Jump to content

Het grote PSP topic


Insanity Prawn Boy

Recommended Posts

Welkom in het grote PSP topic!

pspll8.png

In dit topic is alles te vinden over de PlayStation Portable.

De PlayStation Portable is de eerste draagbare spelcomputer van Sony. De PSP werd voor het eerst aangekondigd tijdens E3 in 2003 en werd onthuld op de E3 van 2004. Op 12 december 2004 ging de PSP voor het eerst over de toonbank in Japan, 24 maart 2005 in Noord-Amerika en vanaf 1 september 2005 ook in Europa voor ongeveer 250 euro.

De PSP maakt gebruik van regio codes. Dat betekend dat een UMD film uit de VS niet op een PSP uit een ander continent te gebruiken is. Voor Europa en Azië geld regio code 2, dus Aziatische UMD's doen het ook op een Europese PSP. Voor games gelden de regio codes niet, dus het maakt niet uit waar je je spel vandaan haalt, ze doen het allemaal op iedere PSP.

Links:

- Europese PSP website

- Noord-Amerikaanse PSP website

De Specificaties:

Afmetingen:

6.7 in (W) x 2.9 in (H) x .9 in (D)

Gewicht:

ongeveer 280g

CPU:

PSP CPU (333mhz)

Geheugen:

32mb

DRAM:

4mb

Scherm:

4.3 inch, 16:9 Wide screen TFT LCD, 480 x 272 pixels, 16.77 miljoen kleuren.

Geluid:

ingebouwde stereo luidsprekers

Input/Output:

IEEE 802.11b (Wi-Fi), USB 2.0 (mini-B), Memory Stick Duo™, Infrared Port

Draadloos..:

Infrastructure mode, Ad hoc mode (connection up to 16 consoles)

Disc drive:

UMD, read only

Foto's:

psp2fj0.png

psp3tg6.png

Demo's

- Loco Roco

- World Tour Soccer

- Ridge Racer 2

- Moto GP

- Loco Roco Halloween demo

- Block Club (Jap)

- Exit 2 (Jap)

- Nieuw Loco Roco level (Jap)

- Ape Academy 2

- Loco Roco kerst demo

- Killzone Liberation Demo

Nieuws:

Nieuwe firmwire:

Er is weer een nieuwe firmware voor de PSP uit. Ditmaal gaat het om versie 2.82. De nieuwe firmware bevat alleen security fixes. Waarschijnlijk zul je firmware 2.82 nodig hebben voor de Loco Roco Demo die vandaag uit is gekomen. Firmware 2.82 is te vinden onder Netwerk bijwerken functie op je PSP en nu ook op de officiële PSP website.

bron: www.pspweb.nl

Niewe Loco Roco demo:

Er is vandaag weer een nieuwe demo uitgekomen voor Loco Roco. Deze demo staat speciaal in het teken van Halloween en is maar kort te downloaden. >link<

locoroco_preview.jpg

Moto GP demo:

"Maak de straten van Valencia onveilig met deze exclusieve MotoGP-demo" >link<

MotoGP_demo_preview.jpg

Speelbare Ridge Racer 2 demo:

Speelbare demo van Ridge Racer 2. >link<

RidgeRacer2_downloadabledemo_preview.jpg

PSP verkoopt minder dan verwacht:

Sony's Playstation Portable verkoopt een stuk minder goed dan verwacht. Dat heeft Sony afgelopen week zelf bekend gemaakt. Het was de verwachting dat er dit fiscale jaar zo'n 12 miljoen PSP's over de toonbank zouden gaan. Deze week heeft de Japanse electronicagigant dat cijfer moeten bijstellen naar negen miljoen.

Sony had er al wel rekening mee gehouden dat er in dit jaar wat minder draagbare systemen verkocht zouden worden dan in 2005. In dat jaar was de PSP immers voor het eerst wereldwijd te verkrijgen. 14.1 miljoen PSP's vonden in dat jaar een nieuw baasje.

Volgens Hiroshi Kamide, directeur van een groot Japans onderzoeksbureau, ligt de oorzaak hiervan vooral bij de software.

"If you look at the availability of software, there are a lot of games for the PSP but they are not particularly successful. You don't see any million-seller games for the PSP but you do hear about them for the Nintendo DS. The big problem is that while it's a wonderful-looking machine with a great display, the games are not so different from those you play at home on the PlayStation 2. Most of the software is knock-offs of PlayStation 2 titles and that won't do Sony any favors"

Sony laat weten het tij proberen te keren met nieuwe games en functies voor de PSP. Denk hierbij aan dingen als een digitale camera en een GPS-systeem.

bron: www.insidegamer.nl

Bewerkt: door Insanity Prawn Boy
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 504
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Tunix

    45

  • Rullez

    39

  • The GamerII

    35

  • SamShine

    32

Nieuws:

Sony medewerkerks kochten zelf illegale PSP's.

