Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285338

MAF 034 - Game Off


NandroDavids

684 bezichtigingen

gallery_7284_229_26880.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Kloep

Mond-tot-mond-reclame, dat is vaak de beste reclame voor producten, en dus ook voor games. Maar het tegenovergestelde bestaat natuurlijk ook: negatieve verhalen over games kunnen vernietigend zijn. Dergelijke kritische noten krijgen niet heel vaak een podium, omdat de game-media ook afhankelijk zijn van de producers. Daarom biedt MAF, als neutraal medium, een podium aan die negatieve kritieken. GTA V komt deze keer aan bod. De game werd groots aangekondigd en iedereen verwachtte er veel van. Hieronder kunt u lezen wat ik er zelf van vond.

---

Tot op heden ben ik nog niet uitgespeeld, maar dat kan ook negatief zijn. Vele reviews op internet geven de volle punten. De map is gigantisch, het ziet er mooi uit en de mogelijkheden zijn oneindig. Ja klopt, maar dat is The Elder Scrolls V: Skyrim ook, en dat spel is alweer een jaar of twee uit.

Met landen is het voor mij een kwestie van naar beneden donderen en hard neerkomen

De laadtijden duren lang, naar mijn idee te lang. Tuurlijk, het zijn enkele seconden, maar als ik de map even snel wil bekijken wil ik dat binnen 2 seconden gedaan hebben en dat is nu niet het geval. Wat ook te lang duurt is het switchen tussen de protagonisten. Kom op, dat kan toch veel sneller? Eerst vrolijk drie keer uitzoomen, dan naar de juiste plek gaan om 3 keer in te zoomen. Leuk voor de eerste paar keer, maar nu mag het van mij toch wel sneller gebeuren.

Het switchen tussen de karakters kan ook niet altijd. Niet in alle missies kan je altijd zelf bepalen wie je gaat besturen. Dit haalt toch een beetje vrijheid weg. Ook als je in freeroam zit is het niet altijd mogelijk te switchen. Soms zit je vast aan één protagonist, en kun je de andere twee niet kiezen. Toch een beetje jammer.

gallery_7284_229_55397.jpg

Aandelen, een leuke feature in het spel. Echter is hier ook iets wat niet helemaal klopt naar mijn idee. Soms krijg je missies waarbij je de CEO van een bepaald bedrijf moet vermoorden. Het is dan handig al je geld te investeren in aandelen van het concurrerende bedrijf, deze aandelen zullen gigantisch omhoog gaan. Eeh, valt dit niet op? Iemand investeert miljoenen in een bedrijf, en vervolgens wordt de CEO vermoord. Mensen moeten toch raar op gaan kijken dan.

Ook de besturing is niet geweldig. Er werd beloofd dat dit zou aanvoelen als een race-game, mij hebben ze dit idee niet gegeven. Het besturen van een auto gaat nog wel prima, maar motoren gaat helemaal niet lekker. Kan aan mijn skills liggen, die zijn niet bizar hoog. Ook kan het liggen aan het spel, geen idee. Vliegtuigen en helikopters besturen is wel duidelijker moeilijker geworden. Je merkt absoluut de wind, vooral met landen is het voor mij vaak een kwestie van naar beneden donderen en hard neerkomen.

Al met al een game waar je vele uren plezier aan kan beleven. Maar als ik geen console had, had ik de game niet heel erg gemist. Of eigenlijk wel, omdat ik dan de game niet had gekend. Maar goed, jullie snappen me wel.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...