Jump to content
Jacky-2007

Gerucht - Red Dead Redemption en GTA V naar de PC


Volgens een recentelijk op internet verschenen vacature is Rockstar Leeds op zoek naar een zogeheten "graphics programmer" die conform functieomschrijving de "meest recente titels" naar de PC moet brengen. De vacature is inmiddels verwijderd.

De enige (bekende) recentelijke activiteit van deze studio in het Engelse Leeds is het opleveren van een PC versie van het door Rockstar uitgegeven L.A. Noire. Activiteit daarvoor door deze studio stamt uit 2008 met het opleveren van de handheldgames Beaterator en Chinatown Wars, waarbij laatstgenoemde in samenwerking met Rockstar North (uiteraard) werd gemaakt. Recente titels waarvan we nog geen PC versie hebben gezien zijn Red Dead Redemption en het -tot nu toe alleen voor de consoles- aangekondigde GTA V.

med_gallery_1_147_260948.jpg

med_gallery_1_123_199790.jpgUiteindelijk is het gissen, maar wellicht dat het maken van kwalitatief hoogwaardige ports van console- naar PC versies van Rockstar titels wel de nieuwe primaire taak wordt van de studio in Engeland. Tenslotte was de PC versie van IV in eerste instantie een gedrocht waar niemand echt blij van werd door de vele technische problemen waar Rockstar Games druk voor aan het patchen is gegaan. Daarnaast is een PC versie van de western Red Dead Redemption tot nu toe uitgebleven wat iedereen toch wel enigszins heeft verbaasd. Mocht dit giswerk echter kloppen kunnen we wellicht toch een PC versie van Red Dead verwachten, en kunnen de PC gamers goeie hoop houden dat wanneer GTA V op hun platform gelanceerd wordt, deze in ieder geval stabieler zal zijn dan zijn voorganger IV.
Bron: Gamer.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

eender welk van de twee (of indien beide) uitkomen voor de PC zou ik super blij zijn. RDR heb ik altijd al willen spelen op PC en GTA V, ja zeg nu zelf, wie niet :puh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed nieuws voor de PC-gamers, het zou zonde zijn mochten ze vergeten een grote GTA naar PC te brengen. Tot slot is het daar allemaal begonnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Foreigner97

Zulke nieuwsberichten houden de hoop op de verlossende PC-aankondiging toch nog enigszins actueel, dus bedankt voor dit bericht, Jacky! En het zou uiteraard ook leuk zijn als Red Dead Redemption naar de PC komt: na alle positieve reacties die ik heb gehoord over die game ben ik best nieuwsgierig geworden....:puh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
T2own-Gamer

Rockstar Toronto heeft toch GTA IV & Episodes from Liberty City naar de PC geport?

Waarom nu Rockstar Leeds (maker van PSP games: Midnight Club 3, GTA LS, VCS en CW)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze zouden het geen tweede keer moeten proberen om een port uit te brengen met de kwaliteit van die van GTA IV. Ze zullen wel uit hun ervaringen lessen getrokken hebben. Of tenminste dat hoop ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik zou er wel blij over zijn, zelf al ben ik geen PC-gamer. Iedereen moet de kans hebben om deze games te kunnen spelen. Red Dead is imo een van de betere games van de laatste 3 jaar, om dan maar te zwijgen over GTA V, dat heel waarschijnlijk (without a doubt) ook een topper wordt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krijgt Rockstar dan toch het verstand om RDR naar de PC te brengen? Als ze veel geld willen verdienen, moeten ze dat vooral doen. :Y Als m'n PC het toelaat, zal ik 'm meteen kopen.

Mocht dit giswerk echter kloppen kunnen we wellicht toch een PC versie van Red Dead verwachten, en kunnen de PC gamers goeie hoop houden dat wanneer GTA V op hun platform gelanceerd wordt, deze in ieder geval stabieler zal zijn dan zijn voorganger IV.

Ik troost me met de gedachte dat het zo goed als onmogelijk is om een nog slechtere port dan IV te lanceren. :puh:

Edited by MegaPilot

Share this post


Link to post
Share on other sites
_Night-Men_

Heb hier niet heel veel verstand van, maar een port is - neem ik aan - een spel wat je van een console overzet naar een PC ofzo? :D

En op wat voor vlak was die port van IV dan slecht? Ik had IV op een PS3 gezien van een vriend, en dat zag er echt zwaar bagger uit. Op m'n PC werkt IV gewoon goed, en het ziet er in ieder geval 10 keer beter uit. Ik zou wel eens wat meer uitleg hierover willen hebben... (ik klink nu echt als een klein kind, kleuter)

Maar goed nieuws, dat zeker. Wel een beetje laat op gtaforum.nl, ik wist het een kleine week geleden al... Maarja, beter ooit dan nooit ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb hier niet heel veel verstand van, maar een port is - neem ik aan - een spel wat je van een console overzet naar een PC ofzo? :D

En op wat voor vlak was die port van IV dan slecht?

a) Porten is het aanpassen van software om deze op een ander besturingssysteem/console/etc te laten draaien dan waarvoor het oorspronkelijk was ontwikkeld.

b) De Pc port van Gta IV vertoonde veel technische problemen waarvoor heel veel patching nodig was. Het was ook zeer slecht geoptimaliseerd, je had al een beest van een pc nodig om dat spel op medium grahpics te laten draaien. In mijn geval heb ik dus best wat technische troubles gehad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
GrandTheftHaye

Ik vond de port van GTAIV helemaal niet slecht, zag er goed uit, NOOIT problemen gehad en ik kon het spelen op een wat oudere laptop. Ik snap het geklaag echt niet. Naja on-topic: Ik heb RDR al uitgespeeld en GTAV gepre-orderd voor PS3, dus het maakt mij zelf niet zo veel uit, ben wel blij voor jullie PC gamers. Misschien haal ik na een jaartje GTAV nog wel voor de PC om dan mods te gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...