Een opvallende update op het schokkende nieuws dat Lik-Sang heeft aangegeven te stoppen. Sony, dat Lik-Sang aanklaagde en daarmee de stekker uit het bedrijf trok, bleek medewerkers in dienst te hebben die notabene zelf PSP's bestelde op Lik-Sang. Lik-Sang heeft namelijk een paar namen gepubliceerd van mensen die een PSP kochten op de website.

Al deze personen zijn werkzaam bij Sony Computer Entertainment Europe en kochten waarschijnlijk een PSP bij Lik-Sang nadat Sony had bekend gemaakt het apparaat uit te stellen vorig jaar. Sony zelf heeft recentelijk aangegeven niks te maken hebben met het feit dat Lik-Sang stopt. Er blijven echter twijfels over het hoe en wat van deze kwestie.

bron: www.insidegamer.nl

3 niewe demo's.

Vandaag zijn er maarliefst drie nieuwe Japanse demo's opgedoken. Het gaat hier om een demo van Block Club, Exit 2 en een nieuw Loco Roco level. De installatie is redelijk simpel door deze stappen te volgen.

  1. Sluit je PSP aan op de computer.
  2. Open de map PSP en ga dan verder naar de map GAME.
  3. Ze de demo in de map GAME, en tada klaar is kees.

bron: www.pspweb.nl

(de demo's zijn toegevoegd bij de demolijst)

Bewerkt: door Insanity Prawn Boy
Link to comment
Delen op andere websites

Nieuws:

PSP camera reclame

De eerste Japanse reclame voor de PSP camera is een feit. Op de reclame zie je mensen foto´s nemen met hun PSP´s van een man. Op het filmpje is ook te zien dat het makkelijk is om extra effecten toe te voegen en de foto´s te bewerken. De camera zal op 2 november voor omgerekend 30 euro in de Japanse winkels liggen. >link<

bron: www.pspweb.nl

!:Vice City Stories UMD niet zo sterk als het moet

Verschillende mensen hebben er al last van en vele zouden er misschien vandaag of morgen ook last van krijgen De UMD van GTA: Vice City Stories is niet zo sterk als zou moeten. Op internet gonst het van de klachten dat de UMD na enkele keren uit het doosje gehaalt te zijn spontaan brak.

Hoe dit komt en of dit een grote productie fout is is nog onbekend. Wanneer jouw dit overkomt, twijfel niet en ga terug naar de winkel om een nieuwe te eisen. Je hebt immers betaald voor een degelijk product.

umd1tt2.jpg

bron: www.pspweb.nl

Ape Academy 2 demo

De laatste tijd zien we steeds meer demo's, denk aan Ridge Racers 2, MotoGP en LocoRoco Halloween. Natuurlijk kan dat stelletje apen niet ontbreken en ook zij krijgen dan hun eigen demo. In Ape Academy 2 kun je je lekker uitleven door allerlei apenstreken uit te halen. Veel plezier!

Monkey_preview.jpg

bron: www.pspweb.nl

Bewerkt: door Insanity Prawn Boy
Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

Firmware 3.00 beschikbaar via Network Update

Firmware versie 3.00 zou inmiddels, volgens Amerikaanse bronnen, verkrijgbaar moeten zijn voor de PlayStation Portable. De firmware zou gedownload kunnen worden door middel van de Network Update. De update zou inmiddels nog niet beschikbaar zijn op Japanse en Amerikaanse websites, maar zou spoedig wel gaan verschijnen, en is zelfs al op diverse sites te vinden. De firmware beschikt over de volgende positieve toepassingen:

- PlayStation Network Titles worden nu ondersteund.

- Remote Play is toegevoegd als nieuwe feature.

- Online instructions manuals zijn toegevoegd en beschikbaar voor de gebruikers.

- Time recording is toegevoegd als nieuwe feature bij het RSS channel.

- Een visual player is toegevoegd als feature in de muziek sectie. Daarbij komen ook nog toepassingen als 3 speed fast forward en fast reverse bij de music player om de hoek kijken.

- De camera is toegevoegd als een nieuwe feature onder de foto sectie.

UMD Auto-Start feature is toegevoegd in de system settings tab bij de settings.

De firmware zou inmiddels wel al via een download beschikbaar gesteld zijn. Deze kun je installeren door een connectie te leggen met je PSP via de USB interface van je PC. Meer informatie hierover kun je hier nalezen.

instman2.jpg

BRON

Link to comment
Delen op andere websites

Firmwire 3.01 op komst

Sony heeft op de officiële forums laten weten dat er een update komt voor firmwire 3.00. Waarschijnlijk zit er een foutje in de beveiliging.

Heeft iemand het geprobeerd of cheatdevice het mischien doet op 3.00?? (mischien is dat de fout)

Link to comment
Delen op andere websites

Ik krijg vandaag een psp+VCS dus ik zou hier 2 vragen over willen stellen:

1. Hoe kan je muziek en afbeeldingen op je psp zetten? werkt dat met een kabeltje...?

2. Hoe kan je muziek die op je psp staat, ook in VCS zetten als radiozender?

Alvast bedankt!

