Jump to content

Super- en Megalid-rangen verdwijnen


PatrickW

Recommended Posts

  • Reacties 152
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • SpacyColours

    13

  • Phoenyxar

    11

  • MegaPilot

    9

  • Dotz

    8

Aan de andere kant zou ik zeggen: laat het zo. Maar aan de andere kant is een alternatief misschien ook niet zo'n slecht idee. Wel in ieder geval iets waaraan je kunt zien dat iemand een door het forum gewaardeerd lid is. Want de rangen van nu hebben dat doel ook een beetje. Je kunt zien wie iets positiefs bijdraagt aan het forum. Dat vind ik juist het mooie ervan. Natuurlijk zijn er ook gewone leden die veel doen, maar dat is toch wat anders. Om superlid+ te worden, moet je het ook willen. En sommige leden die bijvoorbeeld heel goed zijn met mods (om maar even een voorbeeld te noemen), terwijl hun ABN nogal te wensen overlaat. Niet dat dit een ramp is ofzo, maar van superleden of hoger wordt volgens mij wel verwacht dat ze normaal kunnen schrijven. Of heb ik dat mis?

Link to comment
Delen op andere websites

Iemand die super goed ABN beheerst, hoeft niet een betere aanwinst te zijn voor het forum dan iemand die wat minder het ABN beheerst, maar ondertussen wel veel verstand van bepaalde zaken heeft. Iemand met specifieke kennis is veel meer waard dan een 13 in een dozijn lid mét goed ABN.

Feit blijft dat elk actief lid zijn waarde heeft op een forum, wat diegene ook post.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb geen problemen met dit systeem, maar als het beter kan, dan doen we dat toch gewoon?

Jongen, jij moet gaan werken bij de begrotingsonderhandelingen van Griekenland. Ze gaan je graag zien komen zo! :7

Maar even serieus. Het probleem met het huidige systeem is dat het volgens sommige zijn waarde wat heeft verloren nu dat de activiteit wat uit het forum is gestroomd tijdens het intergtalurium. Leden worden misschien nogal snel gepromoveerd... Maar dat is dan misschien nog niet zo slecht. Ik zou het systeem niet graag zien verdwijnen, maar ik heb tegelijkertijd ook niet veel argumenten voor het verder behoud. Het kan een stimulans zijn voor goede leden, maar het wordt door vele anderen die er niet ingeraken vaak als een old-mans-clubje gezien. Is dat de fout van het systeem? Of zal zoiets altijd zijn? Ik zie zelf niet direct een beter systeem dan hetgene we nu hebben. Niet zozeer omdat dit optimaal zou zijn, maar omdat ik ten eerste geen verbetering nodig vind en omdat ik er ook al geen verbetering voor kan maken. Is een rank afschaffen beter? Is het integreren in iets anders beter? Ik weet het niet. Wellicht hebben we eerste een gebeurtenis of schandaal nodig voordat we een potentiële verbetering zullen zien. Tot dan lijkt me de huidige situatie wel voldoende. Maar dat is dan ook maar wat ik er van denk.

Link to comment
Delen op andere websites

Iemand die super goed ABN beheerst, hoeft niet een betere aanwinst te zijn voor het forum dan iemand die wat minder het ABN beheerst, maar ondertussen wel veel verstand van bepaalde zaken heeft. Iemand met specifieke kennis is veel meer waard dan een 13 in een dozijn lid mét goed ABN.

Feit blijft dat elk actief lid zijn waarde heeft op een forum, wat diegene ook post.

Geloof me, er zijn genoeg leden hier op het forum waarvan ik vind dat ze heel actief meedoen, terwijl ze nog altijd 'gewoon' lid zijn. Hoe dat komt, weet ik niet. Maar waarschijnlijk is dat dan omdat bijvoorbeeld toevallig ík zo positief over die personen denk, terwijl er misschien ook wel mensen zijn die er heel anders over denken. Daarom zeg ik ook dat het gewoon specifieke leden zijn die het verdienen een kleurtje te krijgen. Die leden waar niet alleen één of een paar mensen iets positiefs over te zeggen hebben, maar diegenen die door een grotere groep gewaardeerd worden, snap je? Want het is pas eerlijk als zoveel mogelijk mensen het eens zijn met een bepaalde promotie.

