Jump to content
Die Hard

Voorpret - Verschillen, veranderingen en vergelijkingen


gallery_7284_229_48603.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Die Hard

We zijn alweer toe aan de twaalfde Voorpret sinds de eerste publicatie begin mei in MAF 015. Elke week laten jullie ons weten wat jullie van de rubriek vonden. Daar kunnen wij jullie niet alleen niet genoeg voor bedanken, maar we willen jullie ook vragen daar vooral mee door te gaan. Of het nou een compliment of kritiek is, wij waarderen het enorm. Mede-redacteur @Jesperkaj werd vandaag getroffen door een internetstoring en dat kwam ik helaas slechts enkele uren geleden te weten. Aangezien wij jullie het liefst elke week een Voorpret voorschotelen heb ik mijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de deadline werd gehaald. Vandaar een wat kortere Voorpret dan jullie gewend zijn, maar hopelijk wel van dezelfde kwaliteit als anders.

VERSCHILLEN, VERANDERINGEN EN VERGELIJKINGEN

We zijn inmiddels al ruim een jaar en acht maanden verder sinds de allereerste trailer van Grand Theft Auto V werd uitgebracht. In die tijd is er achter de schermen natuurlijk hard gewerkt door de medewerkers voor Rockstar Games, wat de nodige veranderingen met zich heeft meegebracht. Wat extra details toegevoegd, objecten veranderd of een protagonist op de schop genomen, het hoort er allemaal bij. Laten we dan ook beginnen met de veranderingen: wat is er nou precies veranderd sinds die eerste trailer?

Michael

Michael? Jep, Michael. We zagen hem in de eerste trailer maar een seconde of tien in beeld verschijnen, maar we kunnen toch concluderen dat er behoorlijk wat aan hem is veranderd. Ten eerste een saai en klein detail: zijn stem. Luister eerst eens goed naar zijn stem in
en verdiep je daarna eens goed in zijn stem in
(ook wel trailer 3 genoemd) en je zal merken dat er van die diepe, rauwe badass-stem van trailer 1 weinig over is. Wie weet moest zijn vermoedelijke voice-actor Ned Luke nog beginnen met de echte game en was die eerste trailer één van de eerste dingen die hij in moest spreken, of Rockstar heeft besloten zijn geluid toch iets te pitchen waardoor hij een wat hogere stem heeft. Het leek me in ieder geval grappig om op te merken.

Niet alleen aan zijn stem zijn veranderingen aangebracht, ook zijn uiterlijk is gedeeltelijk veranderd. Kijk eens goed naar de screenshots hieronder. De bovenste screenshot komt uit de eerste trailer, de onderste uit trailer 3. Mocht je de onderstaande screenshot uit trailer 1 niet duidelijk genoeg vinden, dan kun je hem via een andere kant bekijken na 45 seconden in de eerste trailer. In trailer 1 lijkt het erop dat we te maken hebben met een sluwe en doordachte zakenman van rond de vijftig jaar oud. Dat imago heeft niet lang geduurd (nouja, toch een jaar), want al in trailer 2 kreeg Michael een ander imago aangemeten. Ik zal niet te veel in details treden, maar we kunnen opmerken dat het erop lijkt dat hij iets verjongd is. Wellicht dat de puppy-ogen en de verhoogde stem daar toch een grote rol in hebben gespeeld, want Michael lijkt nu echt (zoals door Rockstar is bevestigd) op een man van begin veertig.

gallery_7284_229_16060.jpg

Boven: Michael in trailer 1 | Onder: Michael in trailer 3

Een populaire plek

Rockstar is blijkbaar nogal fan van dit shot, want zowel in de eerste trailer als in de gameplay-video werd hij getoond. Helaas lijkt het erop dat ze niet op precies dezelfde plek gefilmd zijn, dus een perfecte vergelijking kunnen we niet maken. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de palmbomen iets gedetailleerder zijn, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk dat het twee verschillende soorten palmbomen op verschillende plekken zijn. Ook opvallend is de Mile High Club. Daartoe behoor je niet alleen als je seks hebt in een vliegtuig, het is ook een wolkenkrabber in aanbouw in GTA V en wel de wolkenkrabber aan de meest rechterkant. Er werd ons al verteld dat de wolkenkrabber gedurende de game steeds verder af wordt gebouwd en in deze twee screenshots is ook te zien dat hij in de gameplay-video iets verder is afgebouwd dan in de eerste trailer. Misschien moeilijk te zien op onderstaande screenshots, via de trailers zelf krijg je een beter beeld.

