HBO-studie gaan doen. Het probleem is dat ik eigenlijk niet weet welke kant ik op wil, want ik vind heel veel interessant. Personeelsmanagement, facilitair management, financieel management, zelfs de ICT heeft mijn interesse. Dus de komende tijd ga ik mij maar eens goed oriënteren, want het is wel een keuze die ergens op gebaseerd moet zijn.

Verandering van spijs doet eten; ik heb er zin in om met iets nieuws te beginnen. Ik houd jullie op de hoogte.

~Guardian1980

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Toch wel leuk om lezen, ik ben blij dat ik tegenwoordig de blogs beter volg, er zitten zeker wel leuke dingetjes tussen. En ik kijk wel uit naar je vervolg... :puh:

Link to comment

Mooi geschreven, tien jaar is niet niks, lang genoeg om te weten te komen hoe de baan er nou echt uit ziet. Het belangrijkste is gewoon je eigen weg te kiezen en dat is soms vervelend dat je later van baan wil veranderen, terwijl je daar nog geen eens de 'capaciteiten' voor hebt. Succes met het vinden van een baan, een tip is om is bij bedrijfseconomie te gaan kijken. Een van de grootste economische opleidingen die er is ;).

Link to comment

Leuk artikel, volgens mij was je nog niet zó oud.. :puh: Maar toch wel bijzonder dat jr iets anders gaat doen. :puh:

Hihi, toch wel.

*Rent bang weg voor een politieknuppel*

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...