Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285138

MAF 014 - V®aaggesprek


NandroDavids

514 bezichtigingen

311q61j.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

In de serie over Gangs & Corporations interviewt MAF in de rubriek V®aaggesprek een aantal hoofdpersonen uit de G&C-scene. Na gesprekken met Pwned., Bierbuikje en Basssss spreken we in dit laatste deel met @Thundercover, de Moderator van de Gangs & Corporations-fora en het brein achter The City.

"Tegenstanders van het regime worden monddood gemaakt"

photo-13783.png?_r=1364854439

Heb jij ook gestemd bij de laatste Corporation Verkiezingen? Zo ja, waarop?

Bij de laatste verkiezingen heb ik niet gestemd, puur omdat ik vind dat ik als organisatie zo neutraal mogelijk moet blijven. Voordat ik Moderator in G&C werd heb ik bij mijn weten wel gewoon gestemd. Je moet mij echter niet vragen waarop, want dat weet ik (afgezien van de duidelijke gevallen bij een inactieve Corporation) echt niet meer.

BeaT DowN is eigenlijk als enige echt actief in The City. Wat vind je daarvan? Valt er (nog) iets aan te doen om de rest van de Gangs en Corporations daar ook actief te krijgen?

Ik vind de inzet die BeaT DowN, en in het recente verleden ook De Wilde Ganzen, in het veroveren van gebieden steekt echt fantastisch. Zij vullen het idee van een beetje strijd in G&C mooi in met spelletjes die goed te doen zijn. Het liefst had ik natuurlijk gezien dat alle Gangs actief waren geweest in The City, maar er zitten altijd Gangs bij die het niks interesseert of er geen moeite in willen of kunnen stoppen. Het is nu vooral jammer dat die Gangs bij elkaar zitten, bijvoorbeeld in Los Santos, waardoor ze ook niet tot actie aangezet worden.

Ik denk dat er zeker nog wat aan te doen valt om alle, of het meerendeel van de Gangs actief te krijgen. Een realistische oplossing zou zijn dat de forumcrew gebieden mag gaan aanvallen in plaats van enkel hun gebieden te verdedigen, iets dat ik ook van een Ganglid als idee heb gekregen. Het is trouwens niet verboden voor de crew om aan te vallen, al denk ik dat het wel netjes is om het gros van de Gang Wars door de Gangs zelf uit te laten vechten. Het is immers hun gebied. Een andere optie waar ik aan heb gedacht is de terugkeer van de Challenges uit B&C, waarbij elke gang mee kan doen en dan een speciale beloning voor bijvoorbeeld de Verkiezingen kan winnen.

Wat maakt een Gang of Corporation volgens jou tot een goede Gang of Corporation?

Een goede Gang of Corporation is een hecht team dat zichzelf ook buiten G&C profileert. Ik zal wel weer als een ouwe lul klinken nu ik over The Oceans ga beginnen, maar het was in die tijd bij meerdere teams heel hecht. En ze waren ook buiten hun Gang Talk herkenbaar. We liepen destijds allemaal rond met een signature van The Oceans, The Duckdome, of met een huppelende Schijtlama. Leden van de Gangs organiseerden samen dingen, zoals Oceans Weekly News, De Snater of een weekend waarin het forum van de Corporation werd opengezet, zoals Oceans Happy Hour of Spamfestijn. Nu zie ik bijvoorbeeld wel het hechte van de The Underground-kern, de profilering van BeaT DowN buiten hun forum om (The City, hun blog) en nog steeds het mooie concept van The Covesight Community, maar leden uit elkaar houden in bijvoorbeeld een Gang Talk van Sans Scrupules is bijna niet te doen zonder herkenbare signatures (de signatures met lantaarnpalen zijn immers alweer bijna uitgestorven!). Misschien komt het doordat iedereen nu bij elkaar over de vloer komt, wat vroeger echt not done was, of veel meer contact heeft buiten het forum om, maar ik zie weinig dat een buitenstaander kan helpen om de Gangs te onderscheiden, buiten de Corporations dan.

gallery_13783_45_37668.png

Bierbuikje had het er in zijn V®aaggesprek over dat de leiders van de Corporations een belangrijkere rol op het forum zouden kunnen en misschien wel moeten krijgen. In hoeverre zie je een rol voor hen weggelegd in het nemen van beslissingen in de Gangs & Corporations? Zouden zij niet meer te zeggen moeten hebben over bijvoorbeeld het The City-systeem?

