Jump to content

Softwarehandleiding 2.0


MegaPilot
 Share

Recommended Posts

4Zmc1fI_zpse949cb10.jpg

Banner made by @Cabyon

Reageer hier niet, alstublieft. Hier is een namelijk een reactie topic voor aangemaakt door Nemean^inf, maak hier dus gebruik van. Alvast bedankt! :)

Reactietopic: klik.Inleiding

Dit is geschreven om informatie te geven over handige software zodat mensen onder andere een beter werkend systeem krijgen.

Ter informatie:

Alle onderstaande programma's zijn gratis van het internet, er bestaan van enkele programma's ook betaalde programma's. Ik plaats hier geen shareware en dergelijke. Tutorials met betaalde programma's zijn echter wel mogelijk.

De eerste softwarehandleiding is geschreven door Nemean^inf en Flitskikker. De tweede softwarehandleiding(waarbij de eerste grondig onder handen is genomen) is geschreven door MegaPilot. Deze informatie mag verspreid worden mits onze namen erin vermeld staan. Wij zijn niet de schrijvers van deze informatie, ze is handmatig gevonden via het internet. Ze is virusvrij en kan gebruikt worden op elk systeem met Windows. Elk programma dat hier wordt gebruikt zal worden gescanned op virussen en worden getest op degelijkheid.

Schade:

Bij schade of problemen door middel van deze software zijn noch wij, noch GTAForum verantwoordelijk. Alles is te gebruiken op eigen verantwoordelijkheid. Bij problemen zullen we je echter wel helpen een oplossing te zoeken.

Wat kun je hier in vinden:

Handige programma's, van beveiliging tot hulptools. Heb je suggesties? Stuur dan gerust een PB naar MegaPilot(klik hierop om me een PB te sturen)of laat een reactie achter in het reactietopic. Zie hieronder de lijst met wat er nu te vinden is.

Wat staat er nu in de handleiding:

Gerangschikt op categorie:Screenshotsmakenenbewerken2_zps9914a67f.png

Vermelding

Hier komen alle leden te staan die de softwarehandleiding hebben geholpen door programma's voor te dragen of andere behulpzame acties. Dit is dus eigenlijk een soort van respectlijstje met betrekking tot de softwarehandleiding.

 • Sublime
 • Crypteq
 • BigBoss
 • Megadreams
 • Woody268
 • Dutchy3010
 • Thundercover
 • Cabyon(ontwerp banners)
 • Davedavy
 • Nyltje
 • Ymosky

Volgende update wordt verwacht in februari.

Laatste update:

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 75
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • MegaPilot

  76Wat is een driver?

Een driver is een programma die via het besturingssysteem communiceert met de hardware.

Als je computer goed draait, merk je niet dat je verouderde drivers hebt. Verouderde drivers kunnen echter voor een instabiel systeem zorgen. Er zijn verschillende programma’s die deze drivers voor je kunnen downloaden. Laat ik echter een kanttekening maken bij het updaten van drivers; if it ain’t broke, don’t fix it. Het is totaal overbodig om drivers altijd up to date te willen houden. Het maken van een systeemherstelpunt voor je je drivers update is aangeraden!Drivermax

Dit is een gratis programma dat je drivers kan updaten.

Download

Klik.

Installatie

Let op bij de installatie dat je het zo aanvinkt:

DrivermaxScreen1installatie_zps774459f3.png

Drivers updaten; hoe?

Driver downloads and info => scan for driver updates => klik op download waar nodig.

Opgelet: een gratis account dient aangemaakt te worden.

DrivermaxScreendrivers_zps48a48225.png

Back-up

Drivermax heeft ook een back-upfunctie. Zo hoef je geen drivers te installeren bij een nieuwe OS installatie. Hoe doe ik dit?

Je klikt op Driver backup and restore, hierna op backup drivers, hierna op backup => backup all drivers. Je driverbackup vind je nu terug in Mijn Documenten => My Drivers. Wat moet je doen bij een herinstallatie van het OS? Installeer je OS, installeer Drivermax, restore drivers from backup => selecteer je backupbestand => klaar is kees.