gallery_7284_229_9302.jpggallery_7284_229_29928.jpg

Links: De screenshot uit trailer 1 | Rechts: De screenshot uit de gameplay-video

Screenshots vs. gameplay

Ontwikkelaars staan erom bekend om officiële screenshots van hun aankomende game zo verbazingwekkend mooi te maken als mogelijk is. Een mooie ondergaande zon, de perfecte positie en de game draaien op instellingen die de PlayStation 3 of Xbox 360 niet eens aankunnen en je hebt een prachtige screenshot. Dankzij de gameplay-video hebben we de mogelijkheid gekregen om enkele van die screenshots te vergelijken met de gameplay die we, als we Rockstar op hun woord geloven, op een PlayStation 3 te zien krijgen. Eén van die screenshots die we terugzagen in de gameplay-video was de Land Act Dam, een dam met een prachtig uitzicht over Los Santos. Een oordeel over de screenshot in verhouding tot de gameplay is meningsgebonden, maar als je het mij vraagt doet de gameplay er zeker niet voor onder. Natuurlijk missen we die mooie ondergaande zon en alle mooie lampjes en dat prachtige uitzicht, maar ach, het had lelijker gekund.

gallery_7284_229_81250.jpg

gallery_7284_229_21589.jpggallery_7284_229_6152.jpg

Boven: De officiële screenshot van de Land Act Dam | Onder: Twee screenshots uit de gameplay-video

En om dit kopje te beëindigen hebben we nog twee screenshots van de bergpas naast wat naar alle waarschijnlijkheid Mount Chiliad is. De screenshot uit de gameplay-video is iets verder naar voren genomen (waardoor de brug in die screenshot wel te zien is en in de officiële screenshot niet), maar dat verandert niet heel veel aan de zaak. Ook bij deze officiële screenshot is weer goed gebruikgemaakt van die mooie ondergaande zon en de geperfectioneerde graphics. Alsnog is dezelfde situatie als bij de vorige vergelijking: de gameplay doet er zeker niet voor onder, dus ikzelf heb er weer vrede mee.

gallery_7284_229_14955.jpggallery_7284_229_33834.jpg

Links: De officiële screenshot van de bergpas | Rechts: Screenshot genomen uit de gameplay-video

Perfectie

In de inleiding van het onderwerp had ik het er al over dat in de loop der jaren dingen worden toegevoegd, veranderd of op de schop genomen en zoals jullie inmiddels hebben kunnen lezen is dat dan ook wat Rockstar heeft gedaan. Dankzij de gameplay-video hebben we ook enkele vergelijkingen kunnen maken tussen de officiële screenshots en de daadwerkelijke gameplay. Ik weet niet of ik nu gewoon geen kritiek wil geven of dat ik geen kritiek kan geven, want ook deze week heb ik geen kritische woorden gebruikt/kunnen gebruiken. Ik ben benieuwd of dat nog gaat gebeuren zolang we Voorpret schrijven. We zijn hiermee alweer aan het einde gekomen van de Voorpret van deze week, ik hoop dat ik ondanks de tijdsnood een mooi artikel voor jullie heb neer kunnen zetten. Was dat niet het geval: laat het dan vooral weten. Oh, en Jacky, maak je geen zorgen, volgende week zullen we aan je wensen voldoen! Tot dan!

Vergeet uiteraard niet om de rest van de

MAF van deze week te lezen.

Voorgaande edities Voorpret:

Landschappen - Los Santos River - Snelwegen - De Blueprint van Los Santos - Los Angeles - Omgeving - Heists - Screenshot-analyse - Bezienswaardigheden - Gangs - De HUD

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Super leuk artikel! :tu: Had het zelf niet eens door dat Michael zoveel veranderd is...

De Dam vind ik een stuk mooier op de screenshots, daar vind ik het echt nog wel een hoop schelen. Het ziet er ineens een stuk minder mooi uit. De bergpas daarentegen, daar vind ik het verschil een stuk minder storend. :D

Dankje, Die Hard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interessant artkel, veel dingen wist ik helemaal niet. :)

Valt het jullie ook op dat bij de eerste foto van Michael het haar naast zijn oor recht afgeknipt is en op de tweede foto loopt zijn haar in een punt.

Valt het niet op? Bekijk de spoiler eens.

2cia0c8.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, ik weet niet zeker of er kappers zijn bevestigd, maar indien dat het geval is denk ik dat dat een goede verklaring is. ;)

OT: Je hebt iets geweldigs neergezet in die korte tijd Die Hard, mijn complimenten! Goede analyse/vergelijking van het verkregen beeldmateriaal, dat stukje van Michael was mij inderdaad ook al opgevallen. Top, ik kijk uit naar de volgende editie! :tu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg goed artikel weer, mijn complimenten!

Ik denk overigens dat er bij de vergelijkende foto's van de dam wel een verklaring is voor het verschil. Als je kijkt naar de stand van de zon, dan zie je dat deze in de gameplay beelden een stuk hoger staat. Dat zou verklaren waarom we geen zee van lichtjes over Los Santos zien liggen; het is er nog te vroeg voor om de lampen aan te knippen. ;) Wel valt de "verstop-je-draw-distance nevel" erg op in de gameplay foto.

Ik ben nu dubbel benieuwd naar volgende week! :tu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weer een mooi artikel! En wat nieuw dingen geleerd. Wat mij opviel over de trailers dat michael gewoon een stuk ouder lijkt als die boos is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, ik weet niet zeker of er kappers zijn bevestigd, maar indien dat het geval is denk ik dat dat een goede verklaring is. ;)

Als je ziet hoe de karakters zijn uitgewerkt denk ik niet dat er kappers zijn. Zie jij Trevor al lopen met aan afro kapsel? :7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja, ik weet niet zeker of er kappers zijn bevestigd, maar indien dat het geval is denk ik dat dat een goede verklaring is. knipoog.gif

Als je ziet hoe de karakters zijn uitgewerkt denk ik niet dat er kappers zijn. Zie jij Trevor al lopen met aan afro kapsel? emo.gif

Ik heb toch ergens gelezen/gezien, dat Trevor al wel 3 verschillende kapsels heeft gehad in trailers/screenshots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fijn dat jullie allemaal weer een reactie achterlaten, enorm bedankt!

Tja, ik weet niet zeker of er kappers zijn bevestigd, maar indien dat het geval is denk ik dat dat een goede verklaring is. knipoog.gif

Als je ziet hoe de karakters zijn uitgewerkt denk ik niet dat er kappers zijn. Zie jij Trevor al lopen met aan afro kapsel? emo.gif

Ik meen ooit ergens gelezen te hebben dat er kappers in de game zitten. Het lijkt me niet dat je de protagonisten een heel ander kapsel aan kan meten, maar enkele kleine veranderingen kunnen best mogelijk zijn. Zo is Franklin al eens gezien met een weggeschoren lijntje (geen idee hoe je zoiets noemt) in z'n haar. :)

Edit: In deze preview van CVG staat: "Oh, and just to round things off, you can customise yourself as well, with haircuts and new clothes, or by dropping into a tattoo parlour between missions."

Edited by Die Hard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk artikel. Op één van die verschillen was al eens in een topic gewezen dus het is toch wel eens lekker om wat meerdere van die verschillen gegroepeerd te zien.

Zie jij Trevor al lopen met aan afro kapsel? :7

Eigenlijk wel! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...