Voor de invoering van The City is er naast de crew ook met de leiders van alle Gangs overlegd over het concept. Op die manier wist ik dat het systeem in ieder geval door de (leiders van de) Gangs ondersteund werd. Hadden zij er niks in gezien, dan was het er waarschijnlijk ook niet gekomen. Met toekomstige wijzigingen wil ik dat ook weer zo doen. Daarbij hebben leiders van Corporations niet per definitie meer zeggenschap dan leiders van Gangs. Het is wel zo dat leiders van Corporations al een behoorlijke tijd meelopen in G&C en daardoor goed weten wat er speelt. Op die manier zou hun mening dan wel zwaarder kunnen tellen dan die van een net opgerichte Gang, alhoewel het natuurlijk wel voornamelijk om de inhoud gaat van iemands bericht. Wat wel een interessante optie zou kunnen zijn is dat Corporations meer zeggenschap hebben in The Families, bijvoorbeeld twee zetels bij een conflict in plaats van de huidige één per Gang. Met zulke bonussen kan het Corporationschap weer erg aantrekkelijk worden.

Basssss gaf in zijn V®aaggesprek aan dat The Covesight Community er bewust voor gekozen heeft niets te doen aan het veroveren van gebieden binnen The City. Mede door hun inactiviteit ligt het dan ook aardig stil in The City. Zouden zij harder gestraft moeten worden dan enkel met een paar stemmen achterstand bij de Verkiezingen?

Ik snap dat de leiding van Covesight weinig tijd overhoudt om zich ook nog in The City te verdiepen. Ik denk echter dat de vertegenwoordiging van een Gang in The City ook gedaan zou kunnen worden door één of meerdere leden van de desbetreffende Gang. Het kost echt niet veel tijd om een Gang War te organiseren. Eén keer per maand zou dat toch wel te doen moeten zijn, zeker voor een grappig spelletje op internet en met een Gang van 20 leden. Dat is precies wat ik bedoel met het gebrek aan betrokkenheid bij de Gang, dat men het vooral overlaat aan de leiding. Bij De Wilde Ganzen had je dat gewone Gangleden SpacyColours of Teh_Ninja een Gang War startten. Oké, dat ging niet altijd in goed overleg, maar het idee was zeker goed.

Ik denk dat je met harder straffen vanuit de organisatie een Gang alleen maar in het harnas jaagt. Dan zullen ze nog minder zin hebben om zich in te zetten. Ik zie meer in beloningen voor activiteit in The City en het feit dat andere Gangs juist zouden moeten profiteren van de laksheid van een Gang. De gebieden van een inactieve Gang zouden bij wijze van spreken voor het oprapen moeten liggen. Je zag bij de laatste Verkiezingen hoe dicht het op elkaar lag qua populariteit, dus zonder gebieden gaat een Gang haar gebrek aan inzet echt wel merken.

Is er al iemand achter gekomen dat de crew de resultaten van de poll bij de strijd met BeaT DowN heeft gemanipuleerd?

Volgens mij weet niemand er vanaf. Ik heb er in ieder geval niemand over gehoord en er is ook geen beroep tegen de uitslag aangetekend. Aan de andere kant worden, zoals je zelf ook weet, tegenstanders van het regime doorgaans monddood gemaakt. Je bent dus nooit helemaal zeker dat niemand het is opgevallen.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...