Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285132

MAF 045 - Er Was Eens


NandroDavids

1187 bezichtigingen

gallery_7284_229_6131.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Sinterklaas versus The Underground & Sans Scrupules

"Sinterklaasje zit te trillen als een specht

Want de gangs zijn klaar voor een flink gevecht

Maar toch heeft hij nog steeds geen spijt

En maakt hij zich klaar voor de strijd

Sinterklaas gaat stevig op zijn benen staan

hij laat zich echt niet het veld uit slaan"

"Heren, wat heb ik jullie misdaan?" vroeg de Sint terwijl hij terugdeinsde, maar geen paniek in zijn stem liet horen. "Iedereen op het forum krijgt cadeaus," piepte Haruhi_Suzumiya, "maar van The Underground slaat u bijna iedereen over!" Thebig, die vijf seconden geleden ineens Gangleider was geworden, stapte ook naar voren, en riep "Hetzelfde geldt voor ons! Slechts enkelen van ons hebben een presentje gekregen!" De Sint, omsingeld door leden van Sans Scrupules en The Underground, keek de leiders aan en zei: "De Sint geeft enkel pakjes aan degenen die het verdiend hebben."

Dit schoot de Gangleiders in het verkeerde keelgat, en in koor riepen zij "MANNEN! LATEN WIJ DE SINT GEVEN WAT HÍJ VERDIENT! AANVALLEN!" De leden van The Underground en Sans Scrupules doken op de Sint af. Op dat moment draaide de Sint aan zijn ring en plots stond hij bovenop een muurtje, dezelfde waar de frontlinies van beide Gangs nu verbaasd tegenaan vielen. Dipsie8 herstelde zich vliegensvlug en pakte een katapult uit zijn zak. "Tijd voor tubbietoetje!" riep hij en hij schoot een klodder roze yoghurt af, die Sint behendig ontweek. Op dat moment pakte SNIPER44 zijn sniper tevoorschijn en rende de Sint weg, de daken op.

"Ja lap!" riep Phoenyxar. "Daarboven krijgen wij hem nooit te pakken!" Maar FireFighter klom de regenpijp op en riep "Laat dit maar aan een brandweerman over!" Al dat bokjespringen kwam nu goed van pas, dacht hij terwijl hij over schoorstenen sprong, maar toen draaide de Sint zich ineens om en schoot een vuurbal af met zijn staf. FireFighter zocht uit reflex naar een brandslang maar toen hij die niet vond leek zijn laatste uurtje geslagen te zijn. Maar plots vloog een eend met een pet het dak op en gooide een emmer water over de vuurbal heen. "Puur gezuiverd water, uit de Flevopolder!" riep hij met een knipoog, en glimlachend keken de twee heren elkaar aan.

De Sint leek te ontsnappen maar ineens schoot een voetbal vlak voor hem langs, geschoten door BelgiumRedDevils. De Sint kon hem nog net ontwijken, maar op hetzelfde moment schoot ZaroX psychedelisch gekleurde ballebakballen af vanaf de andere kant van de straat. De Sint kon niet anders dan van het dak afspringen en een lantaarnpaal grijpen om naar beneden te klauteren. Op dat moment vlogen er echter vier Sans Scrupules leden tevoorschijn, die zich in de paal verstopt hadden. Daarna schoten er her en der putdeksels omhoog waaruit nog meer Undergrounds ten tonele verschijnden. De Sint kon nu echt geen kant meer op en al snel was hij weer door alle SS- en TU-leden omsingeld. De twee leiders grijnsden zelfvoldaan en gingen weer voor de Sint staan. "Zo, Sinterklaas..." zei thebig. "Krijgt iedereen voortaan een pakje?" Dreigend voegde Haruhi_Suzumiya daaraan toe "...or do we have to kill ya?"

En op dat moment verscheen een brede glimlach op het gezicht van de Sint. Hij begon zelfs te lachen, en keek iedereen in de menigte vriendelijk aan. "Jullie hebben Sinterklaas erg blij gemaakt jongens." Toen iedereen stomverbaasd keek ging hij verder: "De reden dat ik veel leden van jullie Gang geen pakje heb gegeven, is omdat jullie al het hele jaar met elkaar aan het kibbelen en vechten zijn om niets. Die ruzie tussen The Underground en Sans Scrupules, dat moet echt een keer ophouden. En vanavond hebben jullie mij laten zien dat jullie dat kunnen. Jullie hebben geweldig samengewerkt, elkaar geholpen, elkaar gered, en samen jullie doel bereikt. Dus schud elkaar de hand, en stop voortaan met dat gebekvecht. Als jullie dat doen, krijgen jullie volgend jaar allemaal een cadeautje.

Alle leden werden een beetje rood en mompelden excuses tegen elkaar terwijl ze elkaar een hand gaven. Night-Men begreep nu eindelijk waarom er een emmer met schoon water in zijn pakje zat, het lijkt wel alsof de Sint in de toekomst kan kijken. En zo ontstond de vriendschap tussen The Underground en Sans Scrupules. Alle onenigheid van het verleden werd vergeven en vergeten, en samen werden ze de beste vrienden.

Yeah, right

Einde!

Maar wacht! Waar zijn Dipsie8 en MrKwark eigenlijk?

Ondertussen, één steeg verderop

"Pssst," fluisterde MrKwark, "dat Tubbietoetje van jou is echt heerlijk... hoe kom jij eraan?"

"Sans Scrupules heeft een geheime basis waarin we dat produceren." zei Dipsie8.

"The Underground heeft een illegale organisatie waarin we KitKats omselten tot chocolademunten... als jij morgen vier dozen van jouw yoghurt kan bezorgen in het riool, verstop ik vannacht 50 chocolademunten in het klepje van die lantaarnpaal daar..."

"Deal!"

Samenwerken... het kan!

4 reacties


Recommended Comments

Wat een prachtig Sinterklaasverhaal :), de Kerstman gaat flink uit zijn pijp mogen komen om dat te overtreffen.

Dat begin en dat einde waren trouwens geniaal.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...