Jump to content

Rock/Metal Topic


TaartJJ~!

Recommended Posts

Algemeen Rock/Metal Topic

Hallo rockliefhebbers en metalheads, of beide natuurlijk :D

Aangezien het laatste "algemene" Rock topic een beetje mislukt is, en de laatste post uit maart dit jaar komt, heb ik besloten om een nieuw algemeen, en bovendien duidelijker topic te maken in plaats van die oude te bumpen.

Dit topic is bedoelt voor ons om met elkaar liedjes te delen, bands aan te raden en natuurlijk te praten over je favoriete bands :Y

Rock is een subgenre van de popmuziek, dat traditioneel gekenmerkt wordt door een bezetting van gitaar, basgitaar en drums, aangevuld met zang en/of andere instrumenten. Rock werd populair in de Verenigde Staten tijdens de jaren '50, waar het evolueerde uit bestaande genres zoals rhythm-and-blues en country. Waar het in de jaren '50 alleen uit rock-'n-roll en rockabilly bestond, groeide rock uit tot een muziekstroming met vele verschillende subgenres. Rock waaide in de jaren zestig, mede dankzij de British Invasion, over naar de rest van de wereld. Eind jaren '60 ontstond de psychedelische rock, gevolgd door heavy metal en punk in de jaren '80. In de jaren erna waren new wave en grunge populair. Rock blijft wereldwijd een van de meest beluisterde genres.[1]

Omdat het genre erg breed is, is 'rock' heden ten dage een vrij algemene term. Het beslaat zowel hitparademuziek zoals Kane en K's Choice alswel sommige vormen van metal. Soms worden ook blues en country tot de rock gerekend.

Rock werd een internationaal cultureel fenomeen met aanzienlijk sociaal effect. De rock is geëvolueerd in een massa van hoogst variërende stijlen met wijdverspreide populariteit.

Heavy metal of metal is een muziekstroming die begin jaren '70 in de 20e eeuw is ontstaan en voortkwam uit de hardrockmuziek. Het wordt gekenmerkt door agressieve ritmes, zwaar versterkte elektrische gitaren en duistere tonen. Black Sabbath wordt vaak als eerste heavymetalband aangewezen, andere bekende heavymetalbands zijn Manowar, Iron Maiden, Saxon en Judas Priest. Uit heavy metal kwamen uiteindelijk andere subgenres voort, zoals trashmetal, deathmetal, powermetal, gothic metal, doommetal, black metal en vele andere. Een fan van het metalgenre wordt een metalhead genoemd, soms ook headbanger of metalmaniac.

In metal wordt soms gezongen over eigen of maatschappelijke problemen, soms over religie, en soms over fictionele of macabere onderwerpen.

Mensen die niet van Rock/Metal houden en alleen hier komen om dit topic te verzieken, vraag ik vriendelijk om het volgende de te doen:

2ch27aq.jpg

Houdt dit topic graag schoon, en zonder gezeik ^_^

Dan trap ik af,

Ik houd veel van Rock/Hardrock/Heavy Metal & Power Metal.

Ik heb niet echt een favoriete band, maar ik kan wel een lijstje van bands op noemen die ik erg goed vind:

Golden Earring - Rock

Guns N' Roses - Hardrock

Whitesnake - Hardrock

Poison - Glam/Hair Metal

AC/DC - Hardrock/Heavy Metal

Iron Maiden - Heavy Metal

Black Sabbath - Heavy Metal

Metallica - Trash Metal

Sonata Arctica - Power Metal

Freedom Call - Power Metal

Dragonforce - Power Metal

Hammerfall - Power Metal

Stratovarius - Power Metal

Nightwish - Power Metal

En er zijn er natuurlijk nog veel meer die de moeite waard zijn om naar te luisteren!

Ik trap af met enkele liedjes!

Link to post
Share on other sites
 • Replies 164
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Cheers.

  19

 • Lord-Vortex

  15

 • StijnGTA

  10

 • GuitarGuy666

  10

Ik vindt dat AC/DC Ook wel Rock 'n' Roll is ^_^

Maar in ieder geval: De laatste tijd (Sinds vandaag) ben ik weer eens naar Lordi te gaan luisteren heb hun CD The Arockalypse weer eens uit de kast getrokken en er weer eens naar te luisteren, overigens heeft Lordi in 2006 het Songfest gewonnen.

