Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285164

MAF 035 - Aan De Gang


NandroDavids

2338 bezichtigingen

gallery_7284_229_18289.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Op het moment dat deze MAF verschijnt staan de stembussen van de corporation verkiezingen nog open, met nog enkele uren te gaan. Vanaf morgen zal één van de vier Gangs (De Wilde Ganzen, Sans Scrupules, The Los Santos Crew en The Underground) worden gepromoveerd tot Corporation, in ruil voor BeaT DowN, welke heeft aangegeven vrijwillig hun Corporation-schap op te zeggen. Voor alle Gang-leden dus erg spannend, maar wat mij vooral is opgevallen aan de verkiezingen, is dat ik nog nooit eerder rivaliteit en vereniging in het G&C-forum zodanig gevoeld heb. Aangezien veel hiervan achter de schermen gebeurd is zal ik vertellen wat ik bedoel, want er heeft namelijk best wat gespeeld deze week.

Sans Scrupules werd door zowel OWN als MAF gedenigreerd

Het begon eigenlijk al voor de verkiezingen, toen BeaT DowN in haar blog de verwachtingen voor de verkiezingen liet zien in overzichtelijke tabellen. Hoewel de cijfers niet helemaal klopten (zie Bierbuikje's reactie bij de comments bij de blog), werd één ding duidelijk: het grote verschil in stemmen. TU en DWG hadden een enorme voorsprong op SS en TLSC. Logisch, want ze hadden meer gebieden en die leveren flink wat bonusstemmen op. Voor mij als Sans Scrupuler natuurlijk niet leuk, al helemaal niet omdat dit door een oneerlijke verdeling op de The City-map komt.

Wegens de achterstand hebben de leden van Sans Scrupules die week alles op alles gezet om een zo goed mogelijk verkiezingstopic te maken, waar toch uren aan vrije tijd in hebben gezeten voor ons

en een online magazine. Hoewel hier positieve reacties op kwamen, werd Sans Scrupules datzelfde weekend nog door zowel MAF als OWN gedenigreerd. In MAF's Aan De Gang van vorige week werd plompverloren gezegd dat Sans Scrupules geen stem verdiende omdat "het verkiezingstopic van DWG nou eenmaal beter was", terwijl in OWN's Forumball werd beweerd dat Sans Scrupules geen kans maakte omdat ze het afgelopen jaar niets zouden hebben gedaan. Hieruit concludeerde ik dat alles wat je in een jaar doet blijkbaar geen reet uitmaakt om Corporation te worden, en omdat ik het afgelopen jaar zoveel tijd heb besteed aan de Gang, schoot dit mij in het verkeerde keelgat.

Ik liet me meeslepen door het gevoel van oneerlijkheid

Het feit dat het werk wat je voor een Gang verzet blijkbaar bij veel leden geen rol speelt, dat The Underground één van de grootste kanshebbers was terwijl ze roepen dat ze geen eens Corporation willen worden, én dat Sans Scrupules door de oneerlijke achterstand toch amper kans hadden, leidde bij mij tot het idee voor een wat radicale actie. Daarom besloten Pwned. en ik om aan onze leden en stemmers te vragen of ze niet op Sans Scrupules, maar op De Wilde Ganzen wilden stemmen. Waarom? Op Sans Scrupules stemmen had toch weinig zin, maar DWG zou nog kunnen winnen. Aangezien The Underground toch maar alleen meedeed om de rest te jennen, maakt het voor hun toch niet uit of ze gaan winnen of niet. De Wilde Ganzen zouden er tenminste nog blij mee zijn.

Natuurlijk vond The Underground dit erg flauw, maar dat deed mij niet zoveel; waar ik echter niet bij had stilgestaan is dat sommige SS-leden, of leden die voor ons hadden gestemd dit als verraad beschouwden, of ondankbaarheid. De reden dat ik dit hiernaartoe werk is dat ik aan die mensen mijn verontschuldigingen wil aanbieden, maar ook dankbaarheid wil tonen. Want eigenlijk sprak ik mezelf met deze actie tegen, aangezien ik eerder beweerde dat het om de stemmen ging die we zouden krijgen - niet om het winnen. Toch liet ik me meeslepen, met name door het gevoel van oneerlijkheid en nihile overwinningskans. Dus jongens en meisjes, sorry hiervoor. Iedereen die op Sans Scrupules gestemd heeft, hartelijk bedankt. En ook al is het nu laat dag; stem vooral op wie je wil stemmen, het is niet aan mij om dat voor iemand te beoordelen.

