Jump to content

Football Manager 2014


MostWantedKid

Recommended Posts

football_manager_2014__1_-pc-games_zpsaacc9c2f.png

''De meest verkochte en meest realistische voetbalmanagement-serie ooit.''

Ontwikkelaar: Sports Interactive

Uitgever: SEGA

Genre: Sport, simulatie

Platforms: PC, PS Vita

Aantal spelers: 1

Release: 30/10/2013

Demo: Nee

Website: www.footballmanager.com

Ik zag dat er nog geen topic was over FM 2014 dus heb ik er maar eentje gemaakt. Nu ben ik benieuwd wie van het forum dit speelt of wie misschien eerdere versies hebben gespeeld.

Maar goed, FM 2014 is, zoals er gezegd wordt in de quote, een realistisch voetbalmanagementspel. Er zijn veel verbeteringen ten opzichte van FM 2013.

 • Een vernieuwd nieuwssysteem
 • Een verbeterde 3D-wedstrijdengine
 • Volledige vernieuwing van tactiek
 • Nog realistischer transfers en contracten
 • Nog geavanceerdere interactie met het bestuur
 • Uitgebreide technische verbeteringen
  enz.

Edited by Visser23
Link to comment
Share on other sites

Het zal al heel lang in m'n hoofd om deze te kopen, maar ik mistte de echte overtuiging vanmiddag om toch de bestelling te plaatsen. Is het een beetje wat Visser?

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Ik ben er net mee begonnen. Het lijkt erg veel op FM13, op de transfers etc. na. Er zijn echt weinig wijzigingen.

Toch gaat het wel goed met Feyenoord, seizoen één. Heb één speler gekocht, waardoor ik meteen door mijn budget heen was. Heb 6-1 gewonnen over twee wedstrijden in de Euro Cup, waardoor ik de groepsfase heb bereikt. Hier speel ik tegen Valencia, Sparta Praag en Metallurg Donetsk. Wel een moeilijke groepsfase, waarin ik sowieso twee moet worden.

In de Eredivisie heb ik helaas de eerste wedstrijd verloren met 3-4 van FC Twente. De overige vier wedstrijden tegen respectievelijk Heracles, AZ, Zwolle en Cambuur heb ik gewonnen. Ik neem dus op de ranglijst de tweede plaats in beslag met een lichte achterstand op FC Twente.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Echt een kut spel :tu: ik verlies keer op keer van kutploegen en door de kutste tegengoals, dit is het totaal niet waard ik begrijp er dan ook geen ballen van waarom ik zo'n kut tegengoals krijg. :tu:

Link to comment
Share on other sites

Dit is inderdaad andere koek dan OSM Jarno. Zelf verloor ik gisteren met 0-2(!) van Estland als bondscoach van Oranje. Na een heel andere tactiek te gebruiken won ik met 0-7 van Andorra. Nadenken is in dit spelletje van cruciaal belang als je goed wilt worden.

Link to comment
Share on other sites

Het gaat ook niet alleen maar om de formatie, maar ook welke spelers wat gaan doen. Zo heb je een valse spits, een diepe spits, een targetman etc. Je moet goed kijken wat voor type speler iemand is, en die dan een rol geven. Een snelle back met een goede voorzet kan je bijvoorbeeld als 'opkomende back' neerzetten. Dan moet je natuurlijk wel iemand hebben die lang is, en goed kan koppen. Je moet eerst je hele tactiek klaar hebben voordat je iets gaan doen in het spel. Je kan beter van te voren je hele tactiek op papier gaan uitdenken. Dat heb ik altijd gedaan. Van elke speler opschrijven wat zijn sterke punten zijn en zo een tactiek neerzetten op basis van die sterke punten.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Na een klein beetje bekend te zijn geworden met FM14 ben ik begonnen bij Schalke 04 en dat is me allerminst tegengevallen. Toen ik daar manager werd stond er al een vriendschappelijke wedstrijd op de planning tegen Dynamo Dresden die ik met 0-2 won. Het waren overigens de bankzitters die die wedstrijd speelden, dus dat was al een redelijke verdienste. Daarna kreeg ik een uitnodiging van Roma voor een vriendschappelijke wedstrijd die ik natuurlijk accepteerde, omdat ik wel wilde weten waar mijn team toe in staat is.

Ik won van de basiself van Roma met 3-1. Zelf speelde ik uiteraard ook met vooral basisspelers aangezien ik wel wilde weten waar we staan als team. Ik had van tevoren echt (zoals Visser al als tip gaf) echt een beetje 'research' gedaan in het team en als je je tactiek daarop aanpast lukt het wel redelijk.

Als je FM14 een beetje doorkrijgt is het een geweldige game! :)

Link to comment
Share on other sites

Dat zijn de mooie uitslagen! Je moet inderdaad alles van het spelletje een beetje snappen, want de kleine dingetjes hebben veel invloed. Als je zo doorgaat, moet het zeker gaan lukken. Zorg er overigens wel voor dat je de tactiek van Roma onthoudt, want als er een ploeg in je competitie zit met dezelfde tactiek, weet je wat je moet doen! :)

Link to comment
Share on other sites

9/9 in de competitie en tweede achter PSG met AS Saint-Etienne en 3-0 gewonnen en 0-0 gelijk gespeeld tegen Basel voor de Champions Cup (League). Nu hopelijk Shaktar Donetsk over de knie krijgen in oorlogsgebied.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...