Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285168

MAF 046 - Vraaggesprek


NandroDavids

961 bezichtigingen

gallery_7284_229_26211.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Hij speelde de afgelopen weken al een mooi rolletje in SpacyColours' Er Was Eens-serie, nu voelen we hem aan de tand in Vraaggesprek: @Dotz!

"Mijn nominatie voor Beste Trilogy-kenner begrijp ik niet"

gallery_7284_229_9051.png

Dotz bracht de versnaperingen mee voor dit interview

In je profiel staat dat je WikiGTA-medewerker bent. Hoe ben je dat geworden, en wat doe je zoal voor de Wiki?

Ik ben pas enkele weekjes medewerker van de Wiki, dus erg veel kan ik hier niet over zeggen. Uiteraard gaat ook voor mij het (standaard)riedeltje op dat ik, ook al zeg ik het zelf, aardig wat kennis over GTA in huis heb.

Mijn expertise ligt dan vooral bij de oudere GTA's zoals Grand Theft Auto, GTA 2 en GTA London, maar vooral GTA III! Daarnaast ben ik ook van plan me nog eens volop in de wat meer 'obscure' GTA's als GTA Advance en Chinatown Wars te storten. Doordat ik nog niet zo lang voor de Wiki werk en het momenteel erg druk heb met zaken als school en werk heb ik nog niet zoveel werk verzet op de Wiki. Dat beetje vrije tijd dat ik nog over heb besteed ik bovendien ook liever aan het nuttigen van een pilsje met vrienden.

Ik hoop in de kerstvakantie wat meer tijd te hebben voor de Wiki. Enkele pagina's waar ik wel al het een en ander veranderd heb, of er mee bezig ben, zijn deze, deze en deze. Achter de schermen ben ik ook bezig deze pagina een flinke update te geven, maar daar binnenkort meer over! In mijn achterhoofd heb ik ook al het idee voor een geheel nieuwe, interessante, unieke categorie artikelen, maar dat zal nog wel even duren.

En hoe komt het dat je zo into die oudere GTA's bent?

Een eenvoudig antwoord dat elke GTA-fan geeft over zijn favoriete GTA's is natuurlijk omdat het de beste GTA's zijn, en hoewel dat vanzelfsprekend uitsluitend klopt bij deze deeltjes ben ik best bereid wat nadere toelichting te geven.

Zoals enkelen wellicht weten ben ik door Grand Theft Auto in aanraking gekomen met de GTA-serie. Ik ging als kleine ukkepuk naar het verjaardagspartijtje van mijn neefje. Het cadeautje dat hij van zijn oom had gekregen was geweldig, het was Grand Theft Auto! Gelukkig regende het die dag dat het goot en vonden zijn en mijn moeder het goed dat we dat nieuwe spelletje speelden. Toen ik weer naar huis moest hadden wij Grand Theft Auto al gekopieerd (wat een tijden waren dat), zo had ik na die dag ook Grand Theft Auto! Ondanks dat ik er pas na maanden achterkwam dat er nog meer levels waren, vermaakte ik mij maandenlang als een gedierte met alleen al Liberty City en zijn kapotte brug waar je zo heerlijk overheen kon springen.

GTA London heb ik pas gespeeld toen ik ook San Andreas al thuis had liggen, GTA 2 en GTA III waren echter heel gaaf. De gangs, missies en nieuwe wapens van GTA 2 waren ongekend. De echte verrassing kwam echter pas bij GTA III. Ik heb daar weken rondgereden en plezier gehad. Grand Theft Auto, GTA 2 en GTA III speel ik tot op de dag van vandaag regelmatig.

"De lokale Moderator is de voornaamste persoon die het III-forum nog krampachtig in leven probeert te houden"

Vice City was een leuke GTA, de muziek was prachtig en de stad ook. Dat blije vrolijke Miami-sfeertje dat er hing kon mij echter niet lang vasthouden. Twee jaar later kwam GTA San Andreas uit, die lege plattelandsgebieden en hiphop-sfeer die in de game zaten vond ik verschrikkelijk. De game heb ik nooit uitgespeeld, aan MTA ben ik nooit toegekomen, de game ligt nu stof te happen in mijn kast. De enige reden waar ik hem nog eens voor opgestart heb waren de multiplayermissies.

GTA Advance leek mij heel interessant. Maar meer dan een vermakelijke game is het niet geworden, het haalde bij lange na niet het niveau van de andere GTA's. GTA IV vind ik de gaafste 'nieuwere' GTA. De stad - ik ben een liefhebber van Liberty City - en het verhaal vind ik top! The Ballad Of Gay Tony heb ik wederom snel aan de kant gelegd, maar The Lost and Damned vind ik fenomenaal. (GTAV-spoiler)

Ik baal er dan ook van dat Johnny vrijwel meteen zodra hij in beeld komt in GTA V het loodje legt, ik had liever meer van hem gezien.

Daarnaast vond ik de Stories wel interessant, vooral Libety City Stories natuurlijk, maar niet meer dan dat. Ik heb ze alleen op de PlayStation 2 gespeeld en ben van plan er nog eens dieper in te duiken. Chinatown Wars heb ik nog nooit gespeeld maar die ga ik eens halen voor mijn Vita, zodra ik mijn Vita heb. Overigens is top down view natuurlijk ook veel beter dan third person.

Denk jij dat er nog iets valt te doen tegen de inactiviteit in de fora van die oudere GTA's?

Tenzij er retrogamefans of classic GTA-fans aangetrokken worden als nieuwe forumleden niet. De Classics-subfora zijn al over de fase waar het GTA III-subfora nu in zit. Het enige topic dat nog actief is is de quiz, de leden die er posten posten er voornamelijk vanwege die quizzen en spelletjes. De lokale Moderator is de voornaamste persoon die zijn subforum nog krampachtig in leven probeert te houden. Heel erg jammer, maar wel begrijpelijk.

Bij de Forum Awards ben je genomineerd in de categorieën Beste Trilogy-kenner en Beste Classies-kenner. Hoe schat je je kansen daar in?

Mijn nominatie voor de categorie Beste Trilogy-kenner begrijp ik niet. Hoewel ik natuurlijk wel wat kennis van Vice City en San Andreas heb ben ik vrijwel niet in die subfora actief en heb nooit iets van die kennis laten zien. De enige GTA van de trilogy waarvan ik de kennis van de gemiddeld niet-achterlijke GTA-fan ontstijg is III, dat rechtvaardigt naar mijn idee geen Trilogy-award. Desalniettemin vertrouw ik er wel op dat ik ga winnen! Chantage en corruptie is de laatste jaren zeer effectief gebleken.

Bij Beste Classies-kenner blaas ik alle concurrentie eenvoudig weg met een klein scheetje.

Wil je verder nog iets aan de MAF-lezers kwijt?

Chuck Norris.

gallery_7284_229_49639.jpg

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...