Jump to content

Crypteq

Recommended Posts

  • Reacties 189
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • TekaLoca

    28

  • Crypteq

    22

  • GuitarGuy666

    15

  • TrueSkum

    15

Zo, ik heb hem binnen, maar hij kan imo tot nu toe de PS4 nog niet overtreffen, maar dat wist ik van voor mijn aankoop.

We zullen zien hoe ik er over denk binnen een maand of drie.

Ik ben dan ook benieuwd naar je argumenten, boven de meest voor de hand liggende. (grootte, externe voeding e.d.) :)
Link to comment
Delen op andere websites

Vandaag krijg ik eindelijk mijn Xbox One binnen. Ik heb de Day One editie besteld waarbij een Kinect sensor zit, FIFA 15, Forza Motorsport 5 en Dance Central Spotlight. Vorige week heb ik Sniper Elite 3 gekocht die ik vandaag meteen ga uittesten. :D

Link to comment
Delen op andere websites

Vandaag krijg ik eindelijk mijn Xbox One binnen. Ik heb de Day One editie besteld waarbij een Kinect sensor zit, FIFA 15, Forza Motorsport 5 en Dance Central Spotlight. Vorige week heb ik Sniper Elite 3 gekocht die ik vandaag meteen ga uittesten. icon_mrgreen.gif

Veel plezier. thumbsup2.gif

Hoor graag jouw ervaringen ervan. :)

Link to comment
Delen op andere websites

Nou tot nu toe zijn ze niet goed. Heb vanmiddag rond half 1 mijn eerste Xbox One binnengekregen. Direct nadat ik hem had aangesloten maakte hij een ruisende geluid. Net alsof er een cd bekrast werd. Nadat ik alles had ingesteld en op het Dashboard terecht kwam werd het alleen maar erger. Ik besloot hem opnieuw op te starten en toen de Xbox op standby ging werd het geluid nog erger. De enige manier op het geluid weg te krijgen was de stekker uit het stopcontact trekken.

Ik heb Intertoys gebeld (daar had ik hem namelijk gekocht) om te vragen naar uitleg. Want ik vond persoonlijk dat zij verantwoordelijk waren voor het leveren van een werkende console. Die schoven het af op Microsoft en gaven me het nummer van de klantenservice (wat uiteraard te verwachten was). Nadat ik 20 minuten in de wacht heb gestaan kreeg ik twee opties:

1. Terug sturen naar Intertoys, geld terugnemen en een nieuwe bestellen

2. Versturen naar Microsoft voor reparatie, duur: 1,5 maand

Uiteraard ben ik voor optie 1 gegaan en heb ik zo'n twee uur geleden m'n tweede Xbox One in huis gehaald. Opnieuw de Day One editie. Met goede hoop heb ik hem weer aangesloten en ja hoor, opnieuw hetzelfde ruisende geluid. Je kunt begrijpen dat ik toen even door het lint ging. Heb inmiddels 1000 euro uitgegeven aan die console (krijg 500 euro wel terug maar toch).

Ik ben nu bezig met het updaten van de tweede Xbox. Dit duurt in tegenstelling tot de eerste Xbox erg lang. De eerste was zo klaar, ongeveer 20 minuten. Deze staat nu al 1,5 uur aan en is nog maar bij 60%. Of het aan m'n internet ligt weer ik niet.

Een aantal van mijn vrienden hebben ook last van dit probleem en over de wereld zijn wij ook niet de enige. Veel mensen hebben er last van. Ook Microsoft vertelde me dat er al tientallen mensen gebeld hadden met hetzelfde probleem.

Ik zal de tweede Xbox gewoon houden denk ik. Op hoop van zege dat het uiteindelijk via een update gefixt wordt of dat het vanzelf overgaat.

Om je een idee te geven van het geluid:

Link to comment
Delen op andere websites

Dat is jammer om te horen, je bent ook zeker niet de enige.

Volg al een hele tijd een draadje @tweakers

En daar klagen er ook vele die hem van de week binnen hebben gekregen.

Ik zou zeggen, gewoon terug brengen en weer een nieuwe halen.

Weet niet wat je ondertussen al heb gedaan?

Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb de tweede Xbox gehouden. Ik heb het idee dat het al wat minder is geworden. Hij maakt het geluid nu voornamelijk wanneer ik hem opstart. De standby-optie kan ik ook niet aanzetten omdat hij het dan ook doet.

Verder is het even wennen tegenover de Xbox 360. Controller voelt anders, het Dashboard moet ik nog onder de knie krijgen. Verder is het een goede console. :)

Link to comment
Delen op andere websites

Misschien wat argumenten waarom je 'm weg deed?

