Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285156

MAF 033 - V®aaggesprek


NandroDavids

1089 bezichtigingen

gallery_7284_229_26211.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Welkom bij V®aaggesprek, de rubriek waarbij we iedere editie een prominent aanwezig lid van het forum interviewen en aan de tand voelen. Deze week ontsluieren we het leven van graphicus en MAF-redacteur @Silverbyte.

gallery_7284_229_17569.png

"Ik heb een deel van mijn ontwikkeling aan het forum te danken"

Hoe gaat het met je op het moment?

Met mij gaat het overwegend lekker. Wel turbulent, als je dat van je eigen leven mag zeggen. In tegenstelling tot de meeste GTAForum-leden ben ik niet bezig met school, een studie of werk, maar met een psychiatrische behandeling. Dat klinkt heftiger dan het is, hoor. In de praktijk komt het er vooral op neer dat ik veel moet socializen met leeftijdsgenoten, psychologische tests ondergaan, poppetjes kleien, dat soort gein. Over het algemeen best te doen, maar soms ook behoorlijk confronterend. Het is niet echt tof als mensen precies in kaart brengen waar je zwaktes liggen. Maar hey, het is voor een goed doel.

Met wat voor zaken houd je je nog meer bezig in je leven? Met andere woorden: wat zijn je hobby's?

Hobby's wil ik het niet noemen, dat staat mijn gebrek aan discipline en korte concentratieboog niet toe. Ik kan eigenlijk maar heel even met een bepaalde activiteit bezig zijn. Gamen, gitaarspelen, voetballen, masturberen, ik ben het allemaal zo snel zat. Het lijkt alsof er niets is dat mij lang genoeg kan boeien om als volwaardige dagbesteding door te gaan. Of, nou ja, er is wel iets dat ik de hele dag kan doen: kleding kopen. Ik wil me hier niet profileren als shopverslaafde, maar het is zonder meer waar dat ik een gat in mijn hand heb. Niets leukers dan het kopen van een paar frisse nieuwe sneakers of het aantrekken van je nieuwe perfecte winterjas. Veel mensen in mijn directe omgeving ergeren zich eraan, maar mijn vriendin is erg blij met zo'n fashion minded vriendje.

Volgens bronnen ben je in een grijs verleden Moderator geweest van enkele subfora, maar deze taken heb je snel opgegeven. Wat leidde je tot dat en mis je je taken en verantwoordelijkheden ook?

De reden dat ik mijn taken als Moderator heb opgegeven is een geschil dat destijds binnen de crew gaande was. Ik mag als vanzelfsprekend geen personen citeren en feitelijke informatie lekken, maar het komt erop neer dat er een aantal dingen gezegd en gedaan waren waar ik resoluut afstand van wilde nemen. Iedereen was erg duidelijk in zijn standpunt, dus toen heb ik gezegd: ik voel me hier niet goed meer bij, dus ik kap ermee. Dat was inderdaad nog geen halfjaar na mijn aanstelling. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat mijn reactie destijds ietwat overdreven was. Ik liet me een beetje leiden door mijn frustraties, denk ik. Tweeënhalf jaar later is dit allemaal uitgepraat met de nauwst betrokken personen, hoor, iedereen kan weer met elkaar door één deur. En of ik mijn functie mis? Ik lig er niet wakker van, ik vermaak me ook als Megalid prima. Maar als de Administrators mij aanspreken met de vraag of ik - ik roep maar wat - Lifestyle zou willen beheren, dan zeg ik daar zeker geen nee tegen. Ik heb een deel van mijn ontwikkeling aan dit forum te danken, iets terugdoen is dan altijd mooi meegenomen.

Wat voor soort ontwikkeling bedoel je precies, en hoe denk je hoe dat komt?

GTAForum maakte mij wegwijs in de wereld van internetcommunities. Ik leerde hier hoe je je verstaanbaar maakt in ABN, hoe je mensen benadert als je ze nodig hebt, hoe je beloond wordt als je je actief inzet voor een groter geheel; digitale etiquette als het ware. Ik heb dat uiteindelijk allemaal zelf moeten opsteken, maar het heeft absoluut bijgedragen aan de persoon die ik nu ben. Geen idee wat er gebeurd zou zijn als ik hier nooit terecht was gekomen. Misschien zou ik wel een gevoelig tieneraccount beheren op Twitter, weten wij veel.

"Als ik even geen behoefte heb aan GTAForum, dan knijp ik er een paar weekjes tussenuit"

Je was onder andere een tijdje GFX-Moderator. Houd je je nog veel bezig met Photoshop, of heb je dat inmiddels op een laag pitje gezet?