DrivermaxScreenbackupenrestore_zps62455e0c.png

Op volgende websites kan je handmatig drivers vinden en installeren:

http://www.driverguide.com/

http://driverzone.com/

Dit zijn de meest bekende websites, als Drivermax niet werkt, kun je dit dus nog proberen.

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesRevo Uninstaller: Software verwijderen

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Het programma gaat als volgt te werk: hij scant je computer op alle aanwezige software(ook de software die jij niet kan zien maar toch op je computer staan). Je kan simpel door op Uninstall te klikken de software van je computer verwijderen. Nadat je dit hebt gedaan gaat het programma op zoek in het register naar overgebleven sleutels en verwijdert deze. Let op: sommige sleutels kunnen ook gebruikt worden door andere programma's!

Verwijderd dit programma ook virussen en Trojans?

Nee, dit programma zoekt alleen op software die werkt op het besturingssysteem. Denk hierbij aan Drivers/Anti-virus/Games enzovoorts..

Screenshot

Revouninstallerkleiner_zps9445cdb9.png

Norton

Norton kan je alleen volledig verwijderen met behulp van volgend tooltje:

klik.

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesUnlocker, geen last meer van: "Bestand is in gebruik"

Download

Klik.

Installatie

Let op bij de installatie dat je het zo aanvinkt:

Unlockerinstallatie_zpsfce435d9.png

Wat doet het programma?

Het programma maakt het mogelijk om mappen of bestanden te verwijderen die handmatig niet te verwijderen zijn door een Windows melding. Door simpel rechtermuisknop te gebruiken en dan op het icoontje unlocker te drukken, kan je het bestand of map verwijderen/hernoemen of verplaatsen. Soms is het bestand niet verwijderbaar en zal Unlocker na een herstart het bestand of map verwijderen voor je.

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesAdvanced IP Scanner: "Wie draait er mee in je Netwerk?"

Af en toe vraag je wel eens af wie er nou allemaal in je netwerk mee draait. Er zijn mensen die een router binnendringen en zo gebruik maken van je internet en criminele activiteiten. Om dit tegen te gaan is er een tool om goed uit te zoeken wat er nu allemaal gebeurt binnen in je netwerk.

Je netwerk word gescanned op IP-adressen van: 192.168.2.1 tot 192.168.2.254.

Hierin wordt weergegeven welk adres je router heeft en welk adres de rest heeft.

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Wat hier boven al is vermeld, het scant je netwerk op alle aangesloten apparaten zodat je kan zien wie er in je netwerk mee draait.

Screenshot

Advanced_zps596b6c5b.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesPC opruimen

Je PC maakt constant bestanden aan terwijl je aan het browsen bent. Deze bestanden zijn echter onnodig na verloop van tijd. Daarom is het aangeraden om deze bestanden te verwijderen om zo ruimte vrij te maken op je PC.

Hoe?CCleaner

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Het programma verwijdert onnodige bestanden. Let op: om bestanden van browsers te verwijderen moeten de desbetreffende browsers gesloten zijn. CCleaner kan tevens het register opschonen, zie hiervoor het tabblad "Register" in CCleaner zelf. Zonder zelf met de instellingen te prutsen is dit het veiligste programma om bestanden te verwijderen. Het is dan ook de meest aangeraden van de drie cleaners. In CCleaner kan je bij "Gereedschap" onder andere opstartprogramma's in-en uitschakelen en programma's deïnstalleren.

Screenshot

Ccleaner_zps88aaca83.pngEasy Cleaner

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Dit programma heeft veel opties, denk hier bij aan: Onnodige bestanden verwijderen, opstart programma's verwijderen, programma's toe voegen en verwijderen, dubbele bestanden verwijderen en nog veel meer! Dit programma is zeker het proberen waard. Let wel op! De optie "Dubbele bestanden en onnodige bestanden" kunnen bestanden verwijderen die je nog nodig kan hebben.

