Jump to content

[Wens] Verkeer


Dippie

Recommended Posts

Het lijkt mij leuk als de intensiteit van het verkeer klopt qua tijd. Dus dat je 's nachts weinig wegverkeer hebt, in de spitsuren veel verkeer met op verschillende plaatsen ook echt filevorming, en dat je overdag, tussen de spitsuren, gewoon door kunt rijden. Het lijkt me ook leuk dat er dan verschil in verkeersintensiteit zit tussen midweek een weekend. In het weekend is het de hele dag vaak wat drukker. Dan gaan mensen te toeren, op familiebezoek of gewoon even op stap (pretpark, dierentuin, zwembad, museum enz. enz.) Ook lijkt het me leuk dat in het weekend parkeerplaatsen bij musea enzo voller staan dan door de week.

Wat zijn jullie ideeën hierover?

Bewerkt: door VWO-er
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 131
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Phoenyxar

    21

  • thebig

    11

  • Maarten11

    10

  • Dippie

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Natuurlijk zou dit leuk zijn, maar eigelijk is het al in zekere mate zo in GTA IV. Je zult minder verkeer vinden 's nachts, in industrieterreinen en residentiële wijken is aanzijnlijk minder verkeer dan in Algonquin.

Maar zoals je zegt kan het inderdaad wat beter en verder uitgewerkt, zo zou ik toch wel graag echte spitsuurfiles willen zien en niet omdat een of andere ped zich weer heeft vastgereden ;P

Link to comment
Delen op andere websites

En dit zal niet alleen over het verkeer gaan, maar ook qua inwoners. Als het regende in Liberty City (IV) dan zag je geen mensen op straat, oftewel met paraplu's of LCPD met regenvesten. Wat in GTA V nu te zien zal zijn (denk ik toch), is dat je omgeving meer mensen (bij mooi weer) meer activiteiten ziet doen. Bij mooi weer = golven, vol strand, rollerskater's, joggen, baden...

Qua traffic zullen ze dezelfde methode gebruiken als die in de IV.

Link to comment
Delen op andere websites

Jammer genoeg is dat moeilijk te voorkomen dankzij het spawnalgoritme. Die spawnrate is een beetje wijkgericht en wordt dus ook beïnvloedt door de voertuigen die er al rijden (dus ook de jouwe).

Het lijkt me nogal moeilijk (en iets zwaarder om te laden) om een compleet willekeurige spawnalgoritme te maken (doelende op meer verscheidenheid in het straatbeeld)... ;3

[Edit: het woord "spawnalgoritme" is hier misschien niet helemaal op zen plaats, maar ja :3 ]

Bewerkt: door Phoenyxar
Link to comment
Delen op andere websites

Helemaal mee eens. Maar ik had nooit zoveel moeite met het verkeer in gta IV. Ik had er vrede mee. Vond het leuk, maar het kan altijd beter. In San Andreas had ik er wel problemen mee. Dat auto's zomaar in eens naar rechts of links gingen en keihard reden als je even remde en dat ze dan botsen. Ik vond dat in gta IV al heel goed uitgewerkt. Maar dingen zoals file en spitsuur drukte zal het leuker maken. :)

Link to comment
Delen op andere websites

Ja, in GTA SA was dat niet goed uitgewerkt. Wanneer je in het midden van de weg stopte, bleven ze ook gewoon staan en reden ze niet voorbij je auto. Pas als je schiet rijden ze in paniek weg.

Ik vind het ook irritant dat, wanneer je even in je achteruitkijkspiegel kijkt om te zien wat er daar gebeurd, je plots tegen een auto kan botsen. Dat terwijl de weg 1 seconde daarvoor nog helemaal leeg was.

Het is wel raar dat het niet zo goed is uitgewerkt, in GTA VC en III had ik die problemen nooit.

Er is plaats voor verbetering in het verkeerssysteem. Files en spitsuur zou leuk zijn en ook dat op afgelegen wegen weinig mensen rijden.

Link to comment
Delen op andere websites

Het tijdelijke geheugen van IV is wel al beter dan at van SA wat dat betreft, als er geen auto's voor je rijden en je kijkt even achteruit is er in IV wel een hoop minder kans dat je op een auto knalt, zeker vergeleken met San Andreas, waar je de auto's gewoon voor je zag spawnen en de-spawnen. Maar ja, laten we maar hopen op een geavanceerd gescript verkeer ^^

Link to comment
Delen op andere websites

We zien wel wat Rockstar ons te bieden heeft. Spitsuren en files zouden het wel realistischer maken, maar op sommige momenten ook wel zwaar irritant denk ik. Bij San Andreas was het verkeerssysteem inderdaad heel slecht. Ik irriteer me het meest aan auto's die ineens van rijbaan wisselen en je zo het water in duwen,. Daar gaat mijn gloednieuwe geïmporteerde en gemodde sportwagen :cry:. Of auto's die om de 5 meter van rijstrook wisselen. En als er weer treinen in voorkomen, dan moeten ze zorgen dat de spoorbomen dicht zijn voordat de trein passeert, en niet als de trein al bijna voorbij is. Ik ben er gelukkig nooit het slachtoffer van geworden, maar ik zie het wel regelmatig gebeuren dat pedestrians worden vermorzeld door een trein omdat de slagbomen niet op tijd dicht zijn, wat op zich ook wel weer cool is :puh: Maar het klopt niet helemaal.

Link to comment
Delen op andere websites

Ja bij GTA IV is dat soms nog wel het geval, maar wel veel minder. Ik had inderdaad wel eens, vooral op de westelijke brug van Broker naar Bohan. Maar ik heb dat vooral bij GTA SA, bijvoorbeeld over de snelweg van Los Santos naar San Fierro (de zuidelijke snelweg). Ik kon bijna nooit zonder schade over die snelweg. Maar ik denk dat dat bij GTA V wel minder zal zijn. Richtingaanwijzers zouden een hoop schelen :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Ja bij GTA IV is dat soms nog wel het geval, maar wel veel minder. Ik had inderdaad wel eens, vooral op de westelijke brug van Broker naar Bohan. Maar ik heb dat vooral bij GTA SA, bijvoorbeeld over de snelweg van Los Santos naar San Fierro (de zuidelijke snelweg). Ik kon bijna nooit zonder schade over die snelweg. Maar ik denk dat dat bij GTA V wel minder zal zijn. Richtingaanwijzers zouden een hoop schelen puh2.gif

Probeer niet achterom te kijken maar vooruit te rijden. Dan kom je heel aan :)

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben persoonlijk iemand die voortdurend achteruit kijkt bij GTA's. En het probleem lost zich dan misschien wel op door dat niet te doen, maar toch is het een probleem dat er niet zou mogen zijn.

Bewerkt: door thebig
Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben persoonlijk iemand die voortdurend achteruit kijkt bij GTA's. En het probleem lost zich dan misschien wel op door dat niet te doen, maar toch is het een probleem dat er niet zou mogen zijn.

Ik ook :) Ik kijk zelfs met camera naar links en rechts. Best vermoeiend maar je wend eraan :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...