Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285142

MAF 016 - Voorpret


NandroDavids

2352 bezichtigingen

4g2asi.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Jesperkaj

Vorige week heeft Voorpret dan eindelijk z'n debuut gemaakt op GTAForum met twee items. Vanaf nu zullen @Die Hard en ik om de week een item van deze rubriek plaatsen. Deze week aan mij de beurt om Voorpret aan jullie voor te schotelen.

SNELWEGEN

med_gallery_145_193113.jpg

Freeways

In de drie trailers zijn we al aardig wat snelwegen tegengekomen. Denk maar aan de Los Puerta Freeway, waarvan een wegwijzer hierboven op de afbeelding is te zien. De Los Puerta Freeway loopt over de Interstate 5, wat ook de benaming is voor de snelweg die dwars door Los Angeles loopt. Aan de locatie van bovenstaande screenshot is te zien dat het knooppunt dichtbij Downtown Los Santos ligt en dus wel eens de bekende East Los Angeles Intersection kan zijn.

Het snelwegennet van Los Angeles is echt gigantisch. Niet wonderbaarlijk voor een agglomeratie die qua inwonersaantallen groter is dan heel Nederland. Ter illustratie:

x7oVOXo.png

De blauwe lijnen geven hier de snelwegen (freeways) aan, de groene lijnen zijn de (maar weinige) tolwegen en de gele/oranje lijnen geven de belangrijkste autowegen weer.

Een korte geschiedenisles

Maar hoe kan het snelwegennet van Los Angeles dan zo gigantisch groot zijn? Simpel: vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw waren de meeste voorsteden van Los Angeles nog niet gegroeid tot de steden die ze nu zijn. De decennia daarna groeiden de voorsteden door toedoen van de immigratiestromen uit andere staten en Latijns-Amerikaanse landen, waarvan velen van laatstgenoemde op illegale wijze de Verenigde Staten zijn binnengekomen.

Nadat het Interstate Highwaysysteem, het nationale snelwegennet, werd opgezet in 1956 nam de aanleg van de snelwegen een vlucht. Bijna alle snelwegen van Los Angeles werden binnen een periode van 20 jaar gebouwd. Bij de aanleg werd rekening gehouden met ruimtereserveringen voor extra rijbanen, voor het geval de steden in de agglomeratie nog verder zouden groeien. Dit gebeurde ook en dus hebben (bijna) alle freeways meer dan zes rijbanen.

z5lutRl.png

Maar goed, gaan we die meer dan twee rijbanen per richting dan ook in GTA V krijgen? Dat werd duidelijk toen van de week bovenstaande screen opdook. In deze screen wordt Trevor door de politie achtervolgd. Echter is op deze screen te zien dat er drie rijbanen naast elkaar liggen zonder dat er een gele lijn ligt. Die lijn geeft aan dat de rijbanen in de Verenigde Staten van richting worden gescheiden. Dus we kunnen ervan uitgaan dat we tijdens het cruisen met onze voertuigen uit meer dan twee rijbanen kunnen kiezen.

En is deze rij-liefhebber daar blij mee? Jazeker, want vanaf nu is de kans op files door de te smalle wegen, net zoals in Liberty City, een stuk minder waarschijnlijk.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...