Jump to content

Confederations Cup


NandroDavids

Winnaar Confederations Cup  

17 leden hebben gestemd

  1. 1. Welk land gaat de Confederations Cup winnen?

    • Brazilië
      4
    • Italië
      0
    • Japan
      1
    • Mexico
      0
    • Nigeria
      1
    • Spanje
      9
    • Tahiti
      2
    • Uruguay
      0


Recommended Posts

  • Reacties 74
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • NandroDavids

    25

  • Jimmiefitz

    9

  • -Matthijs-

    8

  • Venzio

    8

Uiteindelijk wel 1-6 geworden voor Nigeria, maar de dubbele cijfers hadden ze absoluut moeten halen. Ongelooflijk hoeveel kansen de Nigeriaanse spitsen om zeep hebben geholpen, en dat waren absoluut geen kleine kansen. Ervan uitgaande dat Spanje gewoon eerste wordt in deze poule, zullen Uruguay en Nigeria strijden om plek 2. Een 6-1 lijkt dan heel wat voor je doelsaldo, maar die gemiste kansen konden nog wel 's heel duur worden.

Overigens wel mooi om te zien hoe blij Tahiti was met dat doelpunt, dat ze ook volkomen verdienden. Van tevoren hadden ze al gezegd dat ieder doelpunt een overwinning voor ze was, dus mooi dat dat in ieder geval al is gelukt :)

Spanje had gisteren al 75% balbezit tegen Uruguay en ik ben dan ook zéér benieuwd naar de wedstrijd tussen Tahiti en Spanje. Komende donderdag, om 21.00 uur. Hopelijk gaat Spanje voluit, en dan kon 't wel 's tegen de 90% balbezit worden en zeker een score in de dubbele cijfers.

Link to comment
Delen op andere websites

Vooraf had men bij Tahiti al aangegeven dat het toernooi geslaagd zou zijn wanneer ze één helft zonder tegendoelpunten zouden blijven. De kans dat ze zelf zouden scoren hadden ze nog lager ingeschat.

Link to comment
Delen op andere websites

Kon nog net het laatste kwartier meepakken van Italië - Japan. Stond al 3-3, maar Italië werd compleet onder de voet gelopen door Japan (schot rakelings over, paal en lat). Italië maakt er op een tegenaanval echter 4-3 van, waarna een goal van Japan ook nog eens afgekeurd werd. Balen dat ik de rest van de partij niet gezien heb, aan het scoreverloop te zien was het een wedstrijd om van te smullen!

Link to comment
Delen op andere websites

Héérlijke wedstrijd tussen Italië en Japan! Japan had absoluut meer verdiend, want zeker de eerste helft waren zij absoluut de betere partij. Maar ja, als je een voorsprong van 2-0 weggeeft, dan verdien je het mijns inziens ook niet.

Overigens vond ik de penalty van Japan onverdiend, dus wat dat betreft was 't mooi dat Italië terug in de wedstrijd kwam :)

Link to comment
Delen op andere websites

Man, man, man, had ik me zo verheugd op een oppermachtige Iniesta tegen de amateurvoetballers van Tahiti, begint Del Bosque met 10 andere basisspelers :{

Ja, ergens wel begrijpelijk hoor, maar ik vind het jammer. Een kwartiertje Iniesta is me veel te weinig. 10-0 was ook te weinig trouwens, Spanje speelde veel te ongeconcentreerd en slordig.

Nu Nigeria-Uruguay. Uruguay zal moeten, dus dat moet een toffe wedstrijd worden. Forlán vandaag wel in de basis, én Cavani, én Suárez... :D

Link to comment
Delen op andere websites

even ter verbetering. Tahiti won de finale van nieuw-caledonie. Samoa werd 10-1 verslagwn in de groepsfase. Even een paar leuke feiten:

- gemmideld aantal doelpunten per wedstrijd in groep A is 7

- in poule B is dit slechts 1,5

- samoa kreeg in 3 wedstrijden 23! doelpunten tegen.

- tahiti verloor 7-0 van chili u -21(vriendschappelijk natuurlijk)

- er kwamen maar liefst 15.000 mensen naar de finale tussen tahiti en nieuw caledonie

- tahiti heeft 1 prof

Link to comment
Delen op andere websites

De eerste helft was niet geweldig, althans het was niet wat ik ervan verwacht had. Het is toch wel een beetje lachwekkend dat als Torres de penalty mist, dat dan de keeper van Tahiti staat te juichen of hij hem net heeft gehouden. Ik kan het toch echt niet begrijpen dat er een land zoals Tahiti tussenzit, zeer zeer zonde.

Link to comment
Delen op andere websites

Nigeria-Uruguay is me toch wat tegengevallen. Mooie goal van Mikel, nog mooiere goal van Forlán, maar verder stelde het toch weinig voor. Nigeria kwam er simpelweg niet door, en gaan dus ook niet door naar de volgende ronde. Want Uruguay gaat echt geen punten verspelen tegen Tahiti, en al weet Nigeria te winnen van Spanje, dan is het doelsaldo ook niet toereikend.

Die laatste poulewedstrijden gaan in beide poules dus nergens meer om...

Link to comment
Delen op andere websites

Ik snap hem niet, Nandro? Stel Nigeria wint met 1-0 van Spanje en Uruguay wint met 4-0 van Tahiti, dan gaat Nigeria toch alsnog door? En ja, ik weet dat zowel het eerste (Nigeria wint van Spanje) als het tweede (Uruguay wint slechts met 4-0 van Tahiti) erg onwaarschijnlijk zijn, maar het is mogelijk toch?

Link to comment
Delen op andere websites

Klopt, in theorie ligt de tweede plek in de poule nog open. Maar wanneer je realistisch bent, is Uruguay toch wel degene die door zal gaan.

Dit inderdaad. Ik zeg ook dat het ergens wel kan, maar dat gaat volgens mij nooit gebeuren. Suárez, Forlán en Cavani die niet veel gaan scoren tegen Tahiti? Dat kan niet.

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...