Jump to content

[Stelling] Call of Duty is uitmelkerij


Fiegel5

Recommended Posts

Ik vind het sinds MW2 eigenlijk dat de Modern Warfare-serie wordt uitgemolken. Ok, Makarov is dood. Maar dan komt Makarov zeker weer als zombie terug in MW4 ofzo :7

Treyarch moet gewoon de CoD-serie overnemen. Hun luisteren ten minste naar de community!

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 31
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Bodemloos

    7

  • Sammie_GTA

    3

  • commando

    2

  • Davedavy

    2

Ben het er mee eens dat het de afgelopen jaren meer uitmelkerij is dan een kwalitatief goed spel uitbrengen. Verhaallijn over 3 MW's? Tweede BO, in de hoop dat het zou verkopen? BO2 is al bekritiseerd en ik vraag me af of vele hem toch hadden gekocht als hij anders ging heette.

Maar het uitmelken begon voor mij al met de reclames erom heen, Mega launch events over de gehele wereld, waarom? Krijg er een bonusmap bij als je hem pre-ordered, wel één van de iconische mappen van BO maar dan nog, is BO2 opzich zelf niet goed genoeg dan in de MP? BO2 vertrouwd in mijn ogen ook te veel op de zombies, ja natuurlijk zijn daar fans van en die moet je dan zeker ook niet teleurstellen, maar zijn alle drie de elementen (Zombies, MP, SP) even goed? Bij het bekijken van filmpjes zag ik een paar nieuwe dingen in SP die me wel bevielen, zelf weapon load-out kiezen en niet meer het rechtlijnige van de missies maar eer keuzes erin, maar voor de rest kon het me nou niet veel interesseren.

Maar goed zolang er fans genoeg zijn om het spel te spelen zal het uitmelken blijven, want ja Treyarch weet ook wel dat ze het een beetje moeten uitmelken, met nieuwe content om voor mensen het spel interessant te houden.

Is COD de enige game? Zoals eerder gezegd niet. En om een beetje off-topic te gaan, kijk maar naar BF3. Daar heb je premium members, die toch een streep voor krijgen en meer krijgen (meer en langere double xp events), helaas is het soms nou niet bepaald leuk spul maar goed het voordeel is dat je de DLC's goedkoper kan krijgen. 5 Mappacks voor MP is wat veel zou je denken, maar ze wisten er toch een draai aan te geven dat het nieuwe elementen aan de game toevoegde. Oude fans tevreden houden door Back to Karkand uit te brengen.

Dus ja er zijn zeker meerdere uitgevers te noemen die hun spel uitmelken. Hoe ze het doen is vaak van belang, en helaas zal je eerder bij negatief (in de ogen van gamers) er commentaar op krijgen. COD heeft in mijn ogen te hoge ogen gegooid met die enorme campagne, en nu vraag ik me af of die campagne recht doet aan het spel?

Link to comment
Delen op andere websites

Iedereen blijft maar zeggen dat het spel waardeloos is, geen vernieuwing heeft, en niets meer aan is. Maar het word toch nog steeds gekocht, ik vind het dus uitmelkerij.

Ik koop hem nu iig niet.

Ik zeker ook niet :puh: Ben het namelijk met alle bovengenoemde argumenten eens.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben het in dit geval wel eens met de stelling. Zelf ben ik niet een erg regelmatige speler van CoD, maar ik neem ze toch wel als er een nieuwe uitkomt in huis. De verhaallijnen veranderen wel, maar aan de game play, of extras veranderd er weinig. Er komt nooit echt wat nieuws, waardoor buitenstaanders nooit eens door hebben welke CoD je eigenlijk speelt, want voor hen ziet dat er allemaal hetzelfde uit.

Daarnaast zoals Mazzeltje al eerder aangaf zijn de Map Packs uitbreidingen al vaak duurder dan het spel zelf, wat dan nog meer uitmelkerij is. Ik speel CoD zeker en vast graag, maar ze melken het inderdaad uit omdat er steeds weinig in veranderd waardoor je eigenlijk geld uitgeeft voor iets wat je al hebt.

Link to comment
Delen op andere websites

Grappig hoe ik vroegen echt een CoD-fanboy was en nu er niks meer mee te maken wil hebben :puh: Maar ik denk wel CoD kan blijven bestaan. Mensen die er bij BO zijn ingestapt vinden MW3 vet en gaan sowieso BO2 halen (denk ik). Misschien halen ze er nog 1 maar vinden ze al minder. Maar ondertussen zijn er weer nieuwe ingestapt bij BO2, en zo blijft het doorgaan en doorgaan en doorgaan...

Todat uiteindelijk de groep haters te groot word.

Bewerkt: door Boss
Link to comment
Delen op andere websites

En in het BO2 topic staat toch wel het voorbeeld dat Treyarch aan het uit melken is:

http://www.gtaforum.nl/topic/123260-call-of-duty-black-ops-2/page__st__360

En meer info erover:

http://mp1st.com/2012/11/19/report-nuketown-2025-removed-from-black-ops-2-playlists/ (excuus voor als de ad naar voren komt; original story na de twee updates)

Iedereen krijgt Nuketown 2025 bij pre-order, en dan de map niet in de game plaatsen als er geen speciaal event is. Is inmiddels gedeeltelijk teruggedraaid. Maar dit is toch wel een erg slechte zaak vind ik, je belazert je eigen fans zo. Dit is toch wel een uiterst slecht (in de zin van slechte marketing en niet kijken naar wat de gamers willen) voorbeeld van uitmelken.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

Maar ach het is ook eigenlijk best te begrijpen, dat dit uitgemolken word. Als je ziet hoe weinig geld ze erin steken en hoeveel geld ze ervoor terug krijgen, van gamers die dan toch de nieuwe COD willen kopen. dat is echt een goudpot :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Nou zeker, zo lang iedereen inclusief ik zelf Call of Duty blijft kopen dan komt er heus wel weer een Modern Warfare 4 en een Black Ops 3. Alleen worden de cijfers in reviews wel met het jaar lager, ik verwacht voor de volgende Call of Duty niet hoger dan een 7.5 als het nog steeds op dezelfde engine draait.

Link to comment
Delen op andere websites

Nou zeker, zo lang iedereen inclusief ik zelf Call of Duty blijft kopen dan komt er heus wel weer een Modern Warfare 4 en een Black Ops 3. Alleen worden de cijfers in reviews wel met het jaar lager, ik verwacht voor de volgende Call of Duty niet hoger dan een 7.5 als het nog steeds op dezelfde engine draait.

7.5 vind ik al hoog gegrepen, eerder een 4.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben het wel eens met de stelling, maar ik geef ze ook helemaal gelijk. Zolang het geld blijft binnenstromen, betekent dat toch volgens mij dat de fans er op zitten te wachten. Pas zodra de verkoop serieus gaat tegenvallen zullen ze zich afvragen of ze er nog wel mee door moeten gaan, en dan heb je kans dat ze het over een andere boeg zullen gooien en de cijfers weer zullen stijgen.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...