Zo nu en dan zit ik nog weleens te photoshoppen, ja. Ik doe het niet meer zo vaak als voorheen, en dat is ook wel te merken. Toch probeer ik zo nu en dan iets te fabriceren, doe ik mee aan SOTM of maak ik een collab. Dat laatste doe ik voornamelijk met Gta Ripper, toch één van de mensen op het forum die ik het best ken. Ontzettend goede gozer, met GFX-skills om jaloers op te zijn.

Je bent redacteur bij MAF, en de keuze voor MAF zal zeker niet zonder reden zijn geweest. Waarom koos je (en kies je nog steeds) voor MAF?

Ik ben ook een hele tijd redacteur bij OWN geweest, in de periode 2008-2009 moet dat geweest zijn. Dat heb ik met alle liefde gedaan, maar op dat moment lag de blogsectie op zijn gat, stopten er een aantal belangrijke redacteuren en liep de hele redactie eigenlijk maar wat aan te modderen. Toen heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om te stoppen. MAF heb ik altijd al een interessante blog gevonden, dus toen NandroDavids mij begin dit jaar vroeg of ik zijn redactie wilde komen versterken, was het eigenlijk niet echt de vraag óf ik het zou gaan doen, maar wát ik dan zou gaan doen. Om even heel straight to the point te zijn: MAF heeft een heel kritische redactie, OWN wat minder. Wij nemen duidelijke standpunten in, terwijl zij toch iets meer het D66 van GTAForum zijn. Ik zeg niet dat dat verkeerd is, maar het maakt wel dat ik me bij MAF meer thuis voel. En om het zelf maar gewoon toe te geven: nee, ik lees OWN niet. Daar zit geen interessant verhaal achter, vaak vergeet ik het gewoon, of lees ik het alleen even vluchtig door omdat de rubrieken van die week me maar matig interesseren.

Uit fora van de hogere ledengroepen blijkt dat jij een aantal keer afscheid hebt genomen van het forum, maar blijkbaar is dat nooit definitief geweest. Wat zette je aan om afscheid te nemen en waarom kwam je telkens weer terug?

Ik ben iemand van de impulsieve acties. Dan komt het weleens voor dat je iets aankondigt, waar je eigenlijk al snel weer op terugkomt. Tegenwoordig doe ik dat niet meer, dat afscheid nemen. Als ik even geen behoefte heb aan GTAForum, dan knijp ik er een paar weekjes tussenuit en zie ik wel waar het schip strandt. Je kunt ervan uitgaan dat ik altijd weer terugkom. Zoals eerder gezegd is het hier toch een stukje jeugd.

Loop je daar vaak tegenaan, je impulsiviteit?

Best wel. Mijn emoties nemen snel de controle over, dus als er dingen gebeuren die ik niet had voorzien, reageer ik impulsief. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Uitvallende treinen, afspraken die ineens niet meer doorgaan, mensen die compleet anders reageren dan je verwachtte; het is een hel voor mij.

Hoe zit het met het aankomende GTA V? Ben je van plan het te kopen?

Ik kijk ontzettend uit naar GTA V, dat allereerst. Wat betreft het kopen: vraag me niet waarom, maar ik heb 'm niet ge-pre-orderd. Ik ben het meerdere keren van plan geweest, maar ik stelde het steeds weer uit, en nu, een week voor de release, weet ik niet meer waar ik goed aan doe. Voor een pre-order is het een beetje laat, en de kans is groot dat ze de 17e binnen no time door hun retailexemplaren heen zijn. Wat ik volgende week dinsdag dus ga doen, ik weet het niet. Ik denk dat ik maar even wat winkels afga en kijk wie er nog wat exemplaren heeft liggen.

Nou vraag ik het dan toch (gemeen, hè): waarom niet? Sprak iets je niet echt aan, of zat je nog te tobben over welke versie je zou aanschaffen?

Eerlijk? Ik heb geen flauw idee. Hoewel ik niet de encyclopedische kennis heb die sommige vaste forumbezoekers wel hebben, ben ik echt een groot fan van de serie, dus het ligt voor de hand om te pre-orderen. Er zit geen interessant verhaal achter over twijfels en dergelijke, ik deed het gewoon niet. Dat ik dan nu misschien achter het net vis, tja, dat is mijn eigen schuld ben ik bang.

Wil je nog iets anders kwijt aan het forum?

"Even a stopped clock is right twice a day"

5 reacties


Recommended Comments

Is deze rubriek net nieuw?

Wat een leuke rubriek! Zo kom je wat te weten over je mede-forumleden en Foreigner stelt leuke en goede vragen!

En die laatste zin van Silverbyte, die ga ik onthouden :)

Link to comment

Thanks :)

Nee, de rubriek is niet nieuw, het kent al een tiental edities (geschreven door verschillende redacteurs). Blader maar eens door de wat oudere edities van MAF. :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...