Ik zal het proberen uit te leggen in verschillende puntjes (klakkeloos overgenomen van gesprek met Crypteq):

  • Grootte van de console. Opzich niet zo'n probleem, maar wel een punt waar de PS4 de baas is.
  • Controller. Lag bij mij niet goed (meer) in de hand. Het voelde gewoon niet goed aan. Ook in dit puntje kom ik weer met de PS4: diens controller vind ik perfect.
  • Grootte van de 'voedingsbak'. In vergelijking met de PS4, die er geen heeft, is dit een groot minpunt. Mijn kast is op wieltjes en ik wist geen raad met die bak.
  • Maakt zogezegd geen geluid. Bij mij maakte de Xbox One een enorm irritant geluid bij het lezen van een game, en vooral bij het lezen van een film. Iets waar ik met de PS4 helemaal geen last van heb.
  • Klein irritatiefactortje: je kan het beeld van een film(/DVD) niet veranderen. Dit kan bij de PS4 gewoon wel. Bizar dat zoiets niet kan op de Xbox One.
  • Graphics. Er is weldegelijk een zichtbaar verschil qua graphics met de PS4, ook in-game.
  • Xbox Dashboard. Die is om te janken op de Xbox One. Vele dingen vond ik gewoon niet terug, plus het ziet er niet uit. Bij de PS4 had ik dat probleem niet, ook niet in het begin. Gebruiksvriendelijkheid +1 voor PS4.

De Xbox One is geen slechte console, maar Sony staat deze keer op 1.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

Oke ieder z'n mening ik zal nu maar 's mijn bevindingen hier plaatsen.

Ik kon mijn Xbox One ophalen bij de Game Mania op vijf September, aangesloten en wel begon ik te spelen natuurlijk moest ik wennen aan het ''nieuwe'' Dashboard maar nu ik alles een beetje onder de knie heb werkt het als een geoliede machine de functie dat je gewoon een game op pauze kan zetten en dan even tussendoor op het ''Snapscherm'' op de rechterzijde van je kan kijken om ff iets op Youtube of Internet op te zoeken vind ik super handig bijv. als je een achievement guide nodig hebt, hetzelfde met de controller in het begin even wennen maar uiteindelijk voelt het goed aan en omdat ik niet zo'n kleine handen heb vind ik een grotere controller wel fijner behalve de ''LB'' en ''RB'' knoppen waarmee ik soms moeite heb om die volledig in te drukken ik heb nog geen enkele bug of probleem met de One ondervonden zoals sommige die een vervelend geluid horen het enige probleem waar ik nu tegen aan loop zijn de weinig games die we nu beschikbaar hebben maar goed dat probleem ligt niet bij de Xbox, ik kan nu al niet wachten op de games in 't najaar.

Bewerkt: door TrueSkum
Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

We zijn inmiddels anderhalve maand verder en ik vond het wel eens tijd worden om mijn mening bij te stellen. Ik had in het principe helemaal geen verkeerde mening, alleen wat fouten in de console zelf die overigens nog altijd niet zijn opgelost.

Xbox Dashboard

Het Dashboard is met de oktober update flink verbeterd. Het was in het begin even uitvogelen hoe en wat. Maar alles is nu overzichtelijk en ik persoonlijk kan me er snel doorheen bewegen. De Snap-optie is super handig. Nooit meer helemaal uit de game moeten om vrienden uit te nodigen of berichten te lezen.

Controller

Ligt veel beter in de hand dan die van de Xbox 360. Wat mij ook opvalt is dat ik veel minder snel zweethanden krijg. Misschien is dat toeval of iets persoonlijks. Ik hoor graag of dit bij meer mensen zo is. De D-pad en de sticks werken fijn en de Xbox Guide (/Home) knop is iets hoger geplaatst waardoor ik er geen last meer van heb.

Store

De Store is compacter dan op de Xbox 360 waarbij je 1000 categorieën had. Wel is de Store nog aardig leeg wat jammer is. Hopelijk brengen ze snel wat meer games uit. Ook Arcade games die op de Xbox 360 populair waren en ook nog eens goedkoop. Want op dit moment hebben ze alleen grote games van €60.

Verbeterpunten:

- Ik zou het fijn vinden als ze mijn probleem met de ventilator die een erg ruisend geluid maakt weten te fixen. Al ben ik bang dat ik hem moet opsturen en hem zeker zo'n anderhalve maand kwijt ben.

- Vollere Store (oftewel meer games)

- Motto, biografie en locatie op profiel terugbrengen (je kunt nu bijvoorbeeld niet zien waar iemand vandaan komt)

Om een lang verhaal kort te maken ben ik tot nu toe tevreden met mijn aankoop. :)

Link to comment
Delen op andere websites

Die Xbox One bundel met AC Unity en AC IV Black Flag voor 400 euro is wel een ontzettend goede deal, als je nog geen Xbox One heb zou ik die gaan halen, ik had vorig jaar al de Xbox One met kinnect voor 500 euro uit duitsland gehaald. Nu zit ik met me kinnect in de doos, beetje jammer. Het was niet anders toen.

Link to comment
Delen op andere websites

Die Xbox One bundel met AC Unity en AC IV Black Flag voor 400 euro is wel een ontzettend goede deal, als je nog geen Xbox One heb zou ik die gaan halen, ik had vorig jaar al de Xbox One met kinnect voor 500 euro uit duitsland gehaald. Nu zit ik met me kinnect in de doos, beetje jammer. Het was niet anders toen.

Heb jij nu serieus een Playstation 4-bundel én een Xbox One-bundel gekocht? :puh: De bundel die je eerst noemt klinkt trouwens wel als een mooie deal.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...