Begijp me niet verkeerd, hé. Iedereen hier op dit forum mag in mijn ogen trots op zichzelf zijn, zeker als diegene zich altijd acceptabel gedraagt en inhoudelijke posts levert. Dat snap ik echt wel, hoor. ;)

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Ben ik het niet helemaal mee eens. Natuurlijk heb je in beginsel gelijk. Maar wat als iemand heel veel weet van -bijvoorbeeld- multiplayer, en daardoor slechts een paar mensen heel goed kan helpen. Is diegene dan niet evenveel waard met 5 posts dan iemand met 100 goede posts in opinie? De eerste wordt slechts door een paar mensen gewaardeerd (de rest is er vaak niet in geïnteresseerd), de ander door heel wat meer mensen omdat die een stuk grotere "exposure" heeft. Maar de eerste mensen zijn wel 100x blijer met die hulp-post dan die anderen door de discussie-post. ;)

Link to comment
Delen op andere websites

Volgens mij hadden we het er een paar maanden terug wel eens over en toen was mijn mening dat SL + ML tijdelijk samengesmolten konden worden tot één rang. Dit wegens de rustige periode die Phoenyxar zo mooi "intergtalurium" noemt, waardoor er relatief veel actieve leden in zwarte en groene keurtjes rondliepen en het verschil tussen de twee rangen weinig zichtbaar was. Momenteel vormen we namelijk meer een community dan een forum en zijn rangen minder van elkaar te distantiëren want de actieve leden kennen elkaar toch wel.

Aangezien het nog maar een half jaartje duurt (hopelijk) kunnen de rangen nu wel blijven want hun waarden zullen prominenter worden als GTA V uitkomt en een nieuwe generatie GTAers zich op het forum manifesteert. Dan ontpopt het zich ook weer meer tot een forum.

G&C kan altijd nog wat meer aanzien gebruiken op het forum. Niet dat het per sé nodig is want The City-systeem en verschillende gangs zorgen voor genoeg activiteit in dat subforum. Ook dit is iets wat kan veranderen als het forum weer wat drukker wordt. Misschien dat gangs/corps dan ook meer als 'groepen' gezien gaan worden met elk hun eigen kenmerken. Hoewel leden over het algemeen nog het meest in hun eigen GT te vinden zijn, lopen er in elke GT wel conversaties tussen leden van all over the place. In de praktijk maakt het nu dus niet veel uit welke gang je daadwerkelijk joint. Althans niet zozeer voor het forum. Uiteraard heeft het nog steeds wel belang bij evenementen als de field trip naar bordelen in het Oostblok met The Underground, servermeetings bij Covesight en jaarlijks boerengolf/treinrailsplassen bij DWG.

Afijn, beetje onsamenhangend maar in feite komt het er op neer dat ik momenteel niet echt belang bij heb bij veranderingen, of niet iets concreet weet te bedenken iig.

Link to comment
Delen op andere websites

Ben ik het niet helemaal mee eens. Natuurlijk heb je in beginsel gelijk. Maar wat als iemand heel veel weet van -bijvoorbeeld- multiplayer, en daardoor slechts een paar mensen heel goed kan helpen. Is diegene dan niet evenveel waard met 5 posts dan iemand met 100 goede posts in opinie? De eerste wordt slechts door een paar mensen gewaardeerd (de rest is er vaak niet in geïnteresseerd), de ander door heel wat meer mensen omdat die een stuk grotere "exposure" heeft. Maar de eerste mensen zijn wel 100x blijer met die hulp-post dan die anderen door de discussie-post. knipoog.gif

Interessant is de stelling wel. Want wat maakt een SuperLid, een superlid en een MegaLid een megalid?

