Jump to content

Sans Scrupules

  • entries
    65
  • comments
    248
  • views
    65,609

Sans Scrupules: Stories


SpacyColours

1,138 views

 Share

sansscrupulesr8d9k.png

presenteert

sascrustoriesmze3n.png

GTAGames.nl afbeelding
De stad Liberty City in het jaar 2000. Verschillende bendes en families maakten deel uit van de stad en hadden het onder controle zonder dat je er ook maar iets van zag. Als toerist wist je niet wat er aan de hand was terwijl elke inwoner heel goed wist dat er verschillende oorlogen gaande waren met betrekking tot de families. In deze oorlogen was het belangrijk om er van uit te gaan dat je leden je vertrouwden en andersom. Mankracht moest dan ook worden uitgebreid om te kunnen overleven en dat werd in het geheim ook gedaan, buiten het weten van vele mensen om.

In dat zelfde jaar heeft Krikke1992 het niet gemakkelijk. Zijn gezin heeft het krap en zijn vader dreigt ontslagen te worden. De spanning is te snijden, dat is duidelijk. Als oudste zoon voelt Krikke1992 zich verantwoordelijk om mee te helpen in het huishouden, ook al wil zijn vader dat niet hebben. Om de hoek zit een pizzeria waar ze bezorgers zoeken, iets wat Krikke1992 gemakkelijk kan aangezien hij goed bekend is in de buurt. Hij besluit om te gaan solliciteren en wordt direct aangenomen. De baas, Faenty. is een vrij stevige man die altijd een net pak draagt en is vooral te herkennen aan de grote sigaar die op zijn lippen rust. Krikke1992 weet zich continu te bewijzen door regelmatig terug te komen met een leuke fooien. De baas verdubbeld zijn fooi zodra deze boven de 20 dollar uit komen, iets wat Krikke1992 heel erg nodig heeft. Faenty. ziet potentie in de 8-jarige jongen en besluit hem een kleine taak erbij te geven om te kijken wat hij in zijn mars heeft. Krikke1992 vindt alles goed zolang hij er maar geld mee kan verdienen om zijn gezin te kunnen onderhouden.

De dag van de 'kleine' taak breekt aan en Faenty. geeft Krikke1992 de details door. Zodra hij deze hoort, voelt hij van alles door zich heen; adrenaline, spanning en vooral nervositeit. Maar hij heeft het geld nodig en besluit akkoord te gaan met de taak. Faenty. legt uit dat het niet eenvoudig zal zijn en dat Krikke1992 altijd zijn gedachte erbij moet houden en absoluut niet afgeleid mag worden, ook al hoort hij sirenes. Krikke1992 voelt dat zijn handen gaan zweten maar is er van overtuigd dat hij dit aan kan. Het plan, zegt Faenty. Het is de bedoeling dat je samen met SpacyColours en thebig een vrachtwagen gaat overvallen vol met sigaretten. SpacyColours en thebig zijn ervaren chauffeurs en overvallers dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Zij zullen de vrachtwagen tot stoppen dwingen en zodra hij stil staat, komt jouw rol. Je stapt uit de auto, opent zo snel mogelijk de kofferbak van de auto en loopt daarna naar de vrachtwagen. Je breekt de klep open en zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk sigaretten in de auto krijgt. Je hebt hooguit 2 minuten voordat er politie komt dus wees snel. Succes knul!

Het was een succes, niemand had het beter kunnen doen dan Krikke1992. In de slechts 2 minuten die hij had, heeft hij maar liefst 2 auto's vol gekregen met sigaretten. De tweede auto heeft hij volledig zelf geregeld en dit maakt indruk bij de baas. Zijn naam is bekend binnen de organisatie van de pizzeria. Met andere woorden: Hij hoort bij de familie. 8 jaar en dan al lid van een familie. Dit is uiterst opmerkelijk, zeker in de oorlogstijd. In de jaren die volgen, krijgt Krikke1992 verschillende taken om zijn vaardigheden te verbeteren. Om zijn taken binnen het gezin niet te laten opvallen, geeft hij slechts een deel van zijn verdiende geld aan zijn ouders en houdt hij de rest zelf.

pokerfjkkz.png

Het is ondertussen 8 jaar later en Krikke1992 heeft zijn voetsporen achter gelaten, die overigens ongelofelijk goed zijn. Van zijn allereerste taak als sigaretten jatter tot aan opgedragen moorden. Hij doet het nu allemaal en de familie ziet hem als een van zijn waardevolste leden. Zijn bijnaam is nu Generaal Krikke1992. Die bijnaam heeft hij verdiend omdat hij alle oorlogsgevechten heeft gepland en met succes heeft weten uit te voeren. Het werd tijd om met andere families om de tafel te gaan voordat ze elkaar helemaal van de kaart vegen. Om dit goed te laten verlopen, had Krikke1992 mankracht nodig en daarom besloot hij ze te informeren onder het genot van een potje poker en sterke drank. De mankrachten zijn bekend onder de namen: Foreigner97 de sluwe, _Night-Men_ de scherpschutter, Kolonel ERRWINS, Dippie de steker en 3L1077 de bom. Deze bijnamen zijn niet voor niets en zijn vernoemd na hun ervaring binnen een speciaal gebied. Zo heeft Foreigner97 een ring gestolen van zeer rijke beurshandelaar terwijl hij gewoon in de kamer was, heeft _Night-Men_ iemand neer kunnen schieten van 3 kilometer afstand met windkracht 6, heeft ERRWINS Krikke1992 altijd geholpen met voorbereidingen, heeft Dippie iemand vermoord met een mes en telde het lijk 1337 messteken en heeft 3L1077 een gat in het Pentagon geblazen omdat hij zich verveelde.

