Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,613

MAF 031 - Fotogenie


NandroDavids

557 views

gallery_7284_229_9261.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatar van @3L1077.

gallery_7284_229_931.png

Wat zien we?

Het iconische logo van 3L1077.

Waarom past het plaatje bij 3L1077?

3L1077 heeft zich binnen enkele maanden ontpopt tot één van de prominente leden van het forum op dit moment, dus voor de meeste lezers zal het geen onbekende zijn. Maar niemand weet waar die rare combinatie in zijn naam nou precies voor staat. Sommigen denken aan de code van een kluis op Rotterdam Centraal waarin gestolen diamanten verborgen liggen. Anderen beweren dat het gewoon zijn rekeningnummer is. Er gaan zelfs theorieën rond die zeggen dat het een 1337-manier is om zijn echte naam te schrijven! Maar wat Grutto Grotti in Test, 1, 2, 3... kan, kan ik ook, dus heb ik het raadsel op weten te lossen.

Kijk, het is heel simpel. Bovenaan staat L1077. Daar onder staat een grote drie. Dat betekent dat we hier met een vergelijking te maken hebben:

L1077 x 3 = ?.

Het is einde van de zomervakantie dus dan zijn mijn rekenskills niet op hun best, daarom hoop ik maar dat ik dit goed doe.

3231L = ?

Goed, dus dat hebben we. Maar dan weten we nog niet wat 3231L inhoudt. Gelukkig hebben we daar Google voor. En dan kom ik uit op dit.

gallery_7284_229_4564.jpg

Jaja, één van de apparaten op een Spaanse site voor audiofreaks. Nu kan ik helaas geen Spaans, maar het ziet er naar uit dat er verder geen informatie over dat ding bij staat, behalve dan dat het een 'ecualizador grafico' is. Gelukkig hebben Bassie en Adriaan daar eens een liedje over gezongen ("Eén twee drie is un dos tres, een ecualizador grafico is een grafische equalizer, een kelner is een camarero..."). Een grafische equalizer (=gelijkmaker) dus.

Nu zul je denken dat dit vergezocht is. Want wat heeft 3L1077 nou met een grafische equalizer te maken? Nou, bij de tweede ronde van de Graphics-battle vorige week, tussen 3L1077 en supergtagamer, eindigde het 9-9. Oftewel: 3L1077 eindigde een Graphics-battle met gelijkspel. Grafische equalizer, voilà.

I rest my case. Logischer dan dit kan de verklaring niet worden. Heb jij tóch een andere theorie over de oorsprong van 3L1077's naam? Vertel het ons in een reactie hieronder. Waarna we je natuurlijk keihard uit gaan lachen omdat we je op voorbaat al niet serieus nemen. Liefhebbers van 3L1077's diepgaande kunstwerken raad ik aan om eens een kijkje te nemen op zijn rustgevende galerij op Deviantart.

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...