Jump to content

[Stelling]Games zijn te duur!


Fiegel5

Games: Stelling van de maand  

44 members have voted

 1. 1. Games zijn te duur!

  • Eens
   37
  • Oneens
   7


Recommended Posts

 • Replies 51
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • wesley123

  9

 • Hayte

  7

 • Velaro

  5

 • Dakendak

  3

Flitskikker

Ik vind van wel. Niet iedereen heeft een geldboom op zijn rug groeien om steeds games te kopen van € 60, zoals ik. Je kunt dan wel wachten totdat het goedkoper wordt, maar dan is het spel al weer verouderd. Om deze reden koop ik geen spellen meer, tenzij ik er eentje in de koopjesbak niet kan laten liggen. Ik ben een vaste klant bij de piratenbaai, maar daar zullen we het maar verder niet over hebben. :puh:

Link to post
Share on other sites
FireFighter

Ja, belachelijk veel geld. Als je een gemiddelde gamer neemt, die koopt ongeveer 10 spellen per jaar (laten we het realistisch houden). 10 × €65 = €650. Voor wat? Voor een paar uur plezier.

Gamen is in de loop der jaren een peperdure hobby geworden. Maar ik moet zeggen, dat komt ook omdat de gamers steeds meer verwachten van het spel. Daardoor moeten game fabrikanten meer werken en dus worden ze productiekosten hoger. En daardoor moeten ze, om winst te kunnen maken en games te kunnen blijven produceren, de prijs opschroeven.

Link to post
Share on other sites

De games die het waard zijn mogen van mij gerust 50 euro kosten (PC dan, dat zijn zowat de duurste games). De games die het niet waard zijn en wel teveel kosten koop ik niet, en soms download ik ze dan maar.

Games die het waard zijn voor mij zijn bijvoorbeeld TrackMania, Modern Warfare 1 & 2, Battlefield BC2.

Je kan het voor de koper ook helemaal onaantrekkelijk maken door games als All Points Bulletin betalend te maken per aantal uur gamen. Zoiets deed ik nooit, doe ik nooit en zal ik nooit doen.

Link to post
Share on other sites

Ik vind het meestal wel goed qua prijs hoor. Dus ik ben het oneens met de stelling. Sommige games zijn het echt waard om daar 50 of 60 euro aan te geven.

Maar uiteraard, voor de hard-core gamers die wekelijks een nieuwe game willen spelen, is 60 euro iedere week uitgeven behoorlijk veel. Dus dan gaan de meeste mensen ook downloaden. Dus misschien kan de prijs wel wat zakken, of moet er in winkels waar m'n games verkoopt een abonnementsfunctie hebben, waardoor hard-core gamers niet steeds 60 euro moeten neertellen.

Link to post
Share on other sites

Voor topgames als RDR, AC ll en CoD/BF wil ik gerust €60 neertellen. Die zijn het ook waard als je ziet van welke kwaliteit ze zijn of hoe lang je er plezier aan kan beleven.

@Senne: zijn games voor de PC niet juist iets goedkoper dan voor de consoles? Want ik zie meestal dat PC-games bij de release €10 goedkoper zijn dan hun variant op de console. Net als jou zal ik ook nooit betalen per speeluren of per maand.

Edited by Velaro
Link to post
Share on other sites
Grand Theft Auto TOM

Ik vind games belachelijk duur... :t Natuurlijk als het een super gave game is met geweldige graphics, dan kan het nog, maar anders vind ik het toch echt wel te duur. En ik snap best dat de gamemakers er geld aan moeten verdienen, maar toch is het nóg te duur. :7

Tevens zijn de PlayStation 3 spellen volgens mij de duurste, want ik heb weleens games gezien die voor de Xbox 360 goedkoper waren en voor de PC al helemaal.

Link to post
Share on other sites

Voor het grootste gedeelte ben ik het met de stelling eens maar voor een ander gedeelte niet. Zoals .Senne al zei betaal ik gerust de volle prijs voor 'volledige' grote titels. Zoals Grand Theft Auto IV, Killzone 2, Uncharted 2. Maar voor de wat kleinere titels betaal ik liever niet de volle prijs, alleen het probleem is dat ik mezelf hierbij altijd betrap. Ik koop het spel toch wel, volle prijs of bijvoorbeeld de halve prijs. Ik denk niet dat je aan de hoge prijzen van games ontkomt, tenzij je je bezig houd met illegale praktijken (Piratebay enzovoort). Zelf ben ik een echte console-gamer (Playstation 3) en ik heb geen zin om moeilijk te doen met het eventueel ombouwen van de console om illegale games te kunnen spelen, ik koop dan wel gewoon het origineel ook al zijn ze vrij prijzig. Overigens heb ik er niet heel veel moeite mee dat de games soms (te) duur zijn. Ik investeer niet in andere hobby's en sinds ik ongeveer vijf games per jaar koop is het voor mij nog redelijk te doen.

Wel heb ik een hekel aan dure games (€60-€70) waarbij je binnen 4 uur klaar bent en dat er dan niks meer is te doen. Dit vind ik eigenlijk pure oplichterij, maar hiervoor moet je zelf goed opletten denk ik. Voordat ik een game koop bekijk ik meestal 3-4 reviews van de bekende game-websites (Gametrailers, Gamespot, Gamekings, IGN enzovoort). Hieruit probeer ik dan een conclusie te trekken of ik de game ook daadwerkelijk leuk zal vinden. Eventueel probeer ik ook nog een demo te spelen als die beschikbaar is. Gelukkig hebben de meeste tripple A - titels een hoge replay-value. Ik heb me bijvoorbeeld maanden vermaakt met de multiplayer van Modern Warfare 2 en ik weet zeker dat als ik er later weer mee verder ga, het nog net zo leuk is. Daarom vind ik Modern Warfare 2 ook typisch zo'n titel die ik de volle prijs waard vind. Je bent er gewoon zelf bij met wat je koopt.

Cheers :bier:

paul007

Edited by paul007
Link to post
Share on other sites

.Senne, TrackMania is toch gratis :bonk:

Je hebt ook een betaalde versie (Trackmania United Forever).

@Senne: zijn games voor de PC niet juist iets goedkoper dan voor de consoles? Want ik zie meestal dat PC-games bij de release €10 goedkoper zijn dan hun variant op de console. Net als jou zal ik ook nooit betalen per speeluren of per maand.

Klopt, met hetgeen tussen haakjes staat doel ik op het feit dat 50 euro zowat de duurste PC games zijn. Nu ik het zelf herlees zie ik dat ik het best slecht heb uitgedrukt, maar PC games zijn inderdaad goedkoper dan console games en de duurdere PC games zijn dus meestal 50 euro. :puh:

Link to post
Share on other sites
onbekendeIV

ben er 50/50 over, sommige spellen zijn veelste duur voor wat ze te bieden hebben maar sommige zijn het waard zoals GTA of BF of CoD. Je kan beter je spellen halen bij Gamemania omdat je ze daar kunt proberen voor aankoop. (en ze doen niet moeilijk met leeftijdsgrenzen!).

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...