Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285147

MAF 016 - Multitainment


NandroDavids

693 bezichtigingen

b5kx0g.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Kloep

Welkom bij een nieuwe Multitainment! In deze rubriek gaan we regelmatig iets uitlichten wat onder entertainment valt. Dat kan van alles zijn: een album of single, een film of serie, een tv-programma, een game, misschien zelfs een boek, het kan hier allemaal.

Aangezien Die Hard een nieuwe redacteur is binnen de MAF, heb ik deze keer gekozen voor A Good Day To Die Hard! Als je niet van spoilers houdt en de film nog niet hebt gezien, lees deze rubriek dan niet. Ik vertel er niet heel veel inhoudelijks over, maar sommige dingen wil je denk ik liever niet van tevoren weten.

Zoals we de gehele Die Hard-serie wel kennen, is er ook in deze film veel actie te zien. En zo hoort het natuurlijk ook! In deze film maken we kennis met de zoon van John McClane (Bruce Willis), deze heet Jack McClane (Jai Courtney). Jack is een spion bij de CIA en wordt gevangen genomen nadat hij een moord pleegt. Hier helpt hij bij het ontsnappen van Yuri Komarov (Sebastian Koch), een voormalig biljonair. Deze zou een bestand hebben met bewijs tegen zijn voormalig partner: Viktor Chagarin. Nou, klinkt misschien allemaal wat lastig, maar als je de film ziet valt de reuze mee.

33kabfm.jpg

John McClane denkt dat Jack hulp nodig heeft en vertrekt naar Rusland, waar dit allemaal zich afspeelt. Daar eenmaal aangekomen vindt hij Jack samen met Yuri, die proberen te ontsnappen. Van het een komt het ander, en vervolgens zitten ze er met z'n drieën in.

Ze komen erachter dat Yuri ze bedriegt, maar wel pas laat in de film. Maar, uiteraard, wel op tijd. Leuk momentje om nog even mee te delen: de manier waarop Yuri overlijdt is dat hij door Jack van een dak wordt gegooid en door de helikopter uit elkaar wordt getrokken. Maar dan dus letterlijk. De rest moet je maar gewoon kijken, dat is en blijft het leukste aan een film! :D

"Yippie kay yay!"

De enige echt interessante quote naar mijn idee, de bekende van Die Hard.

Er waren genoeg quotes waar ik even om moest grinniken, maar niet de moeite waard hier te vermelden.

dr2jw5.jpg

Conclusie: leuke film, precies wat je van een Die Hard-film kan en mag verwachten.

4 reacties


Recommended Comments

Het verhaal is nogal vergezocht en overdreven. Velen (including me) willen het liefst weer zo'n film als de allereerste Die Hard en raten dit dus automatisch als crap. Voor de liefhebber is het echter een goede actiefilm met leuke dialogen, maar voor de die hard Die Hard'ers is het niets.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...