Jump to content

GTAF speelt Pokémon!


Nissan

Recommended Posts

Disclaimer: Dit is geen "serieus" topic. Hier worden ervaringen etc gedeeld en is er ruimte voor discussie en bashing van de Pokémon games. Speel je dit niet en vind je er niks aan, reageer dan ook niet en ga gewoon weg.

Na aanleiding van mijn statusupdate en de reacties die ik kreeg, viel het me op dat ondanks de leeftijd, nog een aanzienlijk marge van de leden Pokémon speelt, heeft gespeeld of heeft zin om het terug op te pakken. Vandaar dit topic!

Ikzelf speel op het moment Pokémon X, ik probeer alle Mega Evolution stones bij elkaar te krijgen en uit te vogelen hoe Pokébank werkt zodat ik alles kan overzetten :7 Ook heb ik een Nuzlocke challenge op mijn Pokémon Silver. Nuzlocke betekend dat je als je een nieuw gebied betreed je de eerste Pokémon mag vangen die je tegenkomt, de rest MOET je killen. Als Pokémon fainten zijn ze "dood", en moet je ze releasen. Hier zit ontzettend veel tijd in vanwege het vele grinden dat je moet doen, en het gebeurd ongetwijfeld dat er eens wat sterft :7

Link to post
Share on other sites
 • Replies 32
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Nissan

  6

 • SpacyColours

  6

 • Crazy-Ghost

  5

 • Silverbyte

  3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ben inmiddels 24 jaar en nog vind ik het leuk om af en toe Pokémon te spelen! Het is toch leuk om beestjes te trainen!

Die speciale spelmode lijkt me echter helemaal niets... :puh:

Link to post
Share on other sites

Ben ooit verslingerd geraakt door Pokémon Silver die ik van mijn buurmeisje had geleend, en de liefde is eigenlijk nooit helemaal verdwenen. De nieuwste games in de franchise koop ik allang niet meer, maar ik bewaar warme herinneringen aan mijn avonturen in Ruby, LeafGreen etc. :)

Link to post
Share on other sites
Hanneswasco

Ik heb me als ik jong was ook uren vermaakt met de eerste Pokémon games: Red, Blue en Yellow. En omdat ik vorig jaar er erg veel zin in had heb ik op een emulator nog eens Red uitgespeeld, en deze keer met de truucjes die ik toen nog niet kende zodat ik alle speciale pokémon kon verzamelen. :D

Link to post
Share on other sites

Meer dan Red en Blue heb ik niet gespeeld, en dan nog niet eens helemaal uitgespeeld. Vond het wel altijd leuk om eens Pokémon te spelen. Tegenwoordig staat het op mijn telefoon, maar buiten tijdens busreizen speel ik er zelden op.

Link to post
Share on other sites

Ik heb Pokémon Red, Blue, Yellow, Silver, Gold en Crystal echt rot gespeeld op de Gameboy en Gameboy color. Ook hadden we thuis een Nintento 64 met Pokémon Stadium, waarmee ik met m'n Pökémon tegen m'n zus of vriendjes kon strijden op de TV. Jammer genoeg heb ik de latere spelletje nooit gespeeld en ben ik ook een beetje afgestapt van Pokémon, je wordt immers al wat ouder en houdt je met iets anders bezig.

Maar nu, op m'n 22ste, denk ik toch nog vol goede herinneringen terug op die tijd. En soms zet ik m'n Gameboy nog eens op en bekijk ik al m'n prachtige level 100 Pokémon: Zapdos, Mew, Mewtwo, Suicune, Typhlosion, ... man man, nostalgie.

Het is ook toen ik enkele jaren geleden dit weer ging spelen, ik geïnteresseerd geraakte ik glitchen en dat soort dingen, en dat ben ik nog altijd, maar dan toegepast op GTA. Nintendo was vroeger echt awesome...

