Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,523,358

OWN 444 - ERRWINS Columnt


OWN

471 views

 Share

QR91Xnx.png

Facebook

Dat leuke, blauwe icoon met daarin een witte F op je telefoon. Dagelijks checken miljoenen mensen hun tijdlijn op zoek naar sappige verhalen om over te kunnen roddelen. Jong of oud, vrijwel iedereen gebruikt het tegenwoordig, maar wat is nog het nut van Facebook?

Zelf merk ik dat ik amper iets op Facebook zet. Natuurlijk word ik hier en daar wel eens getagd in een of andere afbeelding die vermeld dat je daar je vrienden in moet taggen of in een grappig filmpje. Toch heb ik het gevoel dat bedrijven heel Facebook overnemen. Na 10 minuten scrollen heb je pas een bericht van een vriend(in). Facebook is in feite een blok reclame waar we met z'n allen aan 'verslaafd' zijn.

En dan, dan kom je ineens een bericht tegen van een persoon waar je bevriend mee bent. Vol enthousiasme begin je te lezen; "Vanmorgen even de was gedaan, vanmiddag even op de koffie met Truus en vanavond heerlijk luieren op de bank! #Goodlife" Van dit soort berichten kan ik uiteindelijk wel kotsen. Niemand heeft behoefte aan dat soort informatie. Het ergste van dit soort berichten is eigenlijk dat je het verwacht van een ouder iemand, maar in feite plaatsen vrijwel alle jongere vrouwen, tussen 20-30, dit op Facebook. Doen alsof ze het helemaal gemaakt hebben. En aan dat soort berichten kan ik mij ergeren. :duh:

Facebook, leuk dat het bestaat, maar ik check het steeds minder want het lijkt wel een digitale schandpaal. En het ergste is, is dat de mensen die het hardst op lachen, juist aan die schandpaal genageld zijn.

b3c413b50bf694be293dee0u92.png

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Je column slaat kant noch wal. In de laatste alinea spreek je over het feit dat Facebook een 'digitale schandpaal' is maar ik kan totaal niet opmaken waarom. Die conclusie lijkt een beetje willekeurig te verschijnen en heeft geen verband met het bovenstaande stukje. Of heb je het over de berichten van de jongere vrouwen die doen alsof ze het helemaal gemaakt hebben?

Overigens een tip voor je, als ik deze column dan zo lees: verwijder je Facebook.

Link to comment

Het hangt er ook een beetje vanaf wat je Facebookvrienden doen. En anders zijn er ook functies om berichten van bepaalde personen te verbergen.

Zelf vind ik het vooral handig voor het delen van activiteiten.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...