Door de grotere "exposure" zal het sneller duidelijker worden, dat men een goed lid is. En maakt het lid ook gebruik van zijn " kwaliteiten " als goed lid. Dat betekend dus niet dat een normaal lid, dat maar op 1 topic post ( maar die posts zijn wel van suprieure kwaliteit ) geen goed lid is. Alleen het erkennen van een goed lid, dat zijn kwaliteiten 'gespecialiseerd' gebruikt op een klein gedeelte is lastig.

Dan om nog even antwoord op de vraag ( na aanleiding van SpacyColours bovenstaand bericht ) : " wat maakt het verschil tussen een SuperLid en een Megalid? "

Ik denk de nog grotere "exposure". Ik denk dat een ML zijn kwaliteiten niet alleen per definitie uit in posts, maar ook in het creëren van nieuwe mogelijkheden dat bijdraagt aan een verbeterde sfeer in het forum buiten de posts om. Zoals goede dingen verzinnen voor de G&C-scene, of in een gedeelte van het forum iets kunnen bijhouden wat "wekelijks" de revue passeert ( denk aan OWN, of een wekelijks opinie onderwerp kunnen bijhouden ).

Natuurlijk, betekend het niet dat een MegaLid ook een beter lid is, dan het goede normale lid wat niet is bekroond omdat zijn kwaliteiten iets minder breed terecht komen.

En in die kern, kan ik het begrijpen dat Megaleden en Superleden worden afgeschaft. Echter vind ik ook dat leden die zich integraal goed gedragen op het forum ( en er veel meer tijd in stoppen dan het goede lid, dat maar in 1 forumgedeelte tot zijn recht komt ) ook iets behoren te krijgen voor hun " staat van dienst ".

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind het erg jammer voor diegene die deze rank in bezit hebben of waren.

Als je een rank hebt dan heb je het gevoel dat je iets hebt bereikt.

Veel mensen zullen zich een beetje verloren voelen, ik snap dat wel.

Ik hoop dat de pijn kan worden verzacht met iets. Ik vind het tenminste écht jammer :(

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind het erg jammer voor diegene die deze rank in bezit hebben of waren.

Als je een rank hebt dan heb je het gevoel dat je iets hebt bereikt.

Veel mensen zullen zich een beetje verloren voelen, ik snap dat wel.

Ik hoop dat de pijn kan worden verzacht met iets. Ik vind het tenminste écht jammer :(

Inderdaad, kwam er maar iemand te voorschijn die riep dat dit allemaal een 1-aprilgrap was en we onze rangen gewoon blijven behouden, maar helaas. :N

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben blij dat ik een van de weinigen was die bijna gelijk dacht dat het waarschijnlijk een 1 april grap was, ookal was dat zo`n halve minuut nadat ik m`n post had gemaakt, waardoor ik m`n post maar iets ge-edit had :3 :D Ik ben trots op mezelf nu :puh: Ondanks dat ik het niet zeker wist.

btw, @ het 1-april-comité: Ik zou volgend jaar toch eens iets doen wat echt heel stom zou zijn, terwijl je wel iedereen er mee kunt pakken. Dit is op zich wel een leuke grap enzo, maar het had net zo goed echt kunnen zijn, en dan denk ik dat je minder het gevoel hebt van "Hahahaha je trapte er mooi in!"... Zo`n grap van toen er gezegd werd dat je 18 moest zijn en dat je anders je ouders moest laten emailen enzo, dat was gewoon echt een geweldig goede grap imho, zoiets geks zou ik volgend jaar liever zien. Al snap ik natuurlijk ook dat zulke grappen veel planning en veel werk vereisen...

Ik zou die rangen zoals ze nu zijn lekker zo houden trouwens. If it ain't broken, don't fix it. 'T maakt mij echt niet uit dat megalid of superlid zijn niet zo veel waarde meer heeft als eerst zoals sommigen zeggen, als ik gedegradeerd zou worden zou ik PHOGO meer missen dan dat tekstje onder m`n naam, denk ik :puh: Vandaar ook dat ik het een dom idee vind om super/megaleden op te heven en PHOGO bij G&C te stoppen, een subforum waar ik gewoon echt geen deel van uit wil maken...

Bewerkt: door Mythbuster
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...