gallery_7284_229_2895.jpggallery_7284_229_2095.jpggallery_7284_229_3352.jpggallery_7284_229_2119.jpg

Een langer verhaal dan gebruikelijk, maar ik wilde graag mijn beschouwing op afgelopen week hierop kwijt, de redenen vermelden die mij tot die actie hadden gedreven en vooral duidelijk maken waarom G&C voor mij de afgelopen week meer rivaliteit en vereniging heeft getoond dan ooit tevoren. Als je nog niet gestemd hebt, doe dat dan gauw, en onwillekeurig ben ik toch erg benieuwd welke Gang vanaf morgen zijn forumterritorium mag uitbreiden. Namens Sans Scrupules... succes!

33 reacties


Recommended Comments



Ik zie zulke scenes in de gangscene liever beschreven worden door een buitenstaander dan door iemand met een hoge rang binnen een bepaalde gang.

Fair point, onafhankelijkheid kan heel belangrijk zijn bij iets als dit. Wij blijven echter Maatschappijkritisch heten, en daar past een mening wel bij. Natuurlijk is het voor de één te veel doorspekt met een mening dan voor een ander, dat kan. Alleen hier vind ik het niet zo verkeerd. Immers: het feit dat Sans Scrupules haar leden oproept om op DWG te stemmen en zo in feite de verkiezingen ontregelt, dat is nieuws. Nieuws dat ik nog niet had gehoord, en er zijn ook vast lezers die dat dan niet hadden. Dus, een verhaal vanuit hun perspectief hier, vind ik niet verkeerd. En, zoals al eerder werd gezegd: een stuk vanuit jouw perspectief is ook altijd welkom.

Maar als jullie dit de beste manier vinden om het te verwoorden, het zij zo. :puh:

Ik weet niet welke 'jullie' je precies bedoeld, maar Pwned. is geen MAF-redacteur meer hè ;)

Link to comment

Ik weet niet welke 'jullie' je precies bedoeld, maar Pwned. is geen MAF-redacteur meer hè ;)

Ahah, excuses. Ik bedoelde MAF in het algemeen, de uitgever van het artikel. :)

Link to comment

Trouwens, compleet afzonderlijk van dit onderwerp, maar misschien ook wel interessant: ik heb van geen enkele deelnemende gang opgemerkt waarom ze corporation willen worden en wat ze willen bereiken met het corporationschap. Het is misschien wat laat om er nu nog over te beginnen, maar het is wel iets. :puh: In plaats van elkaar afbekken had daar misschien iets meer aandacht naartoe gemogen.

Link to comment

Trouwens, compleet afzonderlijk van dit onderwerp, maar misschien ook wel interessant: ik heb van geen enkele deelnemende gang opgemerkt <strong class='bbc'>waarom</strong> ze corporation willen worden en <strong class='bbc'>wat</strong> ze willen bereiken met het corporationschap. Het is misschien wat laat om er nu nog over te beginnen, maar het is wel iets. :puh: In plaats van elkaar afbekken had daar misschien iets meer aandacht naartoe gemogen.

Als ik voor mijn eigen gang mag spreken, dat staat in ons verkiezingstopic. ;)

Link to comment

Als ik voor mijn eigen gang mag spreken, dat staat in ons verkiezingstopic. ;)

Als gestaag groeiende gang waar veel wordt besproken en georganiseerd hebben wij een groot voordeel bij een eigen subforum. Op die manier kunnen wij makkelijker aan de slag bij het doorzetten van huidige, en maken van nieuwe projecten.

