Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285135

MAF 037 - Er Was Eens


NandroDavids

794 bezichtigingen

gallery_7284_229_6131.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

In deel 1 en deel 2 zagen we dat de GTAGames-crew een groot feest gaat plannen voor het 10-jarige bestaan. Joriz vertrekt naar New York om Rockstar Games te vragen het evenement te sponsoren, en tijdens zijn afwezigheid loopt alles op het forum mis. Bij terugkomst laat Joriz geen twijfel over de crew: "Er gaan koppen rollen!" Deze week het vervolg...

Life's a beach (deel 3)

In de week die volgt op Joriz' uitbarsting werken de crewleden zich uit de naad. Stuk voor stuk zijn ze bang hun plekje in de crew te verliezen. Niet zozeer omdat ze dat werk zo leuk vinden, maar om hun kleurtje, het eergevoel. Alles doen ze eraan om te mogen blijven: NandroDavids komt met nog weer een paar ideeën voor contests, PatrickW brengt Joriz bijna ieder uur verse koffie, Thundercover werkt zijn The City-achterstanden weg, Dutchy3010 doet... tja, iets met vrouwelijke charme, en veel blauwgekleurden beginnen ineens als een gek aan WikiGTA te werken.

"Jongens, mijn complimenten voor deze week", opent Joriz de vrijdagmiddagborrel die week. "Van binnenuit de crew likken, dat hebben we nog niet vaak gezien." Een aantal crewleden gniffelt om de grap, uiteraard alleen maar om een wit voetje bij Joriz te halen. "Maar even serieus: de tijd begint te dringen. We hebben nu heel snel geld nodig om het grote feest in Los Zandvoort te kunnen organiseren... en ik heb goed nieuws!" Iedereen kijkt met grote aandacht en glimlach naar Joriz. Goed nieuws! Wat zou het kunnen zijn?

"Krijgen we loonsverhoging, en worden we geacht dat te storten voor het feest", doet Jacky-2007 een poging tot grappig zijn. "Nee", is Joriz' simpele antwoord. "Maar over dat goede nieuws hebben we het zo. Eerst over het rollen van koppen..." De glimlachen op de gezichten van de crewleden verdwijnen als werkende Rockstar-servers in de release-week van GTA Online. "Nandro, jij hebt je taken duidelijk het minst uitgevoerd. Aan jou nu de keuze: wat geef je op? Je paarse jas en alle toebehoren, de MAF-blog, of het Contests Forum? En denk goed na waar je je prioriteiten legt", waarschuwt Joriz op dreigende toon. "Over 5 minuten wil ik je antwoord, tot die tijd schorsen we de borrel. Neem allemaal gerust wat te drinken in de foyer."

NandroDavids ijsbeert die 5 minuten door de gangen van het kantoor. Hij komt langs alle paarse-jas-toebehoren: de Globale Moderators-lounge, zijn GM-kantoortje, en vanuit het raam daar ziet hij zijn mooie paarse Sentinel. Moet hij dat dan allemaal opgeven? Hij dwaalt verder, en komt bij het MAF Redactiekantoor. Zijn geliefde groen ziet hij overal, en de lege prijzenkast schreeuwt nog om Awards. Moet hij die droom dan laten varen? Hij loopt een verdieping naar beneden, en komt bij de subforum-kantoren. De plek waar de blauwtjes werken, en hij als hij bezig is met de Contests. Het is er nu rustig, maar de rommel van de drukte van die week ligt nog overal. Hij is er wel klaar mee, hij is eruit. Maar is het verstandig om aan te geven dat hij MAF meer prioriteit geeft dan het modereren zelf?

Terug bij de borrel kijkt iedereen hem nieuwsgierig aan als hij binnenkomt. "Nandro, je gaat toch niet...", begint Kloep op het moment dat hij langsloopt. NandroDavids probeert hem een geruststellende blik toe te werpen, maar hij heeft het idee dat hem dat niet echt lukt. "En, wat wordt het?" vraagt Joriz. "Waar liggen je prioriteiten?" "Ehm... ik kies ervoor om MAF en het paars te houden en geef Contests dus op", meldt Nandro. Meteen doet Jacky-2007 een stap naar voren: "Ik wil dat verder wel op me nemen, indien u daar prijs op stelt." Hij zegt het op dermate beleefde wijze dat het lijkt alsof hij zich na het koprollen bij NandroDavids nog niet veilig voelt. "Ja, prima joh", reageert Joriz. "Maar nu tijd voor het goede nieuws!"

Joriz schraapt zijn keel, pakt een brief uit zijn binnenzak, en leest op officiële toon voor: "Wij, Rockstar Games, hebben besloten om u, GTAGames.nl, 500.000 dollar te schenken. Dit vanwege het falen onzer kant bij de release van GTA Online, en alle problemen en extra werkzaamheden die dit u en uw team heeft opgeleverd." De rest van de brief kan Joriz niet meer voorlezen: de aanwezigen barsten in juichen uit.

"Los Zandvoort, here we come!"

Wordt vervolgd...

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...