Dit ware de grote jongens, jongens die je bij je wilt hebben zodra meerdere families bij elkaar komen. Families zoals; The Underground, The Covesight, De Wilde Ganzen en Club Tropicano zijn niet te vertrouwen en zullen wellicht een aanslag hebben gepland op de succesvolle familie van Krikke1992, genaamd Sans Scrupules. Sans Scrupules moet overal op voorbereid zijn en hoe kun je dat beter beramen door samen te pokeren en genieten van een lekker sterk drankje.

De heren waren het al gauw eens over de aanpak en de avond was nog jong. Ze kwamen op het punt om serieus te gaan pokeren, met het startbedrag van 50.000 dollar. De avond vorderde en zo ook de nodige drankjes. _Night-Men_ besluit om nog één dubbele whisky te bestellen en dan was hij van plan om te gaan. De ober brengt netjes zijn whisky alleen blijkt dit een enkele te zijn. _Night-Men_ wordt boos omdat het glaasje niet de juiste inhoud heeft en noemt de ober een bedrieger. De ober wil zijn excuses aanbieden maar voordat hij dat überhaupt kan doen, wordt hij in zijn voet geschoten. De heren reageren furieus en vragen wat hem in godsnaam mankeert. Hoe verklaren ze het bloed op de vloer en wat zal de ober gaan zeggen tegen de rest van de familie? Zonder dat _Night-Men_ er over nadenkt, schiet hij de ober precies tussen de ogen en vliegen er stukjes hersenen door de kamer. De heren worden nu nog bozer omdat ze nu een lichaam moeten laten verdwijnen, laat staan al het bloed en schoonmaak werk wat van het lijk komt. _Night-Men lacht erom en zegt dat ze zijn auto kunnen gebruiken voor het lijk omdat hij toch al een nieuwe wou en dan maakt een klein vlekje in de bekleding van de kofferbak niet zoveel uit. Nadat ze het lijk in de kofferbak hebben gelegd, wordt er flink schoongemaakt zodat niemand erachter komt wat hier gebeurd is. _Night-Men_ stapt zo goed als dronken achter het stuur en Krikke1992, ERRWINS en Foreigner97 stappen bij hem in om het lijk te laten verdwijnen.

Onderweg naar een geschikte plek, praten ze nog even na over de avond. _Night-Men_ ziet de humor er nog wel van in en zegt dat het niet zijn schuld is dat de ober niet kon dansen en daarom een kogel in zijn voet kreeg. De anderen moeten er toch wel om lachen en zo wordt het toch gezellig onderweg naar de verdwijnplaats van het lijk. Foreigner97 komt met het idee om het te begraven op een kerkhof waarbij net een graf is gegraven. Zo valt het niet op dat we erbij zitten en wordt er vanzelf een monument opgelegd. Iedereen stemt in en _Night-Men_ keert om, om de snelste weg naar het kerkhof te pakken. Na een enige tijd rond te hebben gezocht, vinden ze een graf waar net iemand is begraven. De naam komt hun wel bekend voor; Joriz. Krikke1992 denkt even na en herinnert zich een krantenartikel waarin een mysterieuze Joriz is vermoord, waarbij ze een beloning hebben uitgeloofd om er achter te komen wie de dader is. Tot zover bekend, zijn er 12 inspecteurs achter de dader aan.

ERRWINS spit het graf open en _Night-Men_ haalt het lijk uit zijn auto. Enigszins nieuwsgierig kijkt _Night-Men_ in de ober zijn portemonnee om te achterhalen wie het eigenlijk was. Het enige wat in de portemonnee te vinden is, zijn verschillende foto's en een paar lijstjes van verschillende families. De naam van de ober staat gegrafeerd in het leer en luidt: Asphyxiated. Nou, dan weten we dat ook weer zegt _Night-Men_ sarcastisch. Het lijk wordt in het graf gelegd waarna ERRWINS het zand over het lijk verspreid totdat het volledig bedekt is. Krikke1992 neemt het woord en spreekt tot de heren: Laten we vergeten wat er is gebeurd. Laten we vooral kijken wat de toekomst ons nog brengt. De heren stappen in de auto en rijden weg, waarna een bekend liedje uit de autoradio komt: "Mama, just killed a man. Put a gun against his head, pulled the trigger now he's dead"

- Geschreven door ERRWINS

sponsoredbyt5j56.png

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...