Dit is alles wat ik eruit kon halen? Het is wel wat vaag en het wordt niet duidelijk waarom je daarvoor juist het corporationschap nodig hebt. (Wil je evenementen in jullie subforum organiseren in tegenstelling tot waar ze nu georganiseerd zijn?) De tweede vraag die ik stelde is naar mijn mening de belangrijkste factor bij het kiezen van mijn stem. Allemaal super leuk dat je dingen hebt gedaan, maar op wat voor manier ga je gebruik maken van het corporationschap, mocht je de verkiezingen winnen. ;)

Link to comment

<p class='citation'>SpacyColours zei op 29 september 2013 - 15:42 :</p><div class="blockquote"><div class='quote'>Als ik voor mijn eigen gang mag spreken, dat staat in ons verkiezingstopic. ;)

</div></div>

<p class='citation'>Citaat</p><div class="blockquote"><div class='quote'>Als gestaag groeiende gang waar veel wordt besproken en georganiseerd hebben wij een groot voordeel bij een eigen subforum. Op die manier kunnen wij makkelijker aan de slag bij het doorzetten van huidige, en maken van nieuwe projecten.</div></div>

Dit is alles wat ik eruit kon halen? Het is wel wat vaag en het wordt niet duidelijk waarom je daarvoor juist het corporationschap nodig hebt. (Wil je evenementen in jullie subforum organiseren in tegenstelling tot waar ze nu georganiseerd zijn?) De tweede vraag die ik stelde is naar mijn mening de belangrijkste factor bij het kiezen van mijn stem. Allemaal super leuk dat je dingen hebt gedaan, maar op wat voor manier ga je gebruik maken van het corporationschap, mocht je de verkiezingen winnen. ;)

Het voornaamste is voor ons dat we met het subforum heel makkelijk projecten en blog-items kunnen bespreken, zonder het overzicht kwijt te raken. Momenteel bespreken we dingen met name via een gezamenlijke PB, maar die moet constant venieuwd worden als er iemand de gang joint/verlaat, en soms past niet iedereen erin en hebben we een moderator nodig. Verder hebben we de Skype-chat, alleen de helft van de gang skypet niet of is nooit online, bovendien is het dan moeilijker om oude berichten terug te vinden. En aangezien ons Gang Talk openbaar is kunnen we daar ook niet alles bespreken. Een subforum zou voor ons daarom ideaal zijn, en daarmee kunnen we makkelijker contests, projecten en andere dingen organiseren.

Uiteraard biedt het ook de ruimte om het wat levendiger in te richten, een beetje zoals het Covesight subforum ook heeft bijvoorbeeld. Verschillende subtopics, sticky topics met handige data en dat soort dingen.

Trouwens een vraagje; is die bug dat buitenstaanders topics van een afschermd subforum kunnen lezen al gefixt? En is het ook mogelijk om slechts bepaalde delen van het subforum toegankelijk te maken voor buitenstaanders?

Link to comment

En aangezien ons Gang Talk openbaar is kunnen we daar ook niet alles bespreken. Een subforum zou voor ons daarom ideaal zijn, en daarmee kunnen we makkelijker contests, projecten en andere dingen organiseren.

Dus als jullie winnen gaat jullie subforum op slot? :o

Trouwens een vraagje; is die bug dat buitenstaanders topics van een afschermd subforum kunnen lezen al gefixt?

Dacht het niet toch?

En is het ook mogelijk om slechts bepaalde delen van het subforum toegankelijk te maken voor buitenstaanders?

Dan moet je subforums in je subforum hebben ben ik bang.

Link to comment

<p class='citation'>SpacyColours zei op 29 september 2013 - 16:40 :</p><div class="blockquote"><div class='quote'>En aangezien ons Gang Talk openbaar is kunnen we daar ook niet alles bespreken. Een subforum zou voor ons daarom ideaal zijn, en daarmee kunnen we makkelijker contests, projecten en andere dingen organiseren.</div></div>Dus als jullie winnen gaat jullie subforum op slot? :o

<p class='citation'>SpacyColours zei op 29 september 2013 - 16:40 :</p><div class="blockquote"><div class='quote'>Trouwens een vraagje; is die bug dat buitenstaanders topics van een afschermd subforum kunnen lezen al gefixt?</div></div>Dacht het niet toch?

<p class='citation'>SpacyColours zei op 29 september 2013 - 16:40 :</p><div class="blockquote"><div class='quote'>En is het ook mogelijk om slechts bepaalde delen van het subforum toegankelijk te maken voor buitenstaanders?

</div></div>Dan moet je subforums in je subforum hebben ben ik bang.

Nou ja, Underground's probleem verder. :puh:

Link to comment

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...