Link to comment
Delen op andere websites

1. Dat kan. Je moet je PSP formatteren (even zoeken in de interface) en dan je PSP aansluiten met een kabel op je PC. Dan even zoeken naar de map 'MUSIC' en daar kan je de muziek in zetten.

2. Dat kan met een programma van Rockstargames zelf, zie deze pagina.

Meer vragen mag je stellen :) .

Link to comment
Delen op andere websites

1. Hoe kan je muziek en afbeeldingen op je psp zetten? werkt dat met een kabeltje...?
Hiervoor heb je een USB kabel nodig van het type B dacht ik. Indien er nog geen muziek map is, maak er dan één aan op je MemoryStick, genaamd 'MUSIC' (met hoofdletters). Deze map hoort in de map 'PSP' te staan. (Deze Computer > *: > PSP > MUSIC - [* = de driveletter van je verwisselbare schijf, in dit geval de MemoryStick]). Afbeeldingen plaats je in de map 'PHOTO'. Deze maak je, evenals de 'MUSIC', 'GAME' en 'VIDEO' map in de map 'PSP' aan.
2. Hoe kan je muziek die op je psp staat, ook in VCS zetten als radiozender?
Dit is helaas niet mogelijk. Om eigen muziek (custom tracks) als persoonlijk radiostation te gebruiken dien je het programma 'Rockstar Custom Tracks' te downloaden. Dit is te vinden bij de Download pagina op de site van GTA Liberty City Stories. Om de muziek te converteren naar je PC heb je een originele audio-CD nodig. Je start Rockstar Custom Tracks. Je stopt een audio-CD in het CD-/DVD-station. Nu zouden de nummers van op de CD moeten verschijnen in het venster van het Rockstar Custom Tracks programma. Je vinkt de nummers aan die je wilt converteren naar je Custom Tracks map op je PSP (gebeurt automatisch) en je past eventueel de titels aan van de muziektracks. Klik nu op het PSP icoontje om het converteren te starten.

Als het converteren voltooid is, start dan eens VCS, ga naar START > Audio. Vink Radio Stations af en Custom Tracks aan. :)

Indien je liever meteen MP3 bestanden wilt converteren zonder CD's te gebruiken, dan kan je misschien eens in dit topic kijken. Als je dit wilt doen moet je Rockstar Custom Tracks wel verwijderen van je PC.

Link to comment
Delen op andere websites

Er is ook een andere manier om muziek en foto's op je PSP geheugenkaart te zetten. Daarbij maak je gebruik van een cardreader. Deze cardreader leest verschillende geheugenkaarten. Dus ook de geheugenkaarten van Sony. Als je gebruik maakt van de cardreader, dan moet je de cardreader verbinden met je PC. Je moet dan de kabel van de cardreader in je USB-poort zetten. Daarna zie je vier verschillende schijven. Je moet dan je geheugenkaart omgekeerd in de cardreader stoppen. Je moet je geheugenkaart in de MS gat stoppen, aangezien het een Memory Stick Duo kaart is van Sony. Als de geheugenkaart er goed in zit, dan zie je het rode lichtje branden op je cardreader. Ga daarna naar Deze Computer en dan naar de Verwisselbare schijf (I:). Open de I schijf en dan zie je de map PSP. In die map moet je met hoofdletters de mappen MUSIC, PHOTO, GAME en VIDEO aanmaken.

Bewerkt: door Colonel Cortez
Link to comment
Delen op andere websites

Dit heb je toenet ook al aan gevraagd in het Algemene Vragen Topic, er kwam een uitgebreid antwoord dus lijkt het me niet nodig om het nog een keer te vragen. De PSP doet er ruim 2 uur over om op te laden en indien hij opgeladen is zie je geen rood lampje meer, indien hij nog aan het opladen is is dit lampje wel aan het branden. Voor het geval je het topic niet meer kan vinden zet ik de desbetreffende post van SummerBase even voor je neer.

Zou ik je vriendelijk mogen verzoeken om dit soort vragen te stellen in het 'Consoles & Beurzen' forum, want dit heeft echt totaal niks met GTA Vice City Stories te maken, wanneer je een vraag stelt moet je eerst even nadenken waar hij wel thuis hoort, maar om niet je vraag onbeantwoord te laten zal ik wel even een blik er naar toe kijken. De Accu is vrij snel vol vindt ik zelf, toen ik mijn PSP op moest laden voor de update van VCS was het binnen 2 uur helemaal van 7% naar 100% vol, met die 100% kan je (uit ervaring) ruim 3 á 5 uur spelen het ligt er precies aan wat je doet, op welke kleur instelling en met welk volume. Verder maakt het niet zoveel uit, ik speel toch met de netstroom adapter eraan. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, anders vraag je het nog maar een keer in het 'Consoles & Beurzen' forum, veel succes en plezier bij de overweging om een PSP aan te schaffen. :klap:
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...