Jump to content
Dutchy3010

GTA Vice City Interviews - Alle steden gecombineerd?


Vanwege het 10-jarige jubileum van GTA Vice City en de release van de mobiele versie hebben twee topwerknemers van Rockstar Games ten tijde van Vice City, Aaron Garbut (Art Director) en Leslie Benzies (producer), een interview gegeven. Beiden hebben een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van GTA Vice City.

gallery_1_5_137927.jpg

Erg leuk om te lezen, maar ik wil graag een klein onderdeel ervan uitlichten, en wel het volgende (uit het interview met Leslie):

Any chance that Vice City might return in a future GTA?

It is always a possibility. There are a few references to the city in our current-gen GTAs so it is part of that HD universe, and it is certainly somewhere we would love to revisit. However Vice City, perhaps more than any other GTA game, was as much about the era as the setting. Miami in the 1980’s is so iconic it would feel strange to revisit the city in a different time period.

Of course at some point we would like to have one big world containing all our cities and let the player fly between them and revisit their favorite areas, and in that context reimagining Vice City would be very interesting.

Die laatste alinea belooft natuurlijk heel wat. Een spel waarmee je naar alle steden - Los Santos, San Fierro, Las Venturas, Liberty City en Vice City- kunt gaan met behulp van een vliegtuig. Bij het lezen van deze alinea kon ik niet anders dan fantaseren over hoe dat eruit zou komen te zien. Het altijd levendige Liberty City verlaten om even aan het strand te gaan liggen in Vice City...

Het gehele interview met Aaron Garbut is verdeeld over twee websites en kan je hier en hier vinden. Het interview met Leslie Benzies kan je hier lezen.

Natuurlijk kan je voor alle discussies en vragen omtrent GTA Vice City terecht in ons GTA VC subforum.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

"at some point"

Of te wel, ooit in de toekomst willen ze daar werk van maken. Uiteraard klinkt zo'n concept op zich geweldig, maar dan gaat niet voor de eerste tien jaar zijn.

De vraag is dan ook of ze enkel de tradtionele steden er in stoppen of ook andere nieuwe steden, aagezien dat zo'n game meer een heel land bestrijkt :3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uiteraard klinkt zo'n concept op zich geweldig, maar dan gaat niet voor de eerste tien jaar zijn.

Bron? Waarom? Inderdaad is het onbekend wanneer het gaat komen. Sterker nog; het is onbekend óf het überhaupt gaat komen. Maar als Rockstar het echt wilt, zou GTA V.2 -met wat voor naam dan ook- dit al kunnen bevatten. Maar ja, ik heb liever één stad met de mooiste details, dan een aantal steden die wat sneller gemaakt zijn.. Al zou het natuurlijk wel erg vet zijn...

En een heel land hoeft natuurlijk niet als je, zoals ze zeggen, op een vliegtuig kunt stappen en naar ander deel toe kunt gaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En een heel land hoeft natuurlijk niet als je, zoals ze zeggen, op een vliegtuig kunt stappen en naar ander deel toe kunt gaan.

Maar dat is me toch echt wel een afknapper op het idee hoor, als er toch meerdere maps samen komen dan wil ik ze samen geïntegreerd zien. Dat moet nog niet eens op een grote schaal zijn, maar als de maps individueel afzonderlijk ergens gelegen zijn en je enkele van de ene plek naar de andere kunt komen via bijvoorbeeld een vliegtuig nemen op een airport dan zie ik het liever niet. Zelf denk ik ook dat Rockstar zoiets wilt 'voorkomen' en hun maps liever volledig en afgemaakt houdt.

Maar je hebt wel gelijk, voor hetzelfde geld komt het morgen uit, maar ik zou er mijn geld niet op inzetten ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klinkt erg goed! Eigenlijk sinds dat San Andreas uitkwam heb ik altijd al stiekem gedroomd dat er zoiets zou komen waar alle steden in 1 spel zouden zitten. Ik denk ook sowieso dat dit na het aankomende succes van GTA V een goede zet zou zijn om van GTA VI dit concept erin te verwerken.

Men zou dan net als GTA V bijvoorbeeld ook met verschillende personages kunnen werken, maar dan ook personages die we al kennen en waarvan hun leven verder gaat na de vorige GTA's. Zo denk ik dan aan CJ, Niko en Tommy in 1 spel.

Het blijft natuurlijk gissen of het ooit daadwerkelijk gaat komen, al denk ik dat we toch mogen praten over een kans omdat men hier nu ook al over spreekt in een interview. Fingers crossed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klinkt zeker goed, als ze zo iets gaan verwezelijken ga ik echt heel blij worden, met name het swichtes tussen Vice City,Liberty city en Las Venturas spreekt me erg aan.

Edited by xoex23

Share this post


Link to post
Share on other sites

GRAND THEFT AUTO MMO EEN OPTIE?

Als er één universum geschikt is voor een Massive Multiplayer Online Role-Playing Game, dan is het natuurlijk dat van... The Elder Scrolls. Zoals je wellicht weet, komt daar binnenkort ook daadwerkelijk een MMO van op de markt. De nummer twee op de lijst van potentiële top MMO-universa is echter dat van Grand Theft Auto. En alhoewel GTA V nog moet uitkomen, weerhoudt dat Rockstar er niet van om eens lekker in het wildeweg te filosoferen over een eventuele GTA MMO. Een game, waarin alle steden uit alle GTA's ever op elkaar aangesloten zouden zijn:

... AT SOME POINT WE WOULD LIKE TO HAVE ONE BIG WORLD CONTAINING ALL OUR CITIES AND LET THE PLAYER FLY BETWEEN THEM AND REVISIT THEIR FAVORITE AREAS, AND IN THAT CONTEXT REIMAGINING VICE CITY WOULD BE VERY INTERESTING.

Bron: PU..

Edited by harry1985

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik bekijk het met argusogen, ik vind het namelijk ook wel gewoon leuk om Singleplayer te spelen. En een MP gerichte strategie veranderd ook weer veel aan de gameplay.

Edited by commando

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een volledige game, bestaande uit een andere map (alles tot nog toe bij mekaar gegrabbeld), een ander gameconcept en ga zo door als DLC?

Ik denk niet dat Rockstar ons zo van onze stoel zal afblazen hoor, eerder een wat beschaafdere DLC in de manier van extra verhaallijn (maar hier iets minder waarschijnlijk)

De MMO is een leuk concept maar zal denk ik niet echt zo goed werken binnen een GTA, GTA is op zijn eerste een spel dat je alleen speelt en daarna pas een game om je online mee te amuseren, dat principe zou niet mogen veranderen, dat zou mogelijk het spel niet ten goede komen =3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...