Link to post
Share on other sites
Crazy-Ghost

Ja pokemon:) Ben zelf begomnen bij Diamond maar speel op dit moment Ruby op mijn telefoon. Het is een randomizer, dat is erg leuk. Steeds verassemd wat er langskomt. Nu hebben gymleaders legendarische pokemons :puh:

Edited by Crazy-Ghost
Link to post
Share on other sites

Heb zelf een tijdje terug een stukje van een walkthrough van X & Y bekeken, en ik werd er niet erg warm van, moet ik zeggen. Het spel is geavanceerder en uitgebreider dan ooit, maar het ademt steeds meer futuristische manga, in plaats van de good old Pokémon waar ik ooit zo verliefd op was. De steden, de Pokémon... ik snap best dat Nintendo met de tijd mee wil gaan, maar er wordt steeds minder van de traditie in ere gehouden, en dat vind ik best jammer.

Link to post
Share on other sites
Thundercover

Ik ben zelf wel een redelijke fan van Pokémon, maar dan wel van met name de eerste generatie. Daar ben ik mee opgegroeid en met de komst van nieuwe Pokémon in de tweede generatie ebte mijn interesse voor Pokémon eigenlijk weg tot een paar jaar geleden. Met de latere generaties (drie en verder) heb ik eigenlijk nog steeds helemaal niks.

Wat betreft de games heb ik met name FireRed helemaal kapot gespeeld. Altijd Charmander als starter kiezen en dan hopen dat ik snel Pikachu kon vinden om een elektrische Pokémon er naast te hebben in plaats van die 'saaie' ground en normal types. :puh:

Link to post
Share on other sites
Foreigner97

Ik ben begonnen met het spelen van Pokémon Gold, op de GameBoy Color van m'n broer. Later hebben we die helaas weggedaan, maar gelukkig kreeg op een gegeven moment m'n eigen GameBoy Advance met Pokémon Sapphire, en laatstgenoemde heb ik dan ook helemaal stukgespeeld. Op 't heden houd ik me niet bijster veel meer bezig met Pokémon, maar laatste tijd krijg ik steeds meer zin om bijvoorbeeld Pokémon Blue of Pokémon Silver (heb ik later nog gekocht) op te starten en weer opnieuw te beginnen. Dat zijn dan ook de enige spellen die ik heb: Blue, Silver en Sapphire. Verder heeft mijn broer nog Yellow, Red, Crystal, Ruby, Emerald, Leaf Green, Fire Red en X. Samen hebben we dus bijna alles van tot en met generatie III compleet. :puh:

Link to post
Share on other sites

Ikzelf heb Pokemon Ruby, Sapphire, Pearl, Black 2, en X. Ik heb Black overgeslagen omdat het me niet leuk leek maar... Ik hoop die nog eens ergens uit de koopjesbak te graaien. Ik ben ook op zoek naar een cartridge van Pokemon Crystal met doos en boekje erbij. Ik zal later nog een foto plaatsen van mijn hele collectie zoals hierboven was gedaan :D

Link to post
Share on other sites
SpacyColours

My dreamteam <3

post-131689-0-81695500-1395432946.png

Uiteraard zijn vrijwel al mijn Pokémon vrouwelijk, en hebben ze vrijwel allemaal een betekenisvolle naam. :engel:

Wel leuk om eens Pokémon Black te spelen omdat alle Pokémon nu nieuw voor mij zijn, ik kende alleen nog de eerste 2 generaties tot nu toe. Het verhaal van dit spel is even fucked up als onlogisch, maar dat neem ik voor lief aangezien dat voor het hele Pokémon-concept geldt en ik me weer een naïef kind voel als ik het speel.

Overigens speel ik wel met twee Action Replay codes. De eerste zorgt ervoor dat elke Experience die een Pokémon krijgt in een battle, verdubbeld wordt. De andere zorgt ervoor dat de hele party constant Experience krijgt, ook Pokémon die niet hebben meegedaan. Ik heb namelijk geen zin om per Pokémon uren te spenderen om ze te laten evolueren en zo, dat wordt me een beetje te herhalend. :sst:

Oh ja, wat wel soms lachen is, try to make sense out of what's insane. Vraag je per Pokémon eens af hoe ze zich voortplanten...

Link to post
Share on other sites
Thundercover

Oh ja, wat wel soms lachen is, try to make sense out of what's insane. Vraag je per Pokémon eens af hoe ze zich voortplanten...

Sommige dingen wil je helemaal niet weten. Zo is het bijvoorbeeld ook niet altijd verstanding om omschrijvingen van Pokémon in de Pokédex in de games door te nemen voor je gaat slapen. (

) :puh:
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...