Screenshot

EasyCleaner_zpsdb05f8c8.pngiSyscleaner Pro

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Dit programma kan in sommige gevallen net iets meer dan CCleaner. Ik heb bijvoorbeeld nog een extra 20 MB kunnen opruimen nadat ik CCleaner had gebruikt.

Screenshot

iSyscleanerPro_zps0b6c6531.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sites

Avast Free - Gratis virusscanner

Dit is de enige gratis virusscanner waar ik goede ervaringen mee heb. Betrouwbaar, maar persoonlijk zou ik voor een betalende scanner kiezen. Deze voldoet echter perfect voor tijdelijk gebruik.

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Hetgeen elke virusscanner doet, je PC beschermen tegen virussen.

Screenshot

avast-free_screenshot.jpg

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sites

MBAM - Malwarebytes Anti-Malware - Malware verwijderen

Of anders gezegd, de grootste vijand van al wat kwaadwillend is voor je PC. De gratis versie kan alleen maar scannen, maar dat is in mijn ogen voldoende. De betalende versie werkt realtme(lees: constant).

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Het scant je hele PC als je dat wil op allerhande malware. Dit programma wordt overal op het internet(inclusief Gtaforum) geprezen voor z'n kwaliteiten. En terecht!

Screenshot

MBAM_zpsc3a84672.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesWinrar - Bestanden uitpakken

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Het pakt zowat alle bestanden uit. Officieel gezien is het shareware, maar als je de melding tijdens het opstarten van het programma negeert, kan je het blijven gebruiken. Uitpakken doe je door te rechtsklikken op het te uitpakken bestand en dan een optie met het Winrar icoontje ervoor te selecteren.

Screenshot

Winrargoed_zps3b922f9c.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesMP3Gain - Alle MP3's op hetzelfde niveau!

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Het programma zet het volume van de MP3's die je erin plaatst op hetzelfde niveau. Dit zorgt ervoor dat je nooit je volume moet aanpassen terwijl je muziek luistert als je eenmaal op het gewenste volume zit. Ikzelf gebruik 100 dB omdat dit bij vele elektronische muziek standaard is. 100 dB staat echter niet voor het geluidsniveau dat in je oor terechtkomt, hoe luid je je mp3's laat afspelen speelt hierin een grote rol. Let op: grote mp3 bestanden(lees: enkele tientallen megabytes) kan hij niet op hetzelfde niveau zetten, dan zal het programma vastlopen.

Screenshot

MP3Gain_zpsde00b0aa.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesSSD Life - Hoelang heeft je SSD nog te leven?

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Het berekent ongeveer hoelang je SSD nog zal "leven" en toont andere nuttige informatie zoals het aantal keren dat je de SSD hebt aangezet.

Screenshot

SSDLife_zps7ff9c96e.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sites

AutoRuns - Maak je PC overzichtelijk!

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Dit programmaatje zet alle processen die meedraaien op een rijtje. Hij vindt onder andere je drivers terug en toont allerhande informatie.

Screenshot

Autoruns_zps2bcbcf78.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesTuneXP - PC versnellen

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Dit programma kan je computer op een simpele manier versnellen door bijvoorbeeld de bestanden benodigd bij het opstarten van de pc(bootbestanden) te defragmenteren of een snellere uitschakeling van de PC te garanderen. Dit programma kan echter schade toebrengen aan je PC, vink dus geen opties aan waar je geen verstand van hebt!

Let op: SSD's mogen niet defragmenteerd worden! Dit verkort hun levensduur.

Screenshot

TuneXP_zps3259498f.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sitesAlt+Tab Thingy

Download

Klik.

Wat doet het programma?

Alt+Tab is een toetsencombinatie, om zo tussen verschillende applicaties en schermen te kunnen switchen. Dit kleine programma kan dit sneller maken. Het switchen tussen programma's en mappen vergemakkelijken.

Screenshot

Alttabthingy_zpse53f4c93.png

Edited by MegaPilot
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...