@Hieronder: Die videoclip moet je eens zien (Als je dat nog niet gedaan hebt) Ook kwamen ze in die kleding op het Songfest zelf

Edited by Mevin
Link to post
Share on other sites
Ik vindt dat AC/DC Ook wel Rock 'n' Roll is :puh:

Maar in ieder geval: De laatste tijd (Sinds vandaag) ben ik weer eens naar Lordi te gaan luisteren heb hun CD The Arockalypse weer eens uit de kast getrokken en er weer eens naar te luisteren, overigens heeft Lordi in 2006 het Songfest gewonnen.

Klopt ja, met Hard Rock Halleujah

Link to post
Share on other sites
NickyHendriks

Zelf ben ik een echte metalhead, ik luister bijna alleen maar Metal en dan met name Marilyn Manson, Iron Maiden, Rammstein en Metallica. Ik heb van alle vier bands eigenlijk niet echt een lievelingsliedje, ik zet meestal gewoon mijn playlist aan met die bands erin.

Ik luister vaak die playlist waaronder veel Run to the Hills of Be Quick or be Dead, wat ik ook een prachtig nummer vind van Iron Maiden is Fear of the Dark, veel mensen denken dat Metal alleen maar over dood en verderf gaat, maar Fear of the Dark gaat eigenlijk over bang zijn in het donker. Okee, Quick or be Dead is dan wel over dood en verderf, het is de soundtrack van Carmageddon, mensen doodrijden, waar de titel ook wel op slaat Wees snel of sterf, wel een mooi liedje :Y

Verder dan over Rammstein, ook wel R+ genoemd, veel mensen vinden het een 'naziband', een 'schreeuwband zonder gevoelens', maar ze zijn alles behalve dat, de mensen van Rammstein hebben ook gewoon gevoelens, veel liederen zijn gemaakt om hun gevoel te tonen tegenover slachtoffers van grote rampen, zoals de ramp in Ramstein, toen vier straaljagers tegen elkaar botste, of in Japan, toen er een vliegtuig opsteeg en na een paar minuten neer stortte, de eerste 1:30 van het liedje Reise Reise mocht niet eens worden gepubliceerd omdat het te veel gevoelens opwekte. Mein Teil gaat over kannibalisme, ook weer waargebeurd.

Zo dus is Metal veel onschuldiger dan het lijkt, maar vooral de metalheads die vaak ruig zijn geeft Metal de naam dat het altijd alleen maar ruig is en met schreeuwen terwijl dit alles behalve dat is.

Edited by Zamg0d1
Link to post
Share on other sites

Ik als mede rock lief hebber ben dus blij met zo een topic :puh:

maar ik ben niet echt van de heavy metal soms heb ik wel wat liedjes maar mij gaat het dan meer om de

drum/gitaar werk (waar ik aardig van houw) maar waar ik echt van houw klinkt raar is

rock met een piano er door heen i know raar :puh:

maar dan nog rock is gewoon goed en probeer steeds meer bands,

maar ik houw het gewoon op de shuffel in me muziek map :puh:

Link to post
Share on other sites
Zo dus is Metal veel onschuldiger dan het lijkt, maar vooral de metalheads die vaak ruig zijn geeft Metal de naam dat het altijd alleen maar ruig is en met schreeuwen terwijl dit alles behalve dat is.

Ja inderdaad, metalheads zijn juist 1 van de vriendelijke groepen die er zijn. Als je bijvoorbeeld op zo'n hardcore- of r&b-feest iemand aanstoot en hij/zij laat zijn drankje vallen, slaan ze je met 20 tegelijk de tent uit. Terwijl je juist bij een metalfeest/concert een drankje wordt aangeboden door degene die je net aanstootte :schater: (Zelf meegemaakt).

Ook het moshen is iets dat door niet-metalheads als agressief word gezien, tewijl je, wanneer je op de grond ligt, je vriendelijk overeind wordt geholpen door wildvreemden.

Ik ben nu zelf 2 keer naar het grootste metalfestival van europa, Wacken, geweest (2007 en 2009). De sfeer daar is heel erg ontspannen en gastvrij. Agressie komt er onder de 80.000 metalheads daar (op kleine uitzonderingen) niet voor. Je kan bij wildvreemden bij hun tent komen zitten, je krijgt bier in je handen gedrukt en je hebt de grootste lol met elkaar.

Wat betreft de muziek hou ik het meest van symfonische metal zoals Nightwish.

