Jump to content
 • Sign Up

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  278,219

MAF 030 - Fotogenie

NandroDavids

796 views

gallery_7284_229_9261.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatar van @Foreigner97.

gallery_7284_229_162.jpg

Wat zien we?

De cover van Foreigner97's compilatie-cd uit 1980: The Best of Forey.

gallery_7284_229_49519.jpg

Waarom past het plaatje bij Foreigner97?

Iedereen op de wereld kent Foreigner97, hij is tenslotte Megalid. Maar wist je dat hij vóór deze glansrijke carrière een miezerig bestaan leidde als prominent rock-artiest in de jaren 70, onder de naam (David) Forey? Veel van deze hits staan verzameld op de compilatie The Best Of Forey uit 1980. Helaas heeft een grapjas op Wikipedia wat subtiele veranderingen aangebracht aan de namen van de nummers, de cd en de artiest zelf, maar wat Silverbyte in Multitainment kan kan ik ook, dus zal ik jullie eens vertellen waar de nummers echt over gaan.

1. Spacy Oddity - Een nummer waarin hij zingt over hoe raar SpacyColours is. Raar dat hij een verder zo'n mooie cd opent met wat mij betreft het slechtste nummer uit zijn carrière.

2. .Levi. On Mars? (Kai-Shockwave Edit) - .Levi. is soms tijden niet aanwezig, en heeft een ruime fantasie bij het photoshoppen. Daarom stelt Forey in dit nummer de vraag of hij misschien van Mars afkomstig is.

3. _Night-Men_ - Oorspronkelijk heette dit nummer "Starman". Dat ging over de nacht dat Forey voor het eerst een buitenlander zag, en dacht dat die van een ster afkomstig was. Maar later zag hij wel 97 buitenlanders tegelijk in een nacht waarin hij de sterren niet goed kon zien, dus hing hij er de term "Night Men" aan.

4. Press Enter To Suicide - Forey merkte dat veel mensen in MTA vroegen hoe je zelfmoord moest plegen, dus heeft hij er maar een educatief liedje over geschreven.

5. Dutchy, I'm Only Spamming (Sex Version) - Controversieel nummer waar ik liever geen woorden meer aan vuil maak.

6. De Fotogenie - Weer een nummer over SpacyColours, maar dit keer in positieve zin en over deze rubriek die je nu leest. Mijn lievelingsnummer.

7. Kicking Ass (Dive From Stage) - Een nummer over Sans Scrupules.

8. Zorro - Een nummer over Zorro.

9. Diamond Mods (Kai-Shockwave Edit) - Een nummer waarin hij klaagt over het feit dat Moderators en hoger diamanten sieraden dragen, terwijl leden zich in het zweet moeten werken om die voor hen te delven. Na de edit van Kai-Shockwave bleef er van deze boodschap echter niets meer over.

10. Young GTAForummers - Hier zingt Forey over leden die zich net hebben aangemeld, en wat hen allemaal te wachten staat in de glorieuze wereld die ze zojuist hebben betreden. Mooi nummer!

11. Lame - Een nummer over The Underground.

12. Golden Years - Een nummer waarin hij droomt over hoe fijn het leven zou zijn als hij Megalid zou worden in plaats van een eersterangs populaire rock-artiest.

13. BC7 - Nummer over de mods van Crypteq.

14. Beeld & Geluid - Hier zingt Forey over het subforum Beeld & Geluid, dat destijds een stuk populairder was dan nu. Dat veranderde helaas toen zijn cd uitkwam, daarna wilde nooit meer iemand iets met radio of TV te maken hebben.

15. Heroes - Een nummer dat gaat over mij en... nou ja, waarschijnlijk iemand die heel erg op mij lijkt of zo.

16. Boys Keep Spamming! - Dit nummer werd het einde van zijn carrière want daarna moest hij ruim 30 jaar de cel in. Forey heeft in de gevangenis veel nagedacht en beseft hoe erg het aanzetten van spammen voor de community kan zijn. Hij besloot zijn leven te beteren en juist reclames te maken tégen het spammen. Dit liet zijn reputatie zodanig stijgen dat hij vlak na het vrijkomen meteen tot Superlid werd gekroond.

Het is echt een cd die je een keer geluisterd moet hebben. Veel van de onderwerpen die hij aansnijdt zijn hedendaags niet meer zo relevant, zoals Beeld & Geluid en Spacy Oddity. Maar genoeg teksten, zoals dat van Lame en Heroes, zijn nog altijd het beluisteren waard. Dus haal deze classic zo snel mogelijk in huis en je zult ervan genieten!2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...