Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285126

MAF 043 - Het Kan Ergernis


NandroDavids

654 bezichtigingen

gallery_7284_229_30330.png

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Iedereen ergert zich wel eens ergens aan. Ik doe dat volgens mij bovengemiddeld vaak. Volgens mijn therapeut is het goed om dat van me af te schrijven, dus ik gebruik MAF en jullie daar even voor. Hopelijk vinden jullie dat niet erg. En mocht dat wel het geval zijn, bedenk dan: het kan ergernis.

---

Stoplichten

Ben jij wel eens gepest? Als je op die vraag met 'ja' antwoordt, is dat uiteraard triest. Maar als je daar 'nee' op antwoordt, is dat ook triest. Want dan lieg je. Iedereen is namelijk wel eens gepest. Als het niet op de basisschool of de middelbare school is gebeurd, dan wel gewoon op straat. Bij een stoplicht. Door een stoplicht. Klootzakken zijn het, allemaal!

Ik maak me wat betreft stoplichten vooral om één ding druk. De drukknop. Dat is misschien wel de verschrikkelijkste uitvinding ooit. Wie heeft dat bedacht? "Laten we er een knop op zetten, zodat men het idee heeft dat men invloed heeft op het licht." Donder op man, dat bestaat niet. Hoe meer haast je hebt, des te langer duurt het gewoon. Het zou me niet eens verbazen als er een of andere sensor in zit die voelt hoe gehaast en overtuigend je de knop indrukt, zodat het stoplicht de wachttijd net even een paar seconden verlengt.

Daarnaast: waarom heeft ieder stoplicht een ander soort drukknop? Je hebt van die knoppen die je heel diep in moet drukken, waarbij je het idee hebt dat de knop gewoonweg defect is. En dan heb je knoppen die je maar heel licht in hoeft te drukken, een heel klein klikje. Waarbij je dan weer constant jezelf de vraag stelt of je wel goed genoeg gedrukt hebt. En dan is er nog de 'knop' met sensor. Daar hoef je alleen maar je hand op te leggen. Ja, dan heb ik dus helemaal het idee dat er niks gebeurt. Wat waarschijnlijk ook zo is.

En de veiligheid dan? Daarvoor zijn ze immers uitgevonden, toch? Nee! Ze zijn niet uitgevonden voor de veiligheid. Ze zijn uitgevonden om de mensheid te treiteren, te pesten, vakkundig kapot te maken. En het lukt hoor. Want hoe veilig is het als je van een afstandje ziet dat het licht op groen staat, en je dus maar even een sprintje trekt? Stel dat het licht net op oranje en richting rood gaat als je in volle spurt aan komt fietsen... dat kan goed misgaan hoor. Dus veilig? Nee hoor. Bovendien: op minder drukke momenten staan de stoplichten helemaal niet aan. Terwijl dat juist de momenten zijn dan waarop je minder scherp bent. Kortom: stoplichten zijn een verschrikking.

"Allemaal leuk en aardig, Nandro, maar wat heeft dit met GTA of het forum te maken?" Nou, heel simpel: red light district, green light district, en het oranje van GTAGames. Zodoende.

3 reacties


Recommended Comments

Moet:

Ben jij wel eens gepest? Als je op die vraag met 'nee' antwoordt, is dat uiteraard triest. Maar als je daar 'ja' op antwoordt, is dat ook triest. Want dan lieg je.

niet dit zijn:

Ben jij wel eens gepest? Als je op die vraag met 'ja' antwoordt, is dat uiteraard triest. Maar als je daar 'nee' op antwoordt, is dat ook triest. Want dan lieg je.

? :7

Link to comment

Moet:

Ben jij wel eens gepest? Als je op die vraag met 'nee' antwoordt, is dat uiteraard triest. Maar als je daar 'ja' op antwoordt, is dat ook triest. Want dan lieg je.

niet dit zijn:

Ben jij wel eens gepest? Als je op die vraag met 'ja' antwoordt, is dat uiteraard triest. Maar als je daar 'nee' op antwoordt, is dat ook triest. Want dan lieg je.

? :7

Nee. Ehm, ja. Of niet. Toch wel. Aangepast.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...