Andere bands waar ik graag naar luister zijn:

Rammstein, Metallica, Bullet For My Valentine, Green Day, Volbeat, Ambeon, Stratovarius, Evanescence, Within Temptation, Breaking Benjamin, Good Charlotte, Tristania & Marilyn Manson.

maar waar ik echt van houw klinkt raar is rock met een piano er door heen i know raar :puh:

Niet raar hoor, piano+metal/rock kan heel gaaf klinken. Ik weet niet of je deze al kent, maar in het nummer "The Pharaoh Sailt To Orion" van Nightwish zit ook een heel gaaf metal+piano stuk. (Vanaf 0:50 in onderstaand filmpje)

Link to post
Share on other sites

Ik weet niet echt wat ik over Metal denk, ik luister soms wel naar Mettalica of Rammstein alleen ik hou niet van die schreew muziek zoals Slipknot het doet. Maar ik hou toch meer van stevige liedje met een goed ritme zoals AC/DC Of Guns N Roses.

Ik ga normaal alleen naar Festivals, nog nooit naar een concert gegaan. Op festivals 'Moshen' ze ook niet naar mijn ervaring daar staan ze alleen met hun hand omhoog te springen op het ritme (Wat ik overigens soms ook doe ^^). En vaak zijn daar s'avonds alleen maar dronken mensen die proberen voor aan te staan terwijl ze niet eens merken dat ze het bier van een andere omstootten...

Link to post
Share on other sites

Ikzelf ben Punk Rock, Rock, Hard Rock en Nu-Metalfan. :) Groepen als:

Rage Against The Machine

The Offspring

Sum 41

Bowling For Soup

Disturbed

Static X

AC/DC

Iron Maiden

Guns 'n' Roses

Rammstein

Metallica

Bullet For My Valentine

Green Day

Aiden

Enter Shikari

Breaking Benjamin

Kid Rock

Muse

Nickelback

Payable On Death (als ik naar 'youth of the nation' luister krijg ik steeds kippenvel)

Papa Roach

Rise Against

Shattersphere

Slipknot

System of a Down

Limp Bizkit

Vind ik echt geweldig.

Beste nummer van Iron Maiden vind ik overigens Hallowed Be Thy Name. :Y

Geweldige gitaar. <3

Rage Against The Machine:

Kid Rock (epische opkomst op Woodstock 99 :o )

Edit: lijstje aangevuld. :)

Edited by .Senne
Link to post
Share on other sites

Sandra ik geef je volledig 100% gelijk. Metalheads, emo's, gothics en dergelijke soortgenoten ^^ zijn de vriendelijkste groepen die er zijn. Meeste mensen schrikken zich af. Ik vind het juist goed dat we ons zelf afsplitsen van de massa. Wat dat moshen betreft heb je ook gelijk. Val je dan trekken ze je weer recht.

Overigens Metal etc is my life.

Link to post
Share on other sites
Sandra ik geef je volledig 100% gelijk. Metalheads, emo's, gothics en dergelijke soortgenoten ^^ zijn de vriendelijkste groepen die er zijn. Meeste mensen schrikken zich af. Ik vind het juist goed dat we ons zelf afsplitsen van de massa. Wat dat moshen betreft heb je ook gelijk. Val je dan trekken ze je weer recht.

Overigens Metal etc is my life.

Idd, op nieuwe school was het trouwens ook niet moeilijk om vrienden te maken onder andere metalheads, iedereen is gewoon super vriendelijk, en we worden altijd raar aangekeken door mensen die zo errug hun best doen om "normaal" te zijn.

Link to post
Share on other sites
CrackerzElite

Ikzelf hou eerder van rustige liedjes, of iets wat tussen Rock en rustig in ligt. Maar sosm kan Rock muziek me wel echt een kick geven, zoals The Middle van Jimmy Eat World of Ruby van The Kaiser Chiefs.

Link to post
Share on other sites

Ik hou veel van classic rock, metal enz luister ik niet,

Jaren 60, 70,80 en 90 rockbands zoals

Boston

Kiss

Guns N'Roses

Led zeppelin

Pink Floyd

ACDC

Jimi hendrix

Lynyerd Skynyrt

Ook een paar jaren 50 rockbands, de echte pioniers van rock, Vind ik ook goed.

zoals:

Gerry and the Pacemakers (You never walk alone, lijflied FC Liverpool)

Bill Haley and his comets

Enz de lijst is eindeloos.

Edited by PowerPats
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...