Jump to content

CrewLife

  • artikelen
    36
  • reacties
    244
  • bezichtigingen
    57408

Bijdragers aan deze blog

  • Thundercover 11
  • Dutchy3010 10
  • Jowx 5
  • PrioX 3
  • Puma 2
  • NandroDavids 2
  • .Levi. 1
  • .Timothy 1
  • Guardian1980 1

Koffie en cake


.Timothy

3157 bezichtigingen

gallery_48507_222_40.png

Enkele weken geleden heb ik een interessante discussie gehad met Dutchy3010, voor menig lid ook bekend als Jet. We waren wat over vroeger aan het praten, en uit het ene onderwerp rolde het ander. Ergens halverwege ‘t gesprek heb ik gezegd dat ik eens een artikel zou schrijven over één van de meest krankzinnige dingen die ik hier op het forum kon vinden. Het gaat hier om een zeker topic in het superledenforum, namelijk het zogeheten afscheidstopic.

Laat ik voorop stellen: naar mijn mening is een topic waarin je dag zegt echt idioterie. Ik kan me best voorstellen dat je je oude maatjes even gedag wilt zeggen, maar moeten we dit nu uitgebreid gaan vieren, benoemen, bespreken, evalueren? Moeten we nog één keer traantjes wegpinken bij de gedachten aan vroeger? Want ja, als je toch eenmaal gedag zegt, dan kunnen we die gelegenheid ook prima aangrijpen om weer nostalgisch te worden. De één is hier beter in dan de ander, en een deel van de leden doet er (gelukkig) ook niet aan. Begrijp me goed, natuurlijk moet je lering trekken uit het verleden, maar in dit geval schiet je er weinig mee op. Vaak loopt het namelijk uit op meer sippe gezichten, en versterk je het gevoel dat het vroeger zo veel beter anders was.

Maar wat is het nut nou eigenlijk? Sluiten we nu een hoofdstuk uit ons leven af? Kunnen we nu eindelijk, na al die jaren van opsluiting op dit forum, ons bevrijden? Geeft dit ons een goed - of in ieder geval beter - gevoel? Nemen we nu afstand van een deel van ons leven, kunnen we nu eindelijk verder met alles wat we al die jaren minder belangrijk hebben gevonden, en behoort GTAForum nu tot die dingen die minder belangrijk zijn - of sterker nog - kunnen we GTAForum gewoon vergeten?

“Ja, ein-de-lijk.. Nu is het klaar, nu voelt het goed. Ik heb "dag" gezegd, ik heb de namen genoemd van mensen waar ik goed mee kon opschieten.” Het opsommen van namen van belangrijke coryfeeën uit het verleden is een populaire traditie (geweest) in dit topic. Echter, vaak blijven de onbenoemde nabestaanden achter met vragen. “Waarom verdiende ik niet een plaats in de advertentie?”. Als nabestaande zou ik dit persoonlijk vrij grof kunnen vinden, dat je in iemands ‘aller, aller, allerlaatste bericht’ niet eens een plekje krijgt... “Wat had ik er aan moeten doen om ook genoemd te kunnen worden? Was ik niet aardig genoeg voor je, heb ik je niet genoeg gesteund, of ben ik gewoon niet echt opgevallen?”

Opmerkelijk genoeg zijn de mensen die wel genoemd worden, de mensen waarmee je graag gesprekken hield, óók de mensen waarmee je toch wel contact houdt. Enkele keren hebben mensen in het "echte leven" zelfs afgesproken. Inderdaad, ik zeg het echte leven, want ja, dit forum is daar toch ondergeschikt aan? Dit is nep, hier kun je toch mee stoppen? Dat is nu toch gedaan? Maar moet je dit ook daadwerkelijk aankondigen? Kun je niet in alle rust vertrekken, zoals zo velen? Heeft deze rouwadvertentie nou werkelijk meerwaarde? Heb je dit verdiend, aan het eind van je ‘carrière’?

Nou, goed, nog één keer.. Voor die allerlaatste keer een berichtje plaatsen op dit forum. Want dan, dán sluit ik het pas af. Nu is het tijd voor koffie en cake.

9 reacties


Recommended Comments

Ik ben het deels met je eens. Ik was heel actief op Mini Missions, maar kreeg steeds minder tijd om er te gamen. Toen ik echt inactief begon te worden heb ik de server via het forum vaarwel gezegd om er daarna nog 1 à 2 keer te piepen. Maar ik vond er niks meer aan en had er ook amper tijd voor. De inactiviteit kwam vanzelf en ik vond het gewoon beleefd om even te laten weten dat ik er vandoor was.

Link to comment

Mocht ik ooit eens het licht gaan zien aan het einde van de tunnel, dan zal ik zeker hier in een prachtige post iedereen bedanken aan wie ik hier iets te danken heb.

Link to comment

*Schuift aan voor koffie en cake* :koffie:

Heerlijk hoor, even ontspannen bij een blogje. Leest lekker weg VWO-er, leuk artikel! Ik ben ook niet zo van de "ja maar toen...". Is hier voor mij niet van toepassing natuurlijk, ik bedoel meer in het algemeen, dus ook elders niet zo ingesteld. Leef vandaag en werk naar morgen toe. knipoog.gif

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...