Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285168

MAF 044 - De Vijf


NandroDavids

908 bezichtigingen

gallery_7284_229_41839.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Awards

Eén van de vele tradities op GTAForum.nl is uiteraard het uitreiken van Awards aan de door de leden zelf genomineerde leden. De geschiedenis zegt ons dat er sinds 2005, toen de eerste GTAForum Awards werden gehouden, tientallen verschillende categorieën zijn geweest, waarvan sommige na verloop van tijd helaas niet meer zijn gebruikt. Helaas, want sommige categorieën hadden wat mij betreft (en ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn) prima een terugkeer kunnen maken. Wat zijn nou de vijf categorieën die een terugkeer moeten maken?

gallery_7284_229_2763.jpg

Leukste Profielpagina

De profielpagina van een individueel lid wordt in de regel nog steeds beschouwd als uniek stukje wereldwijd web, wat zoveel mogelijk opgefleurd moet worden. Voor sommigen voldoet een 'grappig' gifje, sommigen zetten wat gebeurtenissen en persoonlijke informatie op een rijtje en weer anderen plempen hun pagina vol met 10 gifs van een schaarsgeklede Kate Upton. Zeker voor de crea-bea's onder ons was dit een uitgelezen Award geweest, jammer dat-ie is verdwenen.

gallery_7284_229_4070.jpg

Beste Nieuwkomer

Voor 3L1077 was 2013 een uitstekend jaar wat betreft GTAForum. Registratie, toetreding tot de Gangscene, schrijver van een blog, promotie naar Superlid, noem maar op. Wat zei je, registratie én promotie in één jaar tijd? Ja, dames en heren: het kan nog. En een promotie hoeft geen garantie te zijn voor deze Award: ook 'gewone' Leden die dit jaar hun meeste activiteit kenden zijn momenteel niet meer weg te denken van GTAForum. Juist deze Award is een prima manier om dergelijke leden eens extra in het zonnetje te zetten, niet?

gallery_7284_229_4102.jpg

Beste Stories-kenner en Beste Chinatown Wars-kenner

Huh, wacht, zijn de Stories niet geïntegreerd in het programma van de Awards? Op een GTAForum? Nou, nee, zo erg is het nou ook al weer niet. De Stories, respectievelijk Liberty City Stories en Vice City Stories, vallen, samen met de Top Down Views, onder de Classies. De winnaar van Beste Stories-kenner zou in principe dus de grootste kenner zijn van deze zes delen van de GTA-serie. Is dat niet een beetje te veel van het goede? Dat je de echte Classics onder één kam scheert, is uiteraard nog logisch, gezien de hedendaagse matige interesse. Maar een onderscheid tussen de Stories, Chinatown Wars en de Top Down Views lijkt me nog best reëel. Er lopen nog zeker kenners van deze specifieke GTA's rond op het forum (al zijn ze zowat op één hand te tellen), en juist omdat het een klein aantal is, lijkt een eerlijke verdeling van deze Awards mij wel op z'n plaats.

gallery_7284_229_3424.jpg

ABN-Trofee

Ik vindt, enigzins, beter als, noem maar op. En dan heb ik het nog niet eens over het zetten van punten achter titels, of het te weinig of juist te veel gebruik van hoofdletters. Tja, dit tegengaan kan moeilijk middels Awards gaan, want deze zijn louter gebaseerd op positieve aanwezigheid of prestaties. Nou ja, het stimuleren van correct taalgebruik op dit forum kan ook door het stof te blazen van de hiervoor bedoelde ABN-Trofee: dé Award voor de mensen die hun grammaticale kennis niet alleen voor werkstukken op school gebruiken, maar ze ook daadwerkelijk toepassen in het dagelijkse leven. Want daar is het immers voor bedoeld, niet?

Het gerucht dat ik meer uitbetaald zou krijgen als ik deze Award mee zou nemen in deze top-5, is uiteraard complete nonsens.

gallery_7284_229_26513.pnggallery_7284_229_9240.png

gallery_7284_229_1797.jpg

Beste Uitspraak

Het feit dat Quote van de Maand na jaren nog steeds veel wordt gebruikt, een Award heeft gewonnen, zelfs dit jaar nog meermaals is genomineerd voor Beste Topic en dat het onderdeel Quotes van het Jaarboek nog steeds razend populair is zegt eigenlijk al genoeg: hier op 't forum zijn we wild op leuke, grappige, domme en uitdagende quotes. Spijtig dat deze Award niet is opgenomen in het pakket met Awards van dit jaar, want quotes zijn en blijven erg leuk om zelfs na jaren nog terug te lezen.

Heb jij nog Awards die jij mist van voorgaande jaren? Of heb je zelf een idee voor een nieuwe Award? Deel het hieronder!

4 reacties


Recommended Comments

ABN Trofee ging absoluut niet altijd naar degene met het beste ABN. Dat was meer een "populairste lid van het gehele forum"-award.

Zo had ik 'm nog nooit bekeken. Maar dankjewel :sigaar:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...