Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,526,108

OWN 437 - Saved By The Bell


OWN

469 views

 Share

8Ov5LpE.png

God

Als er één vak is dat we op school allemaal, zonder uitzondering verafschuwen, is het godsdienst. En dan vooral de klassen die de geliefkoosde (of toch niet zo,) meneer Weekers hebben. De man is katholieker dan de Paus, heer en meester in het ontwijken van vragen, een figuur dat zichzelf graag laat haten, en nog veel meer. Een echte polyvalente kerel, maar niet echt een leerkracht.

Dat ligt voor een groot deel aan hem (waarschijnlijk wel volledig), maar de leerstof an sich is ook gewoon om van te huilen. Waarom gaan we nu het hele leven van Christus bestuderen. Hebben we niks beters te zien in het onderwijs? Hoeveel leerlingen zijn er wel niet die niet op de hoogte zijn van de actualiteit? Zou het niks zijn om de leerlingen gewoon een lesuur naar het nieuws te laten kijken? Zou dat niet een veel betere opleiding zijn dan de 12 vriendjes van Christus vanbuiten te leren.

Meneer Weekers denkt van niet. Wat denken jullie?

P1WbN09.png

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Herkenbaar. Ik had zelf ook zo'n super katholieke docent, met een baard die niet voor die van Jezus moest onderdoen. En natuurlijk bij elke Christelijke feestdag in de kapel bezinnen.

Link to comment

Vreselijk, vak godsdienst. 2x 45 minuten tijdverspilling. Afschaffen dit soort vakken. Gelukkig gaat het bij ons op school alleen over het christelijke geloof, maar lijkt het meer op levensbeschouwing.

Link to comment

Ik zat op een christelijke middelbare school, en de man die godsdienst gaf was dominee. Als je dat zo leest verwacht je wellicht het ergste, maar het was juist het tegenovergestelde; hij ging altijd in discussie met ons, haalde allerlei mensen naar school om over hun geloof te praten en een discussie te voeren, en nam ons mee naar allerlei leuke plekken.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...