Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
JustHano

Hardware accelerator

Recommended Posts

JustHano

Ik heb een vraagje (weet niet of ik dit onderwerp in het goede forum geplaatst heb of niet :$ )

Ik heb de laatste tijd wel vaak last van lags, problemen enz. met als ik online aan het gamen ben bijvoorbeeld. Dus ik was er een beetje klaar mee en ging eens in m'n router kijken wat er allemaal veranderd kon worden zodat ik van zulke problemen geen last meer ga hebben (port forwarding bijvoorbeeld), maar toen kwam ik: 'Hardware Accelerator' tegen (zie foto hieronder)

fyd202.png

En het zegt dat het de netwerkprestaties verhoogt, maar ik ben er dus niet zeker van of dit kwaad kan of niet. Kunnen jullie mij precies uitleggen wat dit eigenlijk betekent? En zou dit de kosten kunnen verhogen of..? Ben hier namelijk echt totaal geen expert in :puh: Heb trouwens een Sitecom router/modem, provider is Caiway. Dus nogmaals mijn vraag of dit kwaad kan en of het bijvoorbeeld de rekeningkosten verhoogt zeg maar of iets dergelijks. En oja, misschien zijn dit hele domme vragen (wat ik me wel kan voorstellen.. :puh: ) neem me daarvoor niet kwalijk, want ik ben hier nogmaals echt totaal geen expert in..

Alvast bedankt!

Edited by Hano_2000

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joriz

QoS heeft alleen maar voordeel als je gebruik maakt van VoIP (bellen over internet) of betaalde streaming apparaten en je zelf niet genoeg netwerkcapaciteit hebt.

Hiermee geef je dus bijvoorbeeld het VoIP bellen voorrang aan de rest van je internet.

Ik denk dat je geen verschil zal merken als je het aan zet aangezien bijna geen enkel apparaat dit gebruikt en je meestal toch wel genoeg netwerkcapaciteit hebt. Alleen dus als je VoIP hebt en haperen tijdens het bellen hebt is het aan te raden.

Aan dingen in je modem/router aanzetten zijn geen extra kosten verbonden.

Het lijkt me sterk dat QoS iets zou verbeteren bij online gamen. Kijk dan eerst of er niet andere programma's op je PC staan die veel internet misbruiken waaronder virussen en P2P programma's. Ook raad ik ten zeerste aan om altijd bedraad te internetten tenzij het niet anders kan. Bedraad internet werkt sneller en met minder vertragingen ten opzichte van WiFi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JustHano

Thanks Joriz voor je heldere uitleg! :)

Het rare is dan ook, ik ben wel verbonden met een wifi versterker (eentje in m'n PS3 andere in router/modem) en dan stel ik m'n PS3 dus in als bedraad, dat accepteert die dan ook wel, maar na een tijdje logt die ineens vanzelf uit dan lukt het dus als ik hem op bedraad instel niet en op wireless lukt het dan op een of andere manier dan weer wel, dus dat is eigenlijk het probleem.. En de volgende dag stel ik hem bijvoorbeeld dan weer in op bedraad, accepteert het en weer hetzelfde verhaal.. Hoop dat je me hiermee ook verder kan helpen..

Share this post


Link to post
Share on other sites
JustHano

Sorry voor dubbelpost maar ik heb nog één vraagje: Wat is dat bandwidth control eigenlijk? :$

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...