Jump to content

GTA is té makkelijk geworden(?)!


Phoenyxar

Recommended Posts

't Oorzaak waarom ik 'm zo snel uitspeelde kwam door de auto-aim én het simpele cover-systeem.

Speel ze eens zonder auto-aim zou ik zeggen, een hele wereld zal voor je open gaan.

Het is geen echte mogelijkheid in de III-era (het kan op PC, maar op SA na zou ik het niet aanraden), maar de IV-era is echt gemaakt om vrij te richten en gebruiken. Gebruik die mogelijkheid en ervaar de game zoals die eigenlijk ontworpen is!

Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 years later...
  • Reacties 36
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Jacky-2007

    5

  • Nissan

    4

  • Phoenyxar

    4

  • PrioX

    2

Rockstar bouwt spellen rondom het auto-aim systeem. Dat is nu bijvoorbeeld ook goed te merken in Red Dead Redemption 2 waarbij je eigenlijk niet zonder kunt spelen, en dit wordt ook niet aangemoedigd door het spel zelf. Als ze auto-aim weg zouden laten maken ze hun games al een stuk moeilijker. 

 

Is GTA makkelijker geworden? Ja, ik vind van wel. Misschien speelt leeftijd ook mee, vroeger was mijn Engels slechter waardoor ik sommige missies simpelweg niet begreep, en ik heb door de jaren heen tientallen spellen gespeeld waardoor je over het algemeen ook wat meer ervaring krijgt. GTA mag moeilijker gemaakt worden, en de AI mag een flinke overhaul krijgen om dat doel te bereiken. Vijanden moeten slimmer worden, en niet zoals ze dat bij GTA V hebben gedaan: AI veel health geven, goede wapens en erg nauwkeurig maken. Dat is niet moeilijk, dat is gewoon simpel je doel bereiken. In de recente GTA's kan ik eigenlijk ook geen missies noemen die echt moeilijk waren en waar ik meerdere pogingen voor gedaan heb. In de III-era waren er meerdere in een GTA.   

Link to comment
Delen op andere websites

15 minuten geleden, PrioX zei:

Dat is nu bijvoorbeeld ook goed te merken in Red Dead Redemption 2 waarbij je eigenlijk niet zonder kunt spelen

Dit moet ik je toch tegenspreken. Ik heb vanaf het begin meteen auto-aim uitgezet omdat ik dat niet graag gebruik in games (dit is ook een van de redenen waarom ik nog niet met RDOnline ben begonnen) en omdat ik het mezelf graag wat moeilijker maak. Maar zelfs zonder auto-aim vond ik RDR2 niet moeilijk, mede dankzij het dead-eye systeem. En ook door het auto-aim systeem wordt het dead-eye systeem minder nuttig. Mensen die zowel auto-aim als dead-eye nodig hebben snap ik al helemaal niet.

 

Voor de rest ben ik het met je eens. Sinds GTA IV kiest R* meer voor een cinematische ervaring, om zo een meer mainstream publiek en casual gamers aan te spreken, in plaats van een game waarbij je moeite moet doen. Dit leidt helaas tot missies waarbij de game constant je handje vasthoudt en zegt wat je moet doen.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik vind dat de aim-systemen van Rockstar-spellen (waaronder die van RDR2) nooit lekker aanvoelen als je free-aim gebruikt. Je kunt merken dat het gebouwd is met auto-aim in het achterhoofd. Het voelt zo sloom en je staat vaak stil tijdens het handmatig richten wat klungelige situaties oplevert. Max Payne 3 was in dat opzicht de beste en kon je goed blijven bewegen. Rockstar had de bewegingen van dat spel moeten integreren in latere spellen. 

Link to comment
Delen op andere websites

Kun je die snelheid niet aanpassen in de opties? Ik ga niet zeggen dat het niet wat aan de trage kant is, maar ik heb er nooit echt problemen mee gehad. Het maakt de game ook gewoon dat beetje uitdagender.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 1 maand later...

games worden ook een stuk gemakkelijker tegenwoordig.

vooral als je jaren lang game ervaring heb.

je engels word beter,denkt meer over je keuzes. 

en ja de laaste gta' zijn iets makkelijker.

had weinig moeite met gta v storyline.

met iv iets meer omdat het een totaal nieuwe besturing was in een  nieuwe gta

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben blij dat ik niet te veel problemen had met de storylines van GTAIV en GTAV. Waar ik met GTA SA, GTAIII en de classics wel problemen had, had ik bij GTAVC geen problemen... Ik durf dus niet écht te zeggen of het makkelijker is geworden ^^ Ik denk dat ik het wel eens zou kunnen zijn met de redenering van @indo1991 though... 

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...