Jump to content

Alcohol volledig naar 18+?


Wesley

Recommended Posts

De politiek en al die shit schenkt er gewoon simpelweg te veel aandacht aan. Het gezeik is ontstaan door die pubertjes die op hun 12e al willen zuipen en eindigen in coma. 16 is een prima leeftijd en moet gewoon zo blijven. De ouders spelen een grotere rol vind ik, die blijven het meest verandertwoordelijk.

En als die kindjes van 12 eindigen in een coma en ze er weer uit komen hebben ze het denk ik wel door dat het toch niet zo slim was.

Precies, de overheid moet zich niet zo bemoeien met wat iedereen wel en niet doet. Die 2 jaar maakt geen reet uit, degene die het al deden doen het nu nog en degene die nog geen 18 zijn krijgen het voortaan van 18+'rs. Oh, en bijna niemand gaat nu (in mijn regio) nog naar een discotheek, café of whatever, nee dat verkast allemaal naar keten waar je je lam kan zuipen zonder toezicht en is nog eens goedkoper ook.

Is dit erger geworden sinds de jaarwisseling? Wat ik heb kunnen merken in die 2 weken wel, drastisch zelf.

Well done.

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 36
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • NicolaB

    7

  • _Night-Men_

    3

  • Guardian1980

    3

  • thebig

    3

Ik vind het een totalitaire regeling die zijn doel volledig voorbijschiet. I.p.v. de crisis aan te pakken en te zorgen dat die Groningers niet meer zeuren gaan ze dergelijk beleid voeren..

Dan ook nog die slogan ''nix is de afspraak'' :7, dat is toch om te huilen..

De leeftijdsgrens van 16 werd nog niet eens gehandhaafd, ik begrijp niet dat ze niet eerst zorgen dat ze die handhaven. Zelfs coffeeshops lappen de leeftijdsgrens nogal eens aan hun laar, dat zou níet moeten kunnen. Maar de opiumwet en het softdrugsbeleid zijn hele andere discussies.

Eigenlijk is het wel ironisch dat in tijden van crisis gezonde sectoren de nek omgedraaid wordt; eerst de nertsenteelt en nu het uitgaansleven :7.

Ik ben ook bang hoe deze regeleign er over 20 jaar uitziet (ervan uitgaande dat hij niet terugedraaid wordt). Ik weet wel zeker dat ik mijn kinderen rond hun 15 à 16 zou laten drinken. Maar waar kunnen ze dan drinken!? Alle 14+-feestjes zijn zo goed als weg in de buurt, festivals/feesten/kroegen zullen vast een nazistisch deurbeleid voeren :N.. Ik denk dat ik zelf maar een kroeg in mijn kelder zou beginnen.

aldus een wanhopige ouder die niet bij de pakke neer gaat zitten :)

Bewerkt: door Dotz
Link to comment
Delen op andere websites

Hier kan ik maar één ding van vinden, jammer voor de 16 en 17 jarige onder ons. Zo worden je hobby's verpest he, zo hebben ze je precies waar ze je willen hebben. Ik ben zelf 20 ( bijna 21 ) dus ik heb nog de betere tijd meegemaakt. Ook hoefde je geen brommerrijbewijs te hebben toen ik nog 16 was, een theorieexamentje was het enige.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 1 maand later...

Ik las vandaag in de krant dat er door het nieuwe alcoholbeleid vele zuipketens ontstaan. Ongereguleerde zuipketens waar 15-17 jarige soms (met recht) nog veel zieker van thuis komen, dan dat ze in een kroeg deden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2014/02/zuipketen-veroveren-nederland

Wat vinden jullie hiervan? En moet het beleid aangepast worden?

Link to comment
Delen op andere websites

Dat het beleid geen grote weerspiegeling heeft in de samenleving en dat er grote haken en ogen aanzitten mogen duidelijk wezen. Ik ben dan ook voor legaliseren voor boven de 16, maar met strengere regels dan voorheen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...