Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    281,463

MAF 018 - Fotogenie


NandroDavids

805 views

 Share

29e3ad2.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatar van @Bierbuikje.

15f0b5.jpg

Wat zien we?

En B en een ster in een kerstbal.

Waarom past het plaatje bij Bierbuikje?

Sommige vraagstukken zullen nooit met zekerheid beantwoord kunnen worden. Hoe is de aarde ontstaan? Wat gebeurt er als je dood gaat? En natuurlijk de belangrijkste: wat betekent Bierbuikjes avatar toch?

Ik heb goed nieuws: jullie fotogenie heeft zich er om bekommerd! Mijn theorie is dat het woord met een B begint en eindigt met ster. Hier bestaan talloze mogelijkheden mee, maar ik heb de vijf meest waarschijnlijke op een rijtje gezet:

5 - Bloedlaster

bloedlaster zelfst.naamw.

(geschiedenis), (politiek) de antisemitische aantijging dat Joden christelijke kinderen zouden ontvoeren en om rituele redenen martelen en hun bloed opvangen.

Voorbeeld: "Het gebruik van het woord bloedlaster is Sarah Palin bijzonder kwalijk genomen."

(geschiedenis), (politiek) vergelijkbare aantijgingen als [1] tegen andere groepen, zoals de Russische chlysten, een negentiende-eeuwse sekte.

De meest verontrustende van het rijtje. Nu weet ik weinig van Bierbuikjes etniciteit af, maar ik zie hem, met zijn dictatoriale machtsvertoon, er best voor aan om dit soort praktijken te laten voorkomen in Vice City. Misschien is dit wel de BeaT DowNers' geheime kracht achter hun haast feilloze overwinningsspree in The City! Maar nee, dan had hij er wel een davidster van gemaakt.

4 - Baluster

een verticale zuil of spijl van bijvoorbeeld een trap of leuning, in het bijzonder dienend ter afsluiting en vaak sterk geprofileerd.

Deze valt te onderzoeken. Dan moet ik Dutchy3010 of Grand Theft Auto TOM lief aankijken. Maar mocht dit de juiste betekenis zijn, zie ik het eerder als metafoor voor zichzelf. Hij profileert zich er in ieder geval mee als sterk persoon.

Stone-Carved-Baluster-Marble-Handrail-LG003-.jpg

Bierbuikje die boven zijn onderdanen uittorent.

Maar ja, dan had hij er geen kerstbal van gemaakt natuurlijk.

3 - Badmeester

Weer een woord dat kan slaan op zijn mogendheid, in politiek danwel seksueel opzicht. Tenzij jij er een andere betekenis bij weet te verzinnen dat bij Bierbuikje past. Nee hè? Dacht ik al.

Oh wacht, badmeesters zijn knappe hunks, die hebben helemaal geen bierbuikje.

2 - Beflijster

'Turdus torquatus', een lijster die sterk op de merel lijkt met één duidelijk verschil, namelijk de witte band (bef) die de vogel over de borst heeft.

Is hij het type dat het woord 'bef' op zijn borst laat tatoeëren? Op zijn andere borst staat dan zeker geschreven 'me'.

Misschien denk ik wel verkeerd over Bierbuikje. Hij lijkt misschien heel stoer en seksistisch van de buitenkant, maar misschien is hij van binnen wel gewoon een heel lief en aardig persoon.

Die avatar kan dan ook maar één ding betekenen. Per slot van rekening toont die slechts zijn buitenkant: de ruwe...

1 - Bolster

...van een blanke pit.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...