Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285154

MAF 043 - Er Was Eens


NandroDavids

1148 bezichtigingen

gallery_7284_229_6131.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Sinterklaas bij... The Underground

"Zie ginds plonst een mijter in het druipend riool

Dat kruis lijkt nu net een vruchtbaarheidssymbool

Die lieve Sint Nicolaas die kijkt niet erg blij

Voor zijn part is dit bezoekje echt heel snel voorbij

Zijn knecht staat te lachen en roept ons iets toe

Eerst lachten wij terug maar nu zien wij de roe

Er gaan klappen vallen, dat staat buiten kijf

Waarschijnlijk voor Darrek-Zemy en ballas4life"

"Eindelijk..." begon Sinterklaas toen hij uit het afvalwater klom, met zoveel modder op zijn gezicht dat Zwarte Piet erbij verbleekte. "Die tocht naar jullie stulpje is altijd een watjekouw voor mijn zielsgesteldheid, zeg. En dan die rugklachten – het zou me niets verbazen als dit de ware betekenis is van 'marsepein'." De rioolratten zwegen. Niet alleen omdat ze de grap niet begrepen, maar omdat ze paniekerig naar de roe in de hand van Zwarte Piet zaten te staren. Nee, Grand Theft Auto TOM, niet díe betekenis van roe.

"Eens even in mijn grote boek kijken," zei de Sint. "Ah, Dotz. Het was lastig om je te peilen dit jaar. Deels door alle rookpluimen die het zicht van mijn spionnen... eh, alziend oog beduidend verslechterden. Dit kostte flink wat inspanning dus doe ik je nu wat chocolade-sigaretten cadeau, in de hoop dat je daar voortaan je geneugte uit zult halen. Alsjeblieft." "Bedankt Sinterklaas!" sprak de muis met de opengesperde ogen. "Maar ik heb gevochten voor het volk! Want GTAForum kent namelijk een totalitair rechtssysteem! En dan is het mijn plicht, als de gekozene, wiens genialiteit onweerlegbaar is, om het forum tegen dit bewind te beschermen! Maar ik ben geen moraalridder die gew-"

"Jajaja, dat is mooi om te horen, Dotz. Goed. Als ik doorblader kom ik bij Phoenyxar terecht. De Moderator tussen de modder-eters. *gnuif* Op jouw verlanglijstje stond dat de Sint himself een manga-tekening voor je moest maken, om redenen waar ik liever niet achter wilde komen. Bij dezen:"

gallery_7284_229_13632.png

Phoenyxar zei niets, maar zijn mond krulde om tot een kwartslag-gedraaide 3, wat blijkbaar non-verbale muizentaal was.

"Dan," vervolgde de Sint, "komen we bij Haruhi_Suzumiya. Het kostte me vier pennen voor ik je naam goed schreef, dus dat kan zo niet langer. Daarom heb ik als cadeau met de Admins geregeld dat er een Generaal Pardon voor naamswijzigingen komt, zodat jij een normale naam kan verzinnen. Veel succes jongen, wees creatief!" De muis met spleetoogjes leek niet echt blij met het cadeau, maar het knaagdier naast hem ging uit zijn dak en schreeuwde "Whoopdidoo!!!!"

"De volgende op mijn niet bepaald alfabetische lijstje is Dark_Zemy. Jij bent niet bepaald lief geweest dit jaar, maar hebt de Sint af en toe wel laten lachen, vooral met je IETS VAN DE DAG, waar je telkens een willekeurig plaatje post. Daarom besloot ik om bij Wikipedia op Random Article te klikken en het eerste de beste onderwerp jou cadeau te laten zijn. Gefeliciteerd! Somadevi, de dochter van een heerser in de 13e eeuw van een obscure Indiase clan, is nu voor jou!" Sinterklaas gooide een handjevol stoffige botten naar de donkere rat, die ernaar keek en vrolijk riep "Ik ben blij, jaaaa!"

"Zo", zei de Sint toen weer, en hij klapte zijn boek weer dicht. "De rest krijgt niets want ik vond dit wel weer genoeg gesjouw. Immers heb ik geen zin om weer dat eind opnieuw heen en weer te lopen, dat vertik ik. Wie tegenspreekt, die krijgt de roe. Wat is het volgende adres, Piet?" Piet, die een beetje beteuterd keek omdat hij dit hele verhaal nog amper een rol heeft gespeeld, keek op zijn lijstje. "Sans Scrupules is nu aan de beurt, Sint!" "Ah, dat zijn fijne kerels," reageerde Sinterklaas terwijl hij weer in het rioolwater dook. "Dag muizen, veel plezier met jullie cadeaus!"

Maar de Sint, waarschijnlijk afgeleid door de constante buikwind, voelde niet de legio boze ogen in zijn rug branden, zinnend op wraak.

Wordt vervolgd...

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...