Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285265

MAF 015 - Voorpret (2)


NandroDavids

2886 bezichtigingen

4g2asi.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Jesperkaj

In dit deel van Voorpret laat ik jullie kennismaken met een ander onderdeel van deze rubriek. Waar mijn collega @Die Hard vooral de verschillende aspecten van GTA V vertelt, zal ik alle interessante weetjes over Los Santos en zijn real-life counterpart Los Angeles naar voren halen en deze met elkaar vergelijken. Dit wordt gedaan door een willekeurige screen van GTA V erbij te halen en alle interessante weetjes en feiten naar voren te halen.

LOS SANTOS RIVER

166i152.jpg

Bekend door Hollywood?

Terminator 2: Judgment Day, The Italian Job en Grease. Zomaar een paar films waar deze toch wel bekende rivier in voor komt. Maar wat maakt deze rivier nou zo interessant, in tegenstelling tot andere rivieren in Los Angeles?

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: het aantal rivieren in Los Angeles is ontzettend laag. De meeste zijn kleine beekjes van nog geen paar kilometer lang. De 82 kilometer lange Los Angeles River is daar een uitzondering op. Vroeger was dit de bron voor water in Los Angeles en zijn voorsteden. Dit is de laatste decennia overgenomen door de aquaducten die in de stad zijn aangelegd.

Wat de rivier ook zo bijzonder maakt is dat de rivier volledig gekanaliseerd is. Dit heeft men gedaan om zo het water te controleren wanneer de waterafvoer van de rivier te hoog wordt en er dus overstromingen kunnen ontstaan.

med_gallery_1_151_965078.jpg

Dicht bij Downtown

De rivier stroomt langs hartje Los Angeles. Nou ja, hartje... Het financieel district van Los Angeles ligt niet centraal gelegen, maar in het oosten van de stad. Zoals op de bovenstaande screen te zien is, is dat de wolkenkrabbers van Los Angeles dichtbij de rivier liggen. Iets dichterbij zien we de o zo drukke East Los Angeles Interchange, het drukste knooppunt ter wereld waar gemiddeld 550.000 voertuigen per dag rijden. Een ander bekend aspect van de rivier is de hoogspanningsverbinding die over de rivier loopt. De hoogspanningsmasten die op bovenstaande screen te zien zijn, zijn bijna identiek aan hun broeders in Los Angeles.

33e5x94.jpg

Los Santos River vs. Los Angeles River

Heeft Rockstar de rivieren bijna identiek gemaakt? Nee, er zijn zeker verschillen. Dat is vooral op bovenstaande afbeelding te zien. De wolkenkrabbers staan niet ten oosten van de rivier zoals in Los Santos, maar juist ten westen van de rivier. De hoogspanningslijn loopt in Los Angeles niet over de rivier heen, maar loopt juist parallel aan de rivier. Ook ontbreekt er een spoorlijn rechts van de rivier in Los Santos en hebben ze daar een weg aangelegd. En waar is trouwens dat knooppunt? Het is niet op de foto te zien, maar op dit Google Maps kaartje zie je dat het knooppunt ten oosten van de rivier ligt.

Zijn er dan geen overeenkomsten? Jawel, kijk maar goed naar de eerste en tweede afbeelding in dit item. De brug die je op de tweede afbeelding ziet is zowat identiek aan de Sixth Street Viaduct. Ook zien we op de eerste afbeelding dat er links van de rivier een spoorlijn loopt.

Qua resultaat zien we dus dat Rockstar toch wel z'n eigen inbreng heeft in het creëren van Los Santos en dus niet alles identiek wil maken aan Los Angeles. Toch zijn er wel overeenkomsten, en de verschillen die er zijn zijn niet van heel groot belang. Die punten staan ergens op een andere plek en ontbreken dus niet in GTA V, en dus ook niet in Los Santos. Dat is toch wel eens anders geweest in andere